Astroloji ve renkler

Size doğru enerjiyi aktaracak doğru renk kombinasyonları hangileri?

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Astroloji ve renkler

Bu yazımda size renklerin olumlu enerjisini yakalamanıza yardımcı olacak bilgiler vermeye çalışacağım. Astrolojide her burç 30 günlük bir zaman dilimini yönetir. Fakat bu bir kişinin özelliklerini anlayabilmek için yeterli değildir. Bunun için her burcu kendi içinde 10 günlük kısımlara ayırırız ki kişilerdeki karakteristik özellikleri daha iyi okuyabilelim. Böylelikle hayatımızda bize olumlu enerjiyi aktaracak doğru renk kombinasyonlarını daha net bulabiliriz.
Şimdiye dek yapılan araştırmalarda renklerden yayılan ışınların insan davranışlarını ve zihnini etkilediği sonucuna varılmıştır. İnsan vücudundan yayılan ışınların takibi neticesinde Çakra sistemi keşfedilmiş ve psikolojik aksaklık yaşayan kişilere Renk Terapisi uygulanmıştır.

PEKİ BU RENKLERİ NASIL KULLANMAMIZ GEREKİYOR?

En çok vakit geçirdiğiniz mekanı, elbiselerinizi, takılarınızı, eşyalarınızı bu renklerden seçerseniz siz de renklerin olumlu enerjisini yakalayacaksınız!

KOÇ BURCU
21 Mart-30 Mart arası doğanlar: İçinizdeki olumlu dürtüye,tutkuya,canlanmaya ve ihtiyacınız olan enerjiyi yakalamaya,yeniden uyanışa ve saflığa ulaşmak için KOYU KIRMIZI ve BEYAZ kullanmanız gereken renkler.
31 Mart-9 Nisan arası doğanlar: Enerji ve sıcaklık, olumluluk, ışık ve sevince ulaşmak için kullanmanız gereken renk KIRMIZI ve AÇIK SARI.
9 Nisan-20 Nisan arası doğanlar: Duygusal yaşamınızda, özellikle aşk hayatınızdaki olumsuz enerjiyi düzenlemek ve yaşamdan aldığınız ilhamı netleştirmek için KIZIL ve TURKUAZ renkleri kullanmanızı tavsiye ederim.

BOĞA BURCU
21 Nisan-30 Nisan arası doğanlar: Her zaman duygusal hassasiyetinizi saklamayı istersiniz ve duygularınızın değişebilirliğini ne göstermek ne de kabullenmek istemezsiniz. Sizi heyecanlandıran olaylara dahil olmak yerine uzaktan izlemeyi tercih edersiniz. Bu da sizin kırmanız gereken bir zincirdir. KOYU MAVİ ve SARIYA YAKIN YEŞİL TONU size gereken cesareti verecektir.
1 Mayıs-9 Mayıs arasında doğanlar: Öfkenizden uzaklaşmak size inanın çok iyi gelecek. Bunu sağlayacak renkler ise; ÇİMEN YEŞİLİ ve PUDRA PEMBESİ... Bu iki rengi kombin ederek kullanın.
10 Mayıs-21 Mayıs arasında doğanlar: İç huzur, sebat ve güvenlik... Onarılması gereken önemli duygular için KAHVERENGİ ve AÇIK YEŞİLİ kombin ederek kullanın.

İKİZLER BURCU
22 Mayıs-31 Mayıs arasında doğanlar: İlham ve hayal gücü azlığı, kararsızlık ve fikren çelişkiye düşme, sık karar değiştirme yenmeniz gereken özellikler. LİMON SARISINI GRİYE YAKIN LİLA rengiyle kombin ederek kullanın.
1 Haziran-9 Haziran arasında doğanlar: Duygulardan çok mantığı kullanma ve fikren radikal kutuplaşmalar... Çoğu zaman kendinizle bile tartıştığınızı fark etmişsinizdir. Mantık kullanmak elbette güzeldir fakat bir kalbiniz olduğunu unutturacak kadar değil. Pragmatik yaklaşımlar size akıl oyunları oynatabilir. AÇIK TURUNCU ve BUZ MAVİSİ size önerdiğim renkler.
10 Haziran-21 Haziran arasında doğanlar: Haz almak istediğiniz duyguları, iletişim yoluyla fikir ve duygularınızı pratik şekilde aktarmak için mucize renkleriniz SARI ve GRİ.

