Diyetim geldi!

Şu sıralar hepimizin bildiği gibi biz üşengeçlere özel diyet programları moda oldu!

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Diyetim geldi!

“Ben bu diyeti yapamam çalışıyorum”, “Nerede bende bunu pişirecek vakit” bahaneleri de tarih oldu. Çünkü artık kapıya gelen diyetler bizim gibi tembellerin peşini bırakmıyor.

Bugüne kadar hangimiz diyete başlayıp sonra yapması çoook zor diye bırakmadı ki… Ben yalnız yaşıyorum, çoluğum çocuğum var ama eşim benim yediklerimi yemiyor gibi bir sürü şikayet sonrası bırakılan diyetleri artık unutun. Çünkü gerçekten zayıflamak istiyorsanız, diyetisyeniniz size eve kadar takip ediyor, kapınıza kadar geliyor. 

Bu diyetlerden biri de Ketojonik Diyet. Kapıya gelen Ketojonik Diyet, haftada 2 kiloya kadar yağ kaybı ve 1 beden incelme sağlıyor. Clinimed Dermatoloji, Medikal Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği Diyetisyeni Gökhan Tığlı, yarım asırlık uygulama olan Ketojonik Diyet ile kişiye özel beslenme programı oluşturarak, bu programa ait haftalık öğün paketlerini kişilerin kapısına teslim ettiklerini söylüyor. “Kilo problemi olan hastalarımızın yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri ‘Bugün ne yiyeceğim? Diyetime uygun yemeği nereden bulacağım?’ endişesi. Önce hastalarımızı kapsamlı muayene ediyoruz. Yaptığımız ölçüm ve tetkik sonuçlarına göre hastalarımıza tüm dünyada kabul gören ve 1920’lerde tedavi yöntemi olarak ortaya çıkan, 2000’li yıllarda özellikle obezitenin önlenmesinde kullanılan Ketojonik Diyet üzerinden bir beslenme programı oluşturuyoruz. Kişiye göre haftada 2 kiloya varan yağ kaybı ve 1 beden incelme sağlayan bu programdaki öğünleri, haftalık paketler şeklinde adreslerine servis ediyoruz. Böylece hastalarımızın diyet programlarına sadık kalmalarını sağlıyoruz” diyen Tığlı, hastanın haftalık kontrolleri akabinde her hafta beslenme programını revize ettiklerini belirtiyor.

Aç kalmak yok!
Beni ve eminim çoğumuzu ilgilendiren kısmı geliyor…. Ketojonik Diyet’in en büyük özelliklerden biri ise bölgesel incelme konusunda hızlı, etkili ve kalıcı bir yöntem olması. Bunu desteklemek için de Ketojonik Diyet programı, bölgesel incelme, sıkılaşma ve selülite karşı radyo frekans, infared, vakum ve mekanik masajı içerisinde barındıran VelaShape III; özellikle karın, bacak ve basen bölgelerinde güvenli ve etkin tedavi sunan UltraShape V3; yağ hücrelerini dondurup, işlevsiz hale getirerek yok olmalarını sağlayan kontrollü bölgesel incelme yöntemi Cryo Lipoliz (Soğuk Lipoliz) ile birleştiriliyor. 

Tığlı, “Ketojonik diyette, krakerden tavuk parçacıklı sebze çorbasına kadar çok çeşitli ürün bulunuyor. Hepsini kolayca hazırlayabilir ve ambalajlı oldukları için yanınızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Böylece diyetiniz sizi sosyal yaşantınızdan alıkoymaz. Uygun gördüğümüz takdirde beraberinde sebze de tüketebilirsiniz. Ketojonik Diyet, inceltirken kas kütlesini korur, kasları artırmaya da destek verir. Kilo verme, bölgesel zayıflama, selülit tedavi konusunda hızlı, etkin ve kalıcı çözüm sunarken; kan şekeri ve insülin dalgalanması yaratmadığından açlık ve yorgunluk hissi yaşamazsınız” diyor.

Bu durumda bize de denemek kalıyor…