Zencefilli bal kabağı köftesi

Zencefilli bal kabağı köftesi nasıl yapılır?

Zencefilli bal kabağı köftesi

Malzemeler
600 g bal kabağı
1 soğan
6 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz zencefil
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Üzeri için
Taze tarhun

Hazırlanışı:
Bal kabağı ve soğanı rendenin iri tarafı ile rendeleyip geniş bir kaseye alın. Galeta unu, yumurta, kabartma tozu, toz zencefil, tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak top köfteler yapın.  Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın ve bal kabağı köftelerini kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Yağını çektirdiğiniz köfteleri bir servis tabağına alın. Taze tarhun yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.