Burçlar ve kadınlar

Burçlara göre kadınların güçlü ve zayıf yönleri...

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Burçlar ve kadınlar
Burçlar ve kadınlar - Resim : 1
KOÇ BURCU KADINLARI

"Ona kötü bir kızmış gibi bakmayın! Muhtemelen tarafınızdan yanlış anlaşılıyor. Çoğu kez fikirlerinize uymaz ve belki de gerçekten sorunlu bir kız ama gerçek hayatta tam bir maceracı o!" Bir koç kadınını ancak bu şekilde tarif edebilirdik :) Koç kadını tam bir savaşçıdır. Doğduğu andan itibaren sizin değil kendi bildiklerini okumakta mahirdir. Hayatta kalmak için bir yığın yolu vardır. Yenilgiyi asla kabullenmez. Her türlü zor durumla nasıl başa çıkılacağını bilir. Bu his ona doğumda güdülenmiştir. İnatçı, korkusuz ve spontan oluşu ile diğer kadınlar arasında hemen fark edilir. Koç kadınları genellikle çok hırslı, kariyer odaklı olurlar. İnsanlara liderlik etmekten hoşlanırlar... Bağımsız, kendine güvenen bir kraliçe gibi yaşamaktan vazgeçmezler. Durumunuz ne olursa olsun eğer kendisine ''bir kraliçe '' olduğunu hissettirirseniz sizi yüreğinde baş köşeye yerleştirecektir.
''Yakalamak,yakalanmaktan daha iyidir'' onların ilişkideki anahtar cümlesidir. Kendi peşinden koşan ve hatta kendisine nefes dahi aldırmayan erkeklerden hoşlanmazlar ve daha da kötüsü hayalindeki ''güçlü erkek'' imajını da zedeler. Bir erkek asla ağlamamalı ya da zayıf yönlerini Koç kadınına göstermemeli. O zaten güçlüdür, daha aşağısını asla kabul etmez. Eğer bu kadınla birlikte olacak enerjiniz yoksa ne kendinizi ne de onu zorlayın! Çünkü ona ayak uydurmak sizi biraz yoracak. Onun cennetine girecekseniz dayanaklı olmalısınız.
Bir tüyo!
Onun yanında asla başka bir kadına iltifat etmeyin, asla bir kadın hakkında beğenilerinizi dile getirmeyin! Yoksa sizi onun gazabından koruyacak hiç bir şey bulamazsınız. O anda modern ve anlayışlı kadın gider içindeki amazon ortaya çıkar!

Burçlar ve kadınlar - Resim : 2

BOĞA BURCU KADINLARI
Gerçek bir Boğa kadını hangi şartlar altında olursa olsun ''Sadakati'' ile tanınır. Her zaman nerede durması gerektiğini ve limitlerini bilir. Burcunu yöneten Venüs ona kadınsı bir cazibe hediye etmiştir. Genelde sakindir fakat sinirlendiği anda kabusunuz olabilir. Bulunduğunuz ortam arenaya döner ve kendinizi Boğa güreşinin ortasında bulabilirsiniz.
Kontrollü, pratik ve istikrarlıdır. Kendileri gibi gerçek ve sadık kişilerden eş seçerler. Bir Boğa kadını size güvenmiyorsa isterseniz ona cennetin anahtarını verin, asla sizinle olmayacaktır. Başarısızlık onları çok rahatsız eder. Hırslıdırlar. Onların inatçılığı ile yarış edemezsiniz. Çoğu zaman sabit fikirli olurlar. Bir konu hakkında karar verdikleri zaman asla geri dönmezler. Israr etmek faydasızdır.
Güzel kokulardan çok hoşlanırlar. Odalarında ve çantalarında bir hatta birkaç parfüm her zaman bulunur! Güzel giyinmeyi severler ve yemek yemeye düşkünlükleriyle bilinirler! Güzel yemeklere asla dayanamazlar! Dudakları da genelde etlidir:) Onların kalbine giden yol midelerinden geçer!
Bir tüyo!
Stil sahibi erkeklerden ilk bakışta çok etkilenirler! Eğer bir Boğa kadını ile ilk kez buluşmaya gidecekseniz giyiminize özen gösterin ve güzel bir parfüm seçin!

