4 Nisan Kanlı Ay Tutulması

2015 yılında iki Ay, iki de Güneş tutulması var! Peki etkileri ne olacak?

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


4 Nisan Kanlı Ay Tutulması

2015’in ilk Ay tutulması 4 Nisan'da Terazi burcunun 14. derecesinde oluşuyor. Yine Venüsyen bir tutulma ile karşı karşıyayız. Konfor, maddi güvence, keyif ve aşk konularını en çok gündemimize taşıyacağımız ihtiyaçlar olacak.
Tutulma esnasında Venüs'ün oluşturduğu sihirli açılardan biri Aslan burcunda geri hareketli olan Jüpiter'e yapacağı kare açı. Kişisel zevk ve isteklerde, maddi harcamalarda abartılı davranışlarda bulunmamız mümkün olacak.
Venüs'ün Pluto ile yapacağı sihirli görünüm aşk ilişkilerinde tutku ve ihtiras gibi duyguları güçlendirecek. Maddi konularda istikrar ve güç önem kazanacak.
Venüs aynı zamanda Şiron'la da 120 derecelik bir görünümde. Bu ''sihirli görünüm'' sanki bazılarına 'aşk tutulması' yaşatacak.
Dörtlü serinin ilk seti 2014 Nisan ve Ekim aylarında tamamlanmıştı.2015 Nisan ve Ekim aylarındaki tutulmalar ile son bulacak.
Dilerseniz konuya bu ismin neden verildiği ile başlayalım. Tutulmaya ''Kanlı Ay'' denmesinin sebebi, aslında gün doğumu veya gün batımında gökyüzünün kızarması ile aynı nedene dayanır. Güneş ışınları, atmosferden geçerken kısa dalga boylarını oluşturan mavi ışık dağılım gösterirken, uzun dalga boyundaki kırmızı ışık dağılmadan düz ilerler. Bu nedenle gün ortasında gökyüzü mavi iken, gün doğarken veya batarken kızıla döner.
Tam Ay tutulmasında da dünyanın atmosferinden geçen güneş ışınlarındaki mavi ve yeşil bileşenler dağılarak yok olurken Ay'ı kırmızı bileşenler aydınlatır. Kırmızı ışıkla aydınlanan Ay da kırmızı görünür.
Astrolojik açıdan bakıldığında, Ay tutulması daima dolunayda gerçekleşir ve çoğu zaman bitişleri ve tamamlanması gereken konuları vurgular. Antik çağlardan bu yana insanlar bu kozmik olaylardan korkmuşlar ve bir şekilde başa çıkmayı denemişler. Belki de tecrübeleri korkmalarını gerektiriyordu, bilemeyiz.
4 Nisan'da gerçekleşecek tutulmayı detaylı incelemek gerekirse, öncelikle tutulmanın etkisini arttıracak etkileri de göz önünde bulundurmamız gerekiyor.

Terazi burcunun 14. derecesinde Al-gurab (Karga) sabit yıldızını aktive edecek. Bu durum biraz iç karartıcı konuları sembolize etse de, bilip tedbir almak gerekliliğini de unutmamak gerekiyor. Bu sabit yıldız genel itibariyle ''saldırı'' sembolüdür.
Bu dönemde çevreden ve bilinç altından gelen dayatmalar ve baskılar yükselebilir.
Karganın aynı zamanda eşeleyen didikleyen bir canlı olması sebebiyle yine bu dönemde kendimizi ve çevremizi gereğinden fazla irdeleyebilir ve rahatsız olabiliriz. Fakat böylelikle bizi rahatsız eden karmaşanın da ne olduğunu tam olarak öğrenebilir ve hayatımızdan çıkartabiliriz.
Bu tutulmada Terazi burcunda kişisel bir yıldızı olanlar daha fazla etki altında kalacak ve bana göre en şanslı burç Teraziler. Çünkü zihinsel anlamda yaşadığınız karmaşadan uzaklaşabileceğiniz ve tabiri caizse bilinç altına gönderdiğiniz, beyninize olumsuz kodlanan sorunları açığa çıkartacak ve temizleme şansı bulacaksınız. Belki de tutulmadan en berrak zihinle çıkacak olan kişiler sizlersiniz.

