Burçlara göre güzellik tüyoları

Burçlar bize güzellik konusunda da ipuçları veriyor!

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Burçlara göre güzellik tüyoları
KOÇ
Zodyağın en ateşli burcu olan Koç kadınları, genelde huzursuz ve asabi görünürler. Çünkü her zaman yoğun olurlar. Fiziksel olarak olmasa bile zihinleri sürekli hareket halindedir. İş saç ve makyaja gelince, cesur ve çarpıcı bir görünüm isterler.  Kabarık bir saç modeli, kalın bir eyeliner, parlak dudaklar ve belirgin kaşlar onlara göredir.

BOĞA
Hiçbir burç Boğa kadar dik başlı ve inatçı değildir. Şayet pratik ve güven veren biri değilseniz, bir Boğa'nın nazarında hiçbir kıymetiniz yoktur. O çevresindeki herkesin kendisi gibi olmasını bekler. İş güzel görünmeye gelince, at kuyruğu ile toplanmış saçlarla yüz tüm güzelliğiyle ortaya çıkar. Ardından bakır ve toprak tonlarında makyaj yapılır. Çünkü Boğa burcu, Toprak Ana'ya hizmet eder.

İKİZLER
İkizler, kelime oyunlarında bir uzmandır ve insanlardan istediğini nasıl alacağını çok iyi bilir.  Çünkü o kelimelerin efendisidir. Makyaj yapması gerekiyorsa, İkizler Takım Yıldızı'nın karakterine uygun hareket eder. Biraz erkeksi biraz dişi... O cinsiyetsiz bir peri... Yüzünde göreceğiniz makyaj, gözlerine uyguladığı hafif ve ince bir eyeliner.

YENGEÇ

Pembe tonları ona çok yakışır. Yengeç kadınları yumuşak ve narin bir çiçek gibidir.  Makyaj malzemelerini seçerken genelde su bazlı olmasına dikkat ederler. O kadar özen verilip yapılan makyaj, akacak veya bozulacak olursa o narin çiçek bir anda solar.

ASLAN
Bir Aslan'a aşık olmak çok kolaydır. Evet, gürültülü ve inatçı bir mizaçları vardır ama kimse onlar kadar iyimser ve eğlenceli değildir. Makyaj ve saç stillerinde de yeniliklere açıktır. Parlak kırmızı dudakları, dumanlı göz farlarını ve kabarık saçları severler. Aslında onlardan her türlü sürprizi bekleyebilirsiniz!

BAŞAK
Hayatı çok fazla ciddiye alan Başak, her konuda olduğu gibi güzellik konusunda da mükemmelliyetçiliğin peşindedir. Makyaj yapmayı pek sevdiği söylenemez. Doğal güzellik, bronz bir ten, uzun ve sağlıklı saçlar onun imzasıdır.

TERAZİ
Terazi kadınları, nazik, büyüleyici, uyumlu ve entellektüel olurlar.  Tercih ettikleri  görünüm, küçük sade bir topuz, pamuk şekeri gibi görünen dudaklar, şeker pembe tonlarında bir allık olacaktır.

AKREP
Zodyağın en gizemli burcu olan  Akrepler, sürprizlerden hoşlanmaz. Sabit fikirlidirler ve değişimi zor kabullenirler. Bu özellikleri saç ve makyaj stillerinde değişiklikliklere açık olmadıkları anlamına da gelir. Dumanlı göz makyajı bir numaralı tercihleridir. Makyajda vurguyu göz bölgesine yapmak, dağınık toplanmış saçlar ve kırmızı bir ruj onlar için iyi seçimlerdir.

YAY
Özgürlük ve seyahat tutkunu maceracı ruhlar... Yay kadını sınırlandırılmaktan nefret eder ve saflık derecesine varan iyimserlikleri ