'Aşk yıldızı' Venüs geriliyor!

Aşkımız, inançlarımız ve umutlarımız ciddi bir testten geçecek. Hazır mısınız?

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


'Aşk yıldızı' Venüs geriliyor!

Aşk ve para yıldızımız Venüs, 25 Temmuz'da Başak burcunun 0 derecesindeki kraliyet yıldızlarından biri olan Regulus'la kavuşum yapıp, geri hareketine başlayacak. 6 Eylül'e kadar kadar devam edecek bu süreçte odak noktamız aşk ve para konuları olacak.

İşte Venüs gerilemesinin etkileri
Her kozmik olayın gölge ve aydınlık tarafları vardır. Olumlu açıdan bakıldığında aşk ve sevgi anlamında yarım kalmış ilişkiler tekrar karşınıza çıkabilir. Tekrar bir birliktelik söz konusu olamayacaksa bile en azından o kişiye olan ruhsal borcunuzdan kurtulma şansını elde edeceksiniz.
Kadınlar bu dönemde daha hassas olacak ve Jüpiter'le olan kavuşumundan ötürü duygularını biraz daha abartılı yaşayacaklar. Belki aynaya baktıklarında eskisi kadar güzel olmadıklarını düşünecekler. Peşinden estetik kaygıları başlayacak.
Ama biz ne yapacağız? 6 Eylül'e kadar estetik ameliyatlardan uzak duracağız...
Venüs'ün geri harekette olacağı 1,5 aylık süreçte önemli tarihleri de bilmemiz gerekiyor.
25 Temmuz'da ''kraliyet yıldızı''olan Regulus'la kavuşacak.
5 Ağustos'ta Venüs, Satürn'le uyumsuz açı içinde olurken aynı günün sabahı Jüpiter'le kavuşacak.

Bu ne anlama geliyor?
Regulus Aslan Takım Yıldızının en parlak yıldızıdır. Kralların yıldızı olarak bilinir. Güç ve başarıyı simgeler. Fakat size bu gücü ve başarıyı verirken bir şart koyar;
''İntikam duygusundan ve gücünü kötüye kullanmaktan uzak durmalısın''... Nefsani arzularımız, insani duygularımızın önüne geçmemeli... Zira hataları affetmeyen Satürn ,hala geri harekette ve gözcülüğe devam ediyor.
5 Ağustos'ta Venüs-Satürn uyumsuz açısı ise, ilişkilerimizde bize düşen sorumluluğun artacağına işaret ederken kendimizi yalnız, sevgisiz veya reddedilmiş hissedebileceğimizi yada istediklerimize ulaşmak için yeterli olmadığımızı düşünebileceğimizi gösteriyor. En önemlisi de, şimdiye kadar eşinize veya partnerinize olan sorumluluklarınızı göz ardı etmişseniz bir bedel ödemeniz gerekecektir.
Yine 5 Ağustos'ta Venüs-Jüpiter kavuşumu gerçekleşecek. Şanslı fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

Burçlara göre etkileri nasıl olacak?

KOÇ
Aşk, çocuklar ve şans...Yarım kalmış aşklar karşınıza çıkacaktır. Devam etme kararı alabileceğiniz gibi hakkını teslim edip tamamen bitirme ve enerji bağınızı da kesebilirsiniz. Çocuklarınız varsa bu dönemde duygusal eksiklik yaşayabileceklerinden yanlarında olmanız gerekecek. Kendinizi enerjik hissedemeyebilir ve şanssız olduğunuzu düşünebilirsiniz.

BOĞA
Aile ve kariyer... Denge kurmanız gereken iki önemli konu. Anne/babaya olan sorumluluklar yeniden hatırlatılacak sizlere. Evinizle ilgili aksattığınız konular kariyer çalışmalarınıza da yansıyabilir.