20 Mart'ta yaşadığımız Güneş tutulması aslında kozmik mesajlar veriyordu. Astrolojik söylemlerde 2012 yılının Kova çağını başlattığını ve akıl olarak yüksek idrake ulaşılacağını dinliyorduk.
Belki bir hazırlık dönemiydi ama asla tam olarak girmemiştik. 20 Mart Balık burcu son derecesindeki tutulma ve bir gün sonra başlayan bahar ekinoksu, Kova çağının resmen başladığının müthiş bir işaretiydi.

Ruhsal aklın uyanışı başladığına göre, biz nasıl etkileneceğiz acaba? 

Yükselen burcunuz Koç ise;

4 Nisan'da Ay, 7. evinizde tutulacak. Evlilik, ilişkiler, iş ortakları veya herhangi bir konuda birlikte çalıştığınız partneriniz hakkında bir sonuca varma zamanıdır. Bu konularda bir sonlanma veya bitmeye yüz tutan bir ilişkiyi tekrar hayata döndürme fikirleri bu dönemde daha baskın hale gelebilir. Belki de şimdiye kadar içinize attığınız duygusal sıkıntıları gün yüzüne çıkartma vaktidir. İlişkilerinizde sizi rahatsız eden, üstünü örttüğünüz sorunları masaya yatırma zamanıdır. Hukuki sorunlar gündeme gelebilir. Zorlu bir davanız varsa, olay sizin lehinize sonuçlanacaktır.

Yükselen burcunuz Boğa ise;
4 Nisan'da Ay, 6. evinizde tutulacak. Sağlıkla ilgili konular, odak noktanız olabilir. Ani gelişen sağlık sorunları olabileceği için tutulma zamanında biraz daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Şayet bir sağlık sorununuz varsa bir anda çözüme de ulaşabilirsiniz. Bu tamamen kişisel doğum haritanızdaki diğer gezegenlerin tutulma anında vereceği etkilere bağlı. Kısıtlamalar ve engeller konusunda farkındalığınız artabilir. Sizi bağlayan ve kendinizi zincirlenmiş gibi hissetmenize neden olan konuları sonlandırmak isteyebilirsiniz. Psikolojik olarak sizi sıkan olaylar hususunda yeni bir çıkış veya yeni bir başlangıç sizi bekliyor olacak. Başkalarından alacağınız yardım sayesinde kendinize yeni yollar bulabilir ve rutini değiştirmek için bir şans yakalayabilirsiniz. İş yaşamınızda da bir takım beklenmedik değişimler olabilir.

Yükselen burcunuz İkizler ise;
Tutulmanın şanslı burçlarından biri sizsiniz. Aşk hayatınızda meydana gelecek değişiklikler sizi heyecanlandırabilir. Sosyal organizasyonlar, eğlence temalı toplantılar daha fazla gündeminizde olacak. Sevme ve sevilme isteğinizi arttıran bir tutulma yaşayacaksınız. İlk görüşte aşık olabileceğiniz gibi aşk yaşadığınız bir kişi ile ilişkinizi sonlandırmanız da mümkün. Riske girmekten çekinmeyeceksiniz. Sadece alacağınız veya yaşayacağınız tatmin duygusunu önemseyeceksiniz. Fakat unutulmaması gereken bir nokta var ki, daha sonradan pişman olacağınız işlere yeşil ışık yakmayın. Yeni bir bebek haberi alabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak için harekete geçebilirsiniz. Özellikle bayanlarda annelik iç güdüsü yükselebilir. Çocuk sahibi olanlarda ise durum biraz farklı. Size olan ihtiyaçları artabilir fakat bu tutulma sayesinde onların büyüdüğünü ve sizden uzaklaşmaya başladığı hissi oluşabilir.