Burçlar ve kadınlar - Resim : 3
İKİZLER BURCU KADINLARI

Konuşkan ve neşeli olurlar. Aslında kişiliklerinin en önemli tarafı, çift doğaya sahip olmalarıdır. Çoğu yerde bu özellikleri insanların aklını karıştırsa da, bu onların güvenilmez olduğu anlamına gelmez. Evet değişken karakterli olurlar fakat zihinleri o kadar hızlı çalışır ki hızlarına asla yetişemezsiniz. Siz bir fikir hakkında tartışırken, o konuyu çözümlemiş ve çoktan başka bir konuyu düşünmeye başlamıştır bile! Olaylardan ve kişilerden çabuk sıkılırlar. Çok hazırcevap olurlar. Pratik hafızaları kuvvetlidir.
Hayatlarında her zaman kendilerine amaç bulurlar. Yeni yerler, yeni insanlar keşfetmek onların bilgiye olan ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Fakat öğrenmenin sınırı asla olmayacaktır. İletişim becerileri oldukça kuvvetlidir.Birden fazla konuya ilgi duyarlar. Bir konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi oldukları pek görülmez. Ama karşınızda her konu hakkında ufak tefekte olsa bilgisi olan bir kadın olacaktır. Yalnızlıktan nefret ederler ve kalabalıklar içinde olmayı tercih ederler.
Bir tüyo!
Yalnızlıktan nefret ederler ve kalabalıklar içinde olmayı tercih ederler.

Burçlar ve kadınlar - Resim : 4
YENGEÇ BURCU KADINLARI
Çalışkan, hareketli ve güler yüzlüdür.  Sadakat, empati yeteneği, uyum ve aileye düşkünlük temel özellikleridir. Yengeç burcunun yöneticisi Ay olduğundan duygusal dünyaları aslında çok karışıktır. Duygularını çok yoğun yaşarlar ve bazen hayalini kurdukları olaylara kendilerini o kadar kaptırırlar ki gerçek dünyaya dönemezler. Zodyak işaretleri olan Yengeç gibi dış dünyaya karşı her zaman bir kabuk oluştururlar. Bunun anlamı size uzak ya da mesafeli olmak istediklerinden değil yara almamak içindir. Çünkü duygusal buhranlardan kolay kurtulamazlar.
Her zaman duygularıyla karar verirler, mantık mekanizmaları zayıftır. Bu da onların kararsızmış gibi görünmelerine sebep olur. Bunu her zaman zayıf noktaları olarak görürler. Merhametten maraz doğar cümlesi Yengeç burcu kadını için söylenmiş olsa gerek! Ne kadar zarar da görseler de merhamet duygusuna yenilirler.
Mükemmel bir anne ve eş olurlar.
Bir tüyo!
Yengeç burcu kadınını üzmek için büyük cümleler kurmanıza gerek yok. Sizin küçük bir imanız dahi kolayca yaralanmasına sebep olabilir. Bu durumda da kabuğuna çekilecek, kendini iyileştirene kadar yalnız kalmayı seçecektir. Hatalarınızı affederler ama belleklerinden asla silmezler. Bu yüzden 10 sene önceki olayı bile daha iki dakika önce yaşamışsınız gibi anlatabilirler! Size bir Koç kadını gibi sert karşılıklar vermeyecektir belki ama hayatınızın her anında yavaş yavaş intikamını alacaktır.

