Ay Tutulması sizi nasıl etkileyecek?

Tam Ay Tutulması ve yükselen burçlara etkileri...

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Ay Tutulması sizi nasıl etkileyecek?

Tubitak Ulusal Gözlemevi'nin Gök Olayları Yıllığı’na göre 2014 yılında iki Ay, iki de Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulmalar Türkiye’den izlenemeyecek. Nisan ve Ekim aylarında gerçekleşecek Ay tutulmalarının ikisi de tam tutulma olacak. Yine Nisan ve Ekim aylarındaki Güneş tutulmalarının ilki halkalı tutulma, ikincisi ise parçalı tutulma şeklinde izlenebilecek.
Şimdi Nisan'da meydanda gelecek Tam Ay Tutulmasının yükselen burçlara göre etkilerini inceleyelim....

15 NİSAN 2014 TARİHLİ TAM AY TUTULMASI TERAZİ BURCUNUN 1 DERECESİNDE GERÇEKLEŞECEK.
15 Nisan (3 gün öncesi ve 3 gün sonrası en etkili olacağı süreçtir). Bu dönemde yeni girişimlerden ve her hangi bir durumla ilgili başlangıçlar yapmaktan kaçınmalıyız. Kreatif çalışmalar, yeni projeler için durağan bir zamandır. Öte yandan manevi sorunları gidermek için harika bir tutulma yaşanacak.

Yorumlar, yükselen burca yani haritamızın 1. evine göre düzenlenir. Güneş burcu temel alınarak yapılan sonuçlara göre doğruluk payı daha yüksektir.

Yükselen burcunuz Koçsa...
15 Nisan'da Ay, 7. evinizde tutulacak. Evlilik, ilişkiler, iş ortakları veya herhangi bir konuda birlikte çalıştığınız partneriniz hakkında bir sonuca varma zamanıdır. Bu konularda bir sonlanma veya bitmeye yüz tutan bir ilişkiyi tekrar hayata döndürme fikirleri bu dönemde daha baskın hale gelebilir. Belki de şimdiye kadar içinize attığınız duygusal sıkıntıları gün yüzüne çıkartma vaktidir. İlişkilerinizde sizi rahatsız eden, üstünü örttüğünüz sorunları masaya yatırma zamanıdır.
Bu dönemde hukuki sorunlar gündeme gelebilir. Zorlu bir davanız varsa, olay sizin lehinize sonuçlanacaktır.

Yükselen burcunuz Boğa'ysa...
15 Nisan'da Ay, 6. evinizde tutulacak. Sağlıkla ilgili konular, odak noktanız olabilir. Ani gelişen sağlık sorunları olabileceği için tutulma zamanında biraz daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Şayet bir sağlık sorununuz varsa bir anda çözüme de ulaşabilirsiniz. Bu tamamen kişisel doğum haritanızdaki diğer gezegenlerin tutulma anında vereceği etkilere bağlı. Kısıtlamalar ve engeller konusunda farkındalığınız artabilir. Sizi bağlayan ve kendinizi zincirlenmiş gibi hissetmenize neden olan konuları sonlandırmak isteyebilirsiniz. Psikolojik olarak sizi sıkan olaylar hususunda yeni bir çıkış veya yeni bir başlangıç sizi bekliyor olacak. Başkalarından alacağınız yardım sayesinde kendinize yeni yollar bulabilir ve rutini değiştirmek için bir şans yakalayabilirsiniz. İş yaşamınızda da bir takım beklenmedik değişimler olabilir.

Yükselen burcunuz İkizler'se...
Tutulma 5. evinizde gerçekleşecek. Sosyal organizasyonlar, eğlence temalı toplantılar daha fazla gündeminizde olacak. Sevme ve sevilme isteğinizi arttıran bir tutulma yaşayacaksınız. İlk görüşte aşık olabileceğiniz gibi aşk yaşadığınız bir kişi ile illişkinizi sonlandırmanız da mümkün. Riske girmekten çekinmeyeceksiniz. Sadece alacağınız veya yaşayacağınız tatmin duygusunu önemseyeceksiniz. Fakat unutulmaması gereken bir nokta var ki,daha sonradan pişman olacağınız işlere yeşil ışık yakmayın.
Yeni bir bebek haberi alabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak için harekete geçebilirsiniz. Özellikle bayanlarda annelik iç güdüsü yükselebilir.
Çocuk sahibi olanlarda ise durum biraz farklı. Size olan ihtiyaçları artabilir fakat bu tutulma sayesinde onların büyüdüğünü ve sizden uzaklaşmaya başladığı hissi oluşabilir.

Yükselen burcunuz Yengeç'se...
4. evinizde gerçekleşecek olan tutulma, işiniz yüzünden ikamet değişikliği yaşamanıza sebep olabilir. Emekli olmak ve ya evde daha fazla zaman geçirmek istekleriniz arasında olacaktır. Yaşadığınız ortamla ilgili yeni bir dekorasyon isteğiniz olabilir. İşinize çok vakit ayırıp evi ihmal ettiğinizi fark edebilir ve ikisi arasındaki dengeyi sağlamak isteyebilirsiniz. Çocuklukla ilgili anılarınız daha sık aklınıza gelecek ve geçmişi tekrar yaşayacaksınız. Anne veya babanın sağlık sorunları da ortaya çıkacak bir diğer konu.

Yükselen burcunuz Aslan'sa...
3. evinizde yaşanacak olan tutulma, eğitim ve inanç sisteminizi gözden geçirmenize sebep olacak. Buna “Bilgi Tutulması” diyebiliriz aslında. İki farklı neslin birleşmesi yaşanacaktır. Büyük ebeveynler ve torunları arasında bir yakınlaşma söz konusu olacak. Bilgileri birbirlerine aktarma ihtiyacı hissedecekler. Kardeşlerinizden biri veya yakın bir komşunuzun duygusal bir olayı ortaya çıkabilir. Evliliğinde veya ilişkisindeki sorunları duyabilirsiniz. Dinleyin fakat fikrinizi söylemekten kaçının. Daha sonra başınız ağrımasın.
Ayrıca bu dönemde yüksek öğrenimin eksikliğini hissedebilir ve kendinizi çeşitli kurslara kayıt ettirebilirsiniz. Eğitiminizle ilgili yeni kararlar alabilir veya bir eğitimi sonlandırmak isteyebilirsiniz.

Yükselen burcunuz Başak'sa...

Tutulma 2. evinizde meydana gelecek. Maddi anlamda ihtiyaçlarınızı listeleyip gerekli girişimlerde bulunabilirsiniz. Maddi kazançlarda ani artış veya azalışlar görülebilir. Gayrimenkullerle ilgili alım satım gündemdeki diğer konular arasında olacaktır. Kendinize olan özgüven konusunda eksiklik yaşayabilirsiniz. Bu dönemde başkaları tarafından eleştirilere maruz kalabilir ve bu durum kendinizi acımasızca yargılamanıza neden olabilir. Başkalarının ihtiyaçlarına karşı duyarsızlık oluşabilir ve dolayısı ile başkalarından bencilce davrandığınızı duyabilirsiniz.

Yükselen burcunuz Terazi'yse...
Tutulma 1. evinizde gerçekleşecek.Terazi burçları zaten son 2 senedir Satürn transiti altındalar ve kendileri ile ilgili zorlu değişimler yaşamaktalar.Bu tutulmada Ay'ın Satürn'le olan kontağı yüzünden en güçlü etki altında olan burç sizsiniz. Genel sağlığınızla ilgili değişimler yaşanabilir. Egonuzla alakalı olaylar yaşayabilir ve neticesinde yeni kararlar almak durumunda kalabilirsiniz. Kişisel görünümünüz ve giyim tarzınızla ilgili değişiklikler yaşayabilirsiniz. Duygularınızda bir kısıtlanmışlık hissi oluşabilir.Özellikle bu tutulmada duygusal baskı artabilir. Kendinizi çaresiz hissedebilirsiniz fakat unutmayın bunlar son zamanlar. Kasım ayından sonra dünyaya bakış açınız derinden değişmiş olacak ve daha olgun bir kişi olduğunuzu göreceksiniz. İlişkilerinizde kontrolü kaybettiğinizi düşünebilirsiniz. Özellikle eş ve ya partnerinizin hükmü altına girdiğinizi hissedebilirsiniz. Ama bunlar geçici durumlar. Daha da güçlenerek bitireceksiniz bu seneyi.