YENGEÇ BURCU
22 Haziran-1 Temmuz arasında doğanlar: İçsel tedirginlik, aşırı duygusallık, olaylara ve başka kişilere bağımlılık sizin zayıf yönleriniz. Duygusal anlamdaki kararsızlıklarınızı yenmelisiniz. Bunun için TURKUAZ YEŞİLİNİ ve PEMBEYE YAKIN LİLA TONUNU deneyebilirsiniz.
2 Temmuz-11 Temmuz arasında doğanlar: İçinizden gelen ve yapmayı istediğiniz her şeyi, yaşadığınız çevredeki normlara göre şekillendiriyorsunuz ve bastırılmış duygularla mücadele etmek durumunda kalıyorsunuz. İçsel huzura erişmek için AÇIK ZÜMRÜT YEŞİLİNİ KOYU MAVİ ile kullanın.
12 Temmuz-22 Temmuz arasında doğanlar: Duygularınızın saflığı ve canlılığını arttırmak, tefekkür gücünüzü yükseltmek ve hayata dair umutsuzluğunuzu ortadan kaldırmak için YEŞİL ve BEYAZ kullanmanızı öneririm.

ASLAN BURCU

24 Temmuz-2 Ağustos arasında doğanlar: Baskıcı irade, acelecilik ve içinizi kemiren ego için TURUNCUYU KAHVERENGİ ile kullanın.
3 Ağustos-13 Ağustos arasında doğanlar: İçinizdeki çocuksu enerjiyi ciddi bir ifadeyle örtüyorsunuz. Fiziksel olarak yaşlansanız dahi ruhunuz her zaman çocuk kalacaktır. Maddeyi ruhsallaştırma gücünüz mevcut. KOYU SARI ve PEMBE ihtiyacınız olan renkler.
14 Ağustos-24 Ağustos arasında doğanlar: Madde ve mana arasında sıkışan duygularınız sizi zorluyor. Zira güce olan inancınız sizi maddeye hükmetmeye zorlarken; maneviyat olmayınca iç huzurunuzu kaybediyorsunuz. Mücadelenin en yoğunlaştığı zamanlarda KOYU KIRMIZI ve BEJ renginin terapisine başvurun.

BAŞAK BURCU

24 Ağustos-2 Eylül arasında doğanlar: Duygusallıktan uzak durmak ve içinizdeki güven arayışına iyi gelmesi açısından HAKİ ve KAHVERENGİ renklerden yardım alabilirsiniz.
3 Eylül-12 Eylül arasında doğanlar: Gizlilik, maddi anlamda eli sıkılık, kısıtlama ve kısıtlanmışlık hissi, pasiflik, arka planda kalma isteği gibi konularda sıkıntı yaşadığınızda KOYU YEŞİL ile GRİYE YAKIN LİLA rengi birlikte kullanın. Ayrıca hanımeli çiçeğinin kokusu sizi rahatlatır.
13 Eylül-23 Eylül arasında doğanlar: Kusursuz hizmetlere, mükemmel davranışlara prim vermemek sanırım en zayıf noktanız. Duygusal anlamda kayıtsızlık ve başkalarının ihtiyaçlarına önem vermemek düzeltilmesi gereken özellikler. AÇIK GRİ ile KOYU MAVİ ruhunuzdaki bu olumsuz enerjiyi düzeltmek için birebir. Lavanta kokusu ruhunuza iyi gelecek.

TERAZİ BURCU
24 Eylül-3 Ekim arasında doğanlar: Zevk, sevgi ve çekicilik, sevimlilik, ama biraz kararsızlık sizin özellikleriniz! PEMBE ile LİMON SARISINI birlikte kullanın.
4 Ekim -13 Ekim arasında doğanlar: Uzak ve yakın arasındaki dengeyi sağlayabilme, spiritüel ve materyal özellikler arasında kalmak sizi zorluyor mu? BEJ RENGİ ile MAVİ SAFİR TONU birlikte kullanın.
14 Ekim-23 Ekim arasında doğanlar: Kurallar ve kendi istekleriniz arasındaki uyumu sağlamak sizin ödevinizdir. LİMON SARISI TURKUAZ YEŞİLİ ile kullanıldığınızda nezaket, güler yüzlülük, iyimserlik, mizah ve  değişikliklerin sizi kucakladığını göreceksiniz.