Yükselen burcunuz Yengeç ise; 
4. evinizde gerçekleşecek olan tutulma, işiniz yüzünden ikamet değişikliği yaşamanıza sebep olabilir. Emekli olmak veya evde daha fazla zaman geçirmek istekleriniz arasında olacaktır. Yaşadığınız ortamla ilgili yeni bir dekorasyon isteğiniz olabilir. İşinize çok vakit ayırıp evi ihmal ettiğinizi fark edebilir ve ikisi arasındaki dengeyi sağlamak isteyebilirsiniz. Çocuklukla ilgili anılarınız daha sık aklınıza gelecek ve geçmişi tekrar yaşayacaksınız. Anne veya babanın sağlık sorunları da ortaya çıkacak bir diğer konu.

Yükselen burcunuz Aslan ise;
3. evinizde yaşanacak olan tutulma, eğitim ve inanç sisteminizi gözden geçirmenize sebep olacak. Buna “Bilgi Tutulması” diyebiliriz aslında. İki farklı neslin birleşmesi yaşanacaktır. Büyük ebeveynler ve torunları arasında bir yakınlaşma söz konusu olacak. Bilgileri birbirlerine aktarma ihtiyacı hissedecekler. Kardeşlerinizden biri veya yakın bir komşunuzun duygusal bir olayı ortaya çıkabilir. Evliliğinde veya ilişkisindeki sorunları duyabilirsiniz. Dinleyin fakat fikrinizi söylemekten kaçının. Daha sonra başınız ağrımasın. Ayrıca bu dönemde yüksek öğrenimin eksikliğini hissedebilir ve kendinizi çeşitli kurslara kayıt ettirebilirsiniz. Eğitiminizle ilgili yeni kararlar alabilir veya bir eğitimi sonlandırmak isteyebilirsiniz.

Yükselen burcunuz Başak ise;
Tutulma 2. evinizde meydana gelecek. Maddi anlamda ihtiyaçlarınızı listeleyip gerekli girişimlerde bulunabilirsiniz. Maddi kazançlarda ani artış veya azalışlar görülebilir. Gayrimenkullerle ilgili alım satım gündemdeki diğer konular arasında olacaktır. Kendinize olan özgüven konusunda eksiklik yaşayabilirsiniz. Bu dönemde başkaları tarafından eleştirilere maruz kalabilir ve bu durum kendinizi acımasızca yargılamanıza neden olabilir. Başkalarının ihtiyaçlarına karşı duyarsızlık oluşabilir ve dolayısı ile başkalarından bencilce davrandığınızı duyabilirsiniz.

Yükselen burcunuz Terazi ise;
Tutulma 1. evinizde gerçekleşecek.Terazi burçları kendileri ile ilgili zorlu değişimler yaşamaktalar. Genel sağlığınızla ilgili değişimler yaşanabilir. Egonuzla alakalı olaylar yaşayabilir ve neticesinde yeni kararlar almak durumunda kalabilirsiniz. Kişisel görünümünüz ve giyim tarzınızla ilgili değişiklikler yaşayabilirsiniz. Duygularınızda bir kısıtlanmışlık hissi oluşabilir. Özellikle bu tutulmada duygusal baskı artabilir. İlişkilerinizde kontrolü kaybettiğinizi düşünebilirsiniz. Özellikle eş veya partnerinizin hükmü altına girdiğinizi hissedebilirsiniz. Yeni ilişkilere veya mevcut ilişkinizde değişime hazır olmalısınız. Ama bunlar geçici durumlar. Daha da güçlenerek bitireceksiniz bu seneyi.