İKİZLER
Tek sıkıntınız, içinde sevgi pırıltılarının bile olmadığı cümlelerle kurulan iletişim biçimi .Konuşmalarda, yazışmalarda, sohbetlerde sizce eksik bir şeyler olacak. En yakınınızla bile iletişiminiz resmi bir hal alabilir, yakın olduğunuz kişilerin ilgi odağı olmaktan çıktığınızı düşünebilirsiniz. Zorunlu değilse, kısa seyahatlere çıkmamanızı tavsiye ederim.

YENGEÇ

Para ve lüks harcamalar... Dikkat gerektiren iki konu olacak. Gelirleriniz arttıkça lüks ihtiyaçlara yönelebilir ve sonunda parasız kalabilirsiniz. Bu dönemde maddi risk içeren girişimlerde bulunmamanız gerekiyor. Aile içi huzuru bu süreçte pek kolay bulmak mümkün olmayabilir.

ASLAN

Siz ve ilişkileriniz... Karşılıklı güç savaşları yaşayabilir ve sosyal konumunuzu sağlamlaştırmak isterken, başka insanları zor durumda bırakabilecek olaylarla karşılaşabilirsiniz. Açık düşmanlar karşınıza çıkacaktır. Ama bu savaşın bir kazananı olmayacak, emin olun. İftira ve yalanlara karşı tetikte olmanız gerekiyor.

BAŞAK

Uzun zamandır rahatlamak istediğiniz, ruhsal anlamda size iyi gelecek meditatif çalışmalar için uygun zaman. Ancak arkanızdan gizli saklı yapılan işlerinde ortaya çıkacağını söylemek mümkün. Kendinizi psikolojik bir savaş içinde bulabilirsiniz.

TERAZİ

Sosyal çevre ve arkadaşlıklar... Onlarla aranızdaki rekabeti en çok hissedeceğiniz bir yarış savaşları süreci gibi görünüyor. Dahil olduğunuz sosyal grup içinde yanlış anlama/anlaşılma riskleri çok yüksek. Sessiz kalmakta fayda var.

AKREP

Kariyeriniz konusunda otorite figürleriyle yoğun bir var olma mücadelesi yaşayabilirsiniz. Zira bu sizin ailenizin geleceğini de ilgilendiriyor. Her iki tarafında sorumluluğu sizi biraz bunaltabilir. Arada kalmamak için dengeyi siz kurmalısınız.

YAY

Bu süreçte yaşam vizyonunuz daralabilir ve inançlarınızın sizi tatmin etmediğini düşünebilirsiniz. Özellikle hukuki bir konu varsa çözmek bir hayli vaktinizi alabilir. Yurt dışı ile ilgili sorunlar gündeme gelebilir. Medya, yayıncılık ve basın sektöründe iseniz bazı engellerle karşılaşmanız olası.

OĞLAK

Alacaklarınız, borçlarınız ve ortak maddi paylaşımlarınız belli bir risk altında. 25 Temmuz'a kadar borçlarınızı ödemeye çalışın veya alacaklarınızı tahsil edin, iyi niyetle ertelemeyin. Özellikle ortak işlerde daha fazla dikkatli, daha fazla temkinli olun.

KOVA

Bu kozmik harekette ilişkilerinizin sizin üzerinizde baskı oluşturduğunu ve size hükmettiğini düşünebilirsiniz. Eliniz kolunuz bağlanmış gibi durgun bir süreç yaşadığınız hissine kapılabilirsiniz. Bu kişiler için neleri feda ettiğinizi ve hak edip etmediklerini düşünün. İnanın, sağlıklı ve net bir karar çıkacak ortaya ve yolunuza kimle devam edip etmeyeceğinizi daha net görebileceksiniz.

BALIK

Sağlık en önemli konu... Özellikle kalp rahatsızlıkları olanlar rutin kontrollerini muhakkak yaptırmalı. Size bağlı çalışan alt gruplarda itaatsizlik göze çarpabilir. Çalışma koşullarınızdaki konforunuz bozulabilir. Estetik operasyonlardan zorunlu olmadığı müddetçe uzak durmalısınız.

Şimdinin gücü hep sizinle olsun...