Zeytinyağlı bamya

Zeytinyağlı bamya tarifi

Zeytinyağlı bamya


Malzemeler
1 kg bamya
4 diş sarımsak
2 soğan
3-4 domates
1 havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak suyu
Tuz
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:
Bamyaların sap kısımlarını koni biçiminde keserek temizleyin. Bol suda yıkayıp süzün. Sarımsakları ezin, soğanları yemeklik doğrayın. Domatesleri küp, havucu ince yuvarlak doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Domatesleri ve havucu ilave edip pişirmeye devam edin. Bamyaları, sıcak suyu ve tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. Bamyalar hafif yumuşayınca limon suyu ve toz şekeri ilave edin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ilık servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.