Burçlar ve kadınlar - Resim : 5
ASLAN BURCU KADINLARI

Onlar için ''Güneşin Kızları'' tabirini kullanabiliriz! Nerede olurlarsa olsunlar tüm dikkatleri üzerlerinde toplamayı başarırlar. Pohpohlanmak ve beğenilmek onlara yaşam enerjisi verir. Her konuda heveslidirler. Bulundukları ortama hakim olmayı severler ve başka lider istemezler. Güçlü ve baskın bir kişilikleri vardır. Aslan kadınlarının sözlüklerinde ''İmkansız'' kelimesine yer yoktur. Her zaman görev ve sorumluluklarının bilincinde olurlar. Bir insanı asla yarı yolda bırakmazlar. Çocukları için her şeylerini feda eden fedakar birer anne olurlar.
Ayrıca çok cömertlerdir. Paylaşmayı ve yardımlaşmayı çok severler. “Saygı” da Aslan kadınları için ayrı bir önem taşır. Bir ilişkide sevgiden daha çok saygıya önem verirler. Bu yüzden de kendi fikirlerini aşağılayan erkeklerle asla mutlu olamazlar. Kararlarının sorgulanmasından hoşlanmazlar. Eleştiriye asla tahammül edemezler. Sizi kendisine rakip olarak görmediği müddetçe her zaman onun güvenli kanatları altında olursunuz.
Aslan kadını bir aşık olarak her zaman sevecen ve romantiktir. Onunlayken asla sıkılmazsınız.
Bir tüyo!
Bırakın sizin yanınızda patron o olsun.. Sezgilerinde ve aldığı kararlarda yanılmadığını gördüğünüz zaman pişman olmayacaksınız.
Burçlar ve kadınlar - Resim : 6
BAŞAK BURCU KADINLARI
Zorlu, seçici ve detaycı bir kadındır. Mükemmeliyetçi olmaları bu burcun kadınını zor durumda bırakır çoğu zaman. Mümkün olanın en iyisine ulaşma istekleri yalnız kalmalarına sebep olur. Her daim kuşku içindedirler. Fazlasıyla titizdirler. Yüksek görev  duyguları vardır. Her zaman metodik çalışırlar. Plansız çalıştıklarını gören yoktur. İnce hesap ve ayrıntılar tam onlara göredir. Hesaplamadan bir işe asla girişmezler. Riske atılmazlar. Mütevazı olurlar. Bir Başak burcu kadınına tabiri yerindeyse körü körüne güvenebilirsiniz. Bu güveni asla boşa çıkartmazlar.
Antik mitolojide Merkür gezegeni tarafından yönetilirler. Bu nedenle hem fiziksel hem de zihinsel güçleri çok yüksektir. Öfke kontrolleri muazzamdır. Çok iyi birer dinleyicidirler. Gerektiğinde  ağlayacak  rahat bir omuz  arıyorsanız işte bu Başak kadınıdır!
Bir tüyo!
Olumsuz tek yönleri sinirli olmalarıdır. Sinirlendiklerinde sakın üzerlerine gitmeyin!

Burçlar ve kadınlar - Resim : 7
TERAZİ BURCU KADINLARI
Tıpkı Boğa burcu gibi Venüs gezegeni tarafından yönetilir. Terazi kadını, güzel olan her şeye aşıktır. Estetik bir bakış açısı vardır. Sosyal, arkadaş canlısı, yardımsever, diplomatik ve cana yakındır. Kendisinden çok başkalarını mutlu etmeyi sever. Asla bencil değildir ve kendisini başkalarından üstün görme hatasına düşmez.
“Denge” kişiliklerinin anahtar kelimesidir. Venüsün kızları bu dünyaya denge ve uyum için gönderilmişlerdir. Objektif bakış açıları, en büyük nitelikleridir. Dolayısıyla onlar aracılığı ile herhangi bir anlaşmazlığı çözmek istiyorsanız asla taraf tutmadıklarını bilmelisiniz. Her zaman adilane bir şekilde haklı olanın yanında olacaklardır. Zarif ve kültürlü kadınlardır. Üstün iletişim becerileri ve büyüleyici kişilikleri ile sizi kendi ışığına nasıl çekeceklerini iyi bilirler.
Bir tüyo!
Asla kavgaya ya da tansiyonu yüksek tartışmalara girmezler. Aslında sizden istedikleri tek şey, ilgi ve sevgidir.