AKREP BURCU

24 Ekim-2 Kasım arasında doğanlar: Katı eleştiriler ve hatta kindarlık, bastırılmış duygular, gizli bir kuvvetin sizi kontrol ettiği düşüncesi... Tüm bunlar aşmanız gereken konular ve bu konuda KOYU GRİ ve KIRMIZIYI birlikte kullanmayı deneyebilirsiniz.
3 Kasım-13 Kasım arasında doğanlar: Gizlilikten güç buluyorsunuz.Açık konuşmalar ve hesaplaşmalar sizin kaleminiz değil. Düşünce şeklinizin etkilenmesi sizi oldukça sinirlendiriyor. Güneş ışığını göremeyecek yerlere saklanmayın.Hayatın gerçeği ile kendi gerçeklerinizi bütünleştirme yolunu deneyin.Gücünüzü arttırdığını göreceksiniz. AÇIK YEŞİL ve KOYU KIRMIZI renklerini tercih edin.
14 Kasım-22 Kasım arasında doğanlar: Yaşadığınız içgel gerginlikten kurtulmak ve kontrol mekanizmanızı kullanmayı öğrenmek için, KOYU PEMBE ile KOYU ZÜMRÜT YEŞİLİNİ birlikte kullanın.

YAY BURCU

23 Kasım-2 Aralık arasında doğanlar: Mental güçleriniz kuvvetli! MAVİ ve KOYU KIZIL terapi renkleriniz...
3 Aralık-12 Aralık arasında doğanlar: Gelenekçi düşünce yapısında olduğunuzdan yeniyi kabullenmekte zorlanıyorsunuz. Eskilerin bıraktığı her şeyin manevi zenginliği olduğunu düşünüyorsunuz. MOR ve TURKUAZ MAVİSİ ihtiyacınız olan renkler.
13 Aralık-22 Aralık arasında doğanlar: Yönetme isteğiniz sizi fazlasıyla ciddi bir insan haline getiriyor. LACİVERT ve MOR şifa renkleriniz.

OĞLAK BURCU

23 Aralık-1 Ocak arasında doğanlar: Kaderinize olan inanç sayesinde hayatta karşılaştığınız her zorluğa tahammül gücünüz yüksek. Sizce her şeyin bir nedeni var.BUZ MAVİSİ ve SİYAHI kullanmanız,sorumluluklar ve kısıtlanmışlık hissini ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.
2 Ocak -11 Ocak arasında doğanlar: Değişim kavramı sözlüğünüzde yok. Siz hayatınızda sahip olduğunuz her şeyin kalıcı olması için uğraşıyorsunuz. Haklarınızi  istemekte ve almakta fazlasıyla inatçı ve sabırlısınız. Başarı için acele etmiyorsunuz..KOYU KAHVERENGİ ve BEYAZ birlikte kullanılmanız gereken renkler.
12 Ocak-20 Ocak arasında doğanlar: Amaçladığınız hedefe ulaştığınızda onu maddi imkana nasıl dönüştüreceğinizi iyi biliyorsunuz. Fakat her şey maddiyat değil.SİYAH RENGİNİ BEJ ile kullandığınız zaman maddeden manaya geçişi ve gerçekliğin asıl nedenini algılamanız kolaylaşacaktır.

KOVA BURCU
21 Ocak-30 Ocak arasında doğanlar: Yaratıcılığınız, özgürlüğünüze olan bağımlılığınızdan geliyor. Özgürlüğünüz kısıtlanırsa bir anda güneşiniz söner. Zihin temizliği, spontan algı yeteneğinize bağlı yaratıcılığınızın artması, hayatın gündelik sorunlarından uzaklaşmak için METALİK MAVİ ve AÇIK SARI kullanmanız gerekir.
31 Ocak-9 Şubat arasında doğanlar: Soğuk ve mesafeli görünürsünüz. Bu görünüm size yöneticiniz satürn tarafından verilmiştir. Yeniliğe ve yenilenmeye en kolay adapte olan gruptur. KOYU MAVİ ve BEYAZ kullanmanız mizacınıza uygun olacaktır.
10 Şubat 19 Şubat arasında doğanlar: Birçok kişinin yanıldığı ve gerçekliği hakkında şüpheye düştüğü konuyu çözümlemekte ustasınızdır. Ama aynı zamanda aklınızda sürekli ütopik ülkelerin hayaliyle yaşarsınız. MAVİ ve AÇIK LİLA karakterinize en uyumlu renklerdir.

BALIK BURCU
20 Şubat-29 Şubat arasında doğanlar: Kaderin insanın iradesine bağlı olduğuna inanırsınız. Bireysellikten uzaksınızdır. BEYAZ ve MOR sizin için uyumlu renklerdir.
1 Mart-9 Mart arasında doğanlar: Tereddüt, bir olay karşısında derinden etkilenme ve kendini inzivaya alma sizin özellikleriniz. KOYU YEŞİL ve AÇIK LİLA huzur bulacağınız renkler.
10 Mart -21 Mart arasında doğanlar: Duygusal anlamda heyecan ataklarınız çok fazladır. İç dünyanızda olan her şeyi dış dünyayla özdeşleştirmek istersiniz. MENEKŞE MAVİSİ ve KIRMIZI sizin renkleriniz.