Tüp Bebek Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Tüp bebek tedavisinde adaylara uygulanan yöntemler, 2 değişik grup içerisinde inceleme altına alınır. Bu yöntemlerden bir tanesi, kısa tüp bebek tedavisi şeklinde ifade edilir. Bu tedavi yöntemi, en kısa süreli olan tüp bebek tedavisidir ve bu tedavi ortalama 15 gün civarında tamamlanır.

Tüp Bebek Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Bu yöntemin haricinde daha etkili olan bir başka tedavi yöntemi de bulunmaktadır. Ancak bu tedavinin uygulanan protokolleri ile beraber ortalama tamamlanma süresi 20 gün civarında devam ettiği ifade edilir. İşin aslı, tüp bebek tedavisinin belirli olan net bir tedavi süresi bulunmamaktadır.
Ancak yine de belli bir süre verilmesi gerekir ise, yaklaşık olarak 10 gün ile 15 gün civarında farklılık gösteren bir tedavi sistemine sahiptir. Tüp bebek tedavisinin uygulanması esnasında, hastanede kalınmasına gerek yoktur. Doktor tarafından gerçekleştirilen tedavi günlerinde hastaneye gelinerek, tedavi gerçekleştirilir ve daha sonrasında gün içinde aday evine taburcu edilir. Tüp bebek tedavisi uygulanması sırasında, tedaviyi gerçekleştirecek olan adayın erkek olması halinde, baba adaylarının tedavisi 1 gün gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanmaktadır.
Tedavide bekleme süreci nedir?
Embriyo transferinin de gerçekleşmesi ile ortalama 15 gün sonra, anne adayına hamilelik testi yapılır. Bu 15 günlük süreç, oldukça sıkıntılı ve zorlu bir şekilde geçebilmektedir. Adaylar kendilerini bu zor döneme, tedaviye başlamadan önce hazırlarlarsa, psikolojik olarak kendilerini daha rahat hissederler. Çünkü böyle uzun ve yorucu bir tedavinin ardından, her zaman için başarılı bir sonuç sağlanamayacağı, tüp bebek tedavisine başlamadan önce çiftlere bildirilmesi ve çiftlerin de kabul etmesi gereken bir durumdur. Yapılan çok sayıda ki araştırmanın sonucunda, elde edilen en iyi başarı oranı 2.ve 3 denemelerde meydana geldiği datalara kaydedilmiştir.

Kaynak: http://www.ulunulug.com/tup-bebek-tedavisi-ne-kadar-surer