Yükselen burcunuz Akrep ise;
Tutulma 12. evinizde gerçekleşecek. Kontrolünüz dışında gelişmelerin yaşanabileceği bir süreç başlıyor.İçsel arınma için harika bir zaman. İçinizden gelen seslere kulak verin. Rehber rüyalarınızı dikkate alın. Duygusal ihtiyaçlarınızın arttığını görebilirsiniz. Hatta başka insanlara psikolojik anlamda öğütler verebilir ve onları mevcut sıkıntılarından kurtarabilirsiniz. Kendinizi bu dönemde şifacı olarak hissetmeniz gayet normal. Size dert yakınan insanların çoğaldığını fark edeceksiniz. Empati için çok güzel bir dönem. Tehlike arz eden yanı ise, gizli ilişkilerinizin ortaya çıkma ihtimalidir. Bunun neticesinde dedikoduların ve psikolojik sorunların baş göstermesi de mümkündür. Gizli bir hastalığınız da ortaya çıkabilir. Sizden gizlenen olayları da öğrenebilirsiniz. Fakat bu dönemde başkalarını tedavi ederken kendi fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarınızı da ertelemeyin. Özellikle egzersizler, temiz hava ve düzenli beslenme ile kendinize vakit ayırın.

Yükselen burcunuz Yay ise;
11. evinizde gerçekleşecek olan tutulma, bir grubun parçası olma isteğinizin artmasını ve yalnızlıktan kurtulma duygunuzun yoğunlaşacağını haber veriyor. Tutulma aynı zamanda 5. evinizi de etkileyeceği için çocuklar ve eğlence temaları da ön plana çıkacaktır. Sosyal organizasyonlar ve arkadaş grupları ile keyif alacağınız planlar yapabilirsiniz. Kariyerinizden elde edeceğiniz ani para girişleri de söz konusu. Arzularınızın gerçekleşmesi de mümkündür. Kötü açılar altında iseniz,sosyal çevre şartlarınızda olumsuz değişimler yaşayabilirsiniz. Umutlarınız gerçekleşmeyebilir.Arkadaşlarınızdan beklediğiniz desteği alamayabilirsiniz.

Yükselen burcunuz Oğlak ise;
10. evinizde olacak tutulma “kariyer ve aile” vurgusu yapıyor. Kariyerinizde güçlü bir değişim görülebilir fakat bu aile içi dalgalanmalara ve hoşnutsuzluklara sebebiyet verebilir. Ev ve iş arasında sıkışıp kalabilirsiniz. Gezegen görünümlerine göre iş hayatınızdaki şöhretiniz zedelenebilir yahut bir anda yıldızınız parlayabilir.

Yükselen burcunuz Kova ise;
Tutulma 9. evinizde meydana gelecek. Bu da ikamet ettiğiniz ülkedeki şartların değişimi, yasal sorunlar oluşturabilir. Uzun yolculuklar yapabilir, özellikle felsefi amaçlı seyahatlere katılabilirsiniz. Yabancılarla ilişkileriniz artabilir. Yeni kişiler ile tanışabilir, bu tanışıklıktan karlı çıkabilirsiniz. Dini konularda inanç değişimleri de mümkündür. En azından inandığınız dine karşı bir sorgulama süreci içerisine girebilirsiniz. Yaşamınızı hareketlendirecek ve hayatınıza farklı anlamlar katacak öğelere yönelebilirsiniz.

Yükselen burcunuz Balık ise;
8. evinizde meydana gelecek Ay Tutulması, sıra dışı olaylara şahit olacağınızı haber verir. Ölüm sebebiyle size intikal edecek miras davaları sonlanabilir. Kendinizi reel dünyadan soyutlayıp metafizik boyutta deneyimler yaşayabilirsiniz. Seks amaçlı ilişkiler yaşanabilir. Ayrıca majik (büyü, nazar) enerjilerin etkisinde kalabilirsiniz.


*Yorumlar, bireysel haritalara göre farklılıklar gösterebilir.