Burçlar ve kadınlar - Resim : 8
AKREP BURCU KADINLARI
Zodyağın kendi gücüne en çok güvenen ve tek başlarına her şeyi yapabileceklerine inanan yegane burcudur. Sadık, tutkulu, pratik, becerikli, gözlemci ve dinamik insanlardır. Ancak bu olumlu niteliklerinin yanı sıra kıskanç, obsesif (saplantılı), şüpheci, çıkarcı, sert ve inatçı da olabilirler. Yalnız çalışmayı tercih ederler. Sosyal olmak karakterlerinde çok baskın bir özellik değildir. Olayları ve kişileri kontrol etmeyi severler. İlişkiler söz konusu olduğunda, dostluk, sevgi  veya aşk adına karmaşık duygular yaşayabilirler... Hafızaları çok güçlüdür. Su grubunda olan diğer iki burç gibi değildir. Yengeç ve Balık burçlarının aksine duygusal zekaları oldukça gelişmiştir. Kendisine yapılan bir hatayı asla affetmesini beklemeyin. İlk fırsatını bulduğunda sizden intikamını alacaktır.
Bir şeyi yapmaya karar verdiklerinde, onu tamamlayana kadar kendilerine huzur vermezler. Tüm sabit burçlarda olduğu gibi kararlılık ve sebat istediği başarıya ulaşmaktaki anahtarlarıdır. Çok duyarlıdırlar. Akrep burçları ya çok iyi anlaştığınız bir dost ya da en güçlü düşmanınız olur.
Bir tüyo!
Güven ve sadakat,ömürleri boyunca ana unsurlarıdır. Kimseye kolayca güvenmezler. Fakat bir kez güvenlerini kazandığınızda ömür boyu size inanır ve güvenirler.