Yükselen burcunuz Akrep'se...
Tutulma 12. evinizde gerçekleşecek. İçsel arınma için harika bir zaman. İçinizden gelen seslere kulak verin.Rehber rüyalarınızı dikkate alın.Duygusal ihtiyaçlarınızın arttığını görebilirsiniz. Hatta başka insanlara psikolojik anlamda öğütler verebilir ve onları mevcut sıkıntılarından kurtarabilirsiniz.Kendinizi bu dönemde şifacı olarak hissetmeniz gayet normal. Size dert yakınan insanların çoğaldığını fark edeceksiniz. Empati için çok güzel bir dönem.
Tehlike arz eden yanı ise, gizli ilişkilerinizin ortaya çıkma ihtimalidir.Bunun neticesinde dedikoduların ve psikolojik sorunların baş göstermesi de mümkündür.Gizli bir hastalığınız da ortaya çıkabilir. Sizden gizlenen olayları da öğrenebilirsiniz.
Fakat bu dönemde başkalarını tedavi ederken kendi fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarınızı da ertelemeyin.Özellikle egzersizler,temiz hava ve düzenli beslenme ile kendinize vakit ayırın.

Yükselen burcunuz Yay'sa
11. evinizde gerçekleşecek olan tutulma, bir grubun parçası olma isteğinizin artmasını ve yalnızlıktan kurtulma duygunuzun yoğunlaşacağını haber veriyor.Tutulma aynı zamanda 5. evinizi de etkileyeceği için çocuklar ve eğlence temaları da ön plana çıkacaktır. Sosyal organizasyonlar ve arkadaş grupları ile keyif alacağınız planlar yapabilirsiniz. Kariyerinizden elde edeceğiniz ani para girişleri de söz konusu. Arzularınızın gerçekleşmesi de mümkündür.
Kötü açılar altında iseniz,s osyal çevre şartlarınızda olumsuz değişimler yaşayabilirsiniz.Umutlarınız gerçekleşmeyebilir.Arkadaşlarınızdan beklediğiniz desteği alamayabilirsiniz.

Yükselen burcunuz Oğlak'sa...
10. evinizde olacak tutulma “kariyer ve aile” vurgusu yapıyor. Kariyerinizde güçlü bir değişim görülebilir fakat bu aile içi dalgalanmalara ve hoşnutsuzluklara sebebiyet verebilir. Ev ve iş arasında sıkışıp kalabilirsiniz. Gezegen görünümlerine göre iş hayatınızdaki şöhretiniz zedelenebilir yahut bir anda yıldızınız parlayabilir.

Yükselen burcunuz Kova'ysa..
Tutulma 9.evinizde meydana gelecek. Bu da ikamet ettiğiniz ülkedeki şartların değişimi, yasal sorunlar oluşturabilir.Uzun yolculuklar yapabilir, özellikle felsefi amaçlı seyahatlere katılabilirsiniz. Yabancılarla ilişkileriniz artabilir. Dini konularda inanç değişimleri de mümkündür. En azından inandığınız dine karşı bir sorgulama süreci içerisine girebilirsiniz. Yaşamınızı hareketlendirecek ve hayatınıza farklı anlamlar katacak öğelere yönelebilirsiniz.

Yükselen burcunuz Balık'sa...
8. evinizde meydana gelecek Ay Tutulması, sıradışı olaylara şahit olacağınızı haber verir.Ölüm sebebiyle size intikal edecek miras davaları sonlanabilir. Kendinizi reel dünyadan soyutlayıp metafizik boyutta deneyimler yaşayabilirsiniz. Seks amaçlı ilişkiler yaşanabilir. Ayrıca majik (büyü, nazar) enerjilerin etkisinde kalabilirsiniz.