Burçlar ve kadınlar - Resim : 9

YAY BURCU KADINLARI
Yay kadını, sevgi dolu, dürüst, cesur, esprili ve eğlencelidir. Körü körüne başkalarının fikir ve görüşlerini kabul etmezler ve onları kabul etmeden önce çok iyi  analiz ederler. Yeni yerleri ziyaret ve yeni deneyimler kazanmak, yeni insanlarla tanışmak kaşif ruhlu Jüpiter’in kızlarına yaşam enerjisi verir. Değişimden korkmaz ve tam bir güven ile kabul ederler. Hayatın monotonluğundan nefret ederler. Her zaman meraklıdırlar. Onlar, gerçeği arayanların ve filozofların yollarından giderler. Her zaman hayatın amacını sorgularlar ve cevap aralar. Açık fikirli ve diğerleri dinlemek için her zaman hazırlardır.
Samimi, dürüst ve açık sözlüdürler. Bazen onların yorum ve görüşleri başkalarına ters gelebilir. İnsanlar bazen Yay kadınlarının gerçeği savunmasından rahatsızlık duyarlar. Fakat başkalarının gerçek konusundaki saplantılı görüşleri onları etkilemez. Hayat görüşlerinde idealisttirler. Mevcut anı yaşamayı tercih ederler. Ne geçmişte takılırlar ne de gelecek gibi uzun vade planları yaparlar. Özgürlükleri hayat suyu gibidir. Bağımsızlıklarını asla taviz vermezler .Eğer ilişkide bulunduğu kişiler buna mani olmaya çalışırlarsa Yay kadını hemen uzaklaşır.
Bir tüyo!
Güçlü yargı kabiliyetleri vardır. Her zaman büyük resme bakarlar. Küçük ayrıntılara takılıp kalmazlar. Bu bazen önemli detayları gözden kaçırmalarına neden olur.
Burçlar ve kadınlar - Resim : 10
OĞLAK BURCU KADINLARI
Satürn’ün yönettiği burcun kadınları, bir şeye bağımlı olmayı başarısızlık ve tam bir zayıflık olarak görürler. Sıkı çalışma ve azim; başarı için onların anahtarıdır.
Oğlak kadınları utangaç bir doğaya sahiplerdir... Alçak gönüllü ve mütevazı olurlar. İnsanlardan bekledikleri en önemli şey, saygıdır.
Oğlak kadınları zor ve sıkı  çalışmayı severler ama onlar kesinlikle nasıl eğleneceklerini de iyi bilirler. Geleneksel olmalarına rağmen her iki cinsinde eşit olduğunu savunurlar.
Bir tüyo!
Oğlak kadını güvensizdir ama kıskanç değildir. Duygusal ve finansal güvenlik isterler. Her ne kadar kendilerine güvenleri tam olsa da kendisini koruyabilecek bir hayat ortağına ihtiyaç duyarlar.
Burçlar ve kadınlar - Resim : 11
KOVA BURCU KADINLARI
İşte karşınızda Zodyağın dahi kadını! Kova kadınını kandıramazsınız ve kolay kolay güvenini kazanamazsınız. Bir Kova kadını için iki anahtar kelime vardır: Sıra dışı ve ne yapacağı öngörülemeyen! O, dünyayı herkesten  farklı görür. Dürüst, konuşkan, macera sever olurlar. Eğer dışarıda hem eski ve en son moda trendleri birleştirerek, son derece alışılmadık bir şekilde giyinmiş bir kadını görürseniz muhakkak Kova burcu olduğunu söyleyecektir.
Kova kadını her şeyden daha fazla  özgürlüğünü sever. Toplum normları onlar için değildir ve yönetilmekten hiç hoşlanmazlar.
Nasihat dinlemekten çok öğüt vermeyi tercih ederler. İhtiyacı olan insanlara karşı inanılmaz şefkatlidirler. Bir derdiniz olduğunuzda sizi muhakkak dinleyecek ve hızlı bir şekilde çözüm üretecektir.
İnsanların gerçeklerini ve ne düşündüklerini bilmeyi çok severler ve gözlerinden hiçbir ayrıntı kaçmaz.
Onun savunduğu fikri reddetmek ya da karşı çıkmak yerine dinleyin. Çünkü savunduğu fikri bir çok aşamadan geçtikten sonra benimsemiştir. Karşı çıkıldığında içindeki amazonla tanışmak zorunda kalırsınız.
Bir tüyo!
Bir Kova kadınını kendinize çekmek istiyorsanız, gizemli olun ve ilk günden her şeyinizi anlatmayın. Yoksa sizden hemen sıkılır!
Burçlar ve kadınlar - Resim : 12
BALIK BURCU KADINLARI
Ben artık dünden daha farklı bir insanım, o yüzden geçmişe dönemem. Bu cümle “Alice Harikalar Diyarı” adlı kitaptan bir alıntı ve bizim Küçük Alice’i Balık burcu kadınlarına benzetebiliriz.
Sezgileri inanılmaz kuvvetlidir. Asla geçmişte yaşamaz, her zaman gelecek planları yaparlar.
Balık burcu da Akrep gibi su elementine dahildir. Akreplerdeki yüksek duygusal zeka Balık burcunda ruhsal zekaya dönüşür.
Hayalperest olurlar. Duygusal, sevecen, anlayışlı ve samimidirler. Tüm Balık burcu kadınları çok kadınsı doğaya sahiplerdir.
Balık burcu kadını yardımseverdir. Sosyal ve toplum hizmetlerinde görev yaparlar ve muhtaçlara yardımı severler. Bunları yaparken asla maddi bir netice ummazlar. Tamamen iç huzuruna kavuşmak için görürler. Eşsiz yaratıcılıkları, onları mükemmel ressamlar, aktörler, yazarlar, dansçılar, makyaj sanatçıları, şairler, şefler yapar.
Bir tüyo!
İnsanların zihinlerini okuyabilirler. Rüya tabiri konusunda başarılıdırlar. Bağımlı oldukları tek şey duygusallıklarıdır. Sevgi, ilgi ve korunma istekleri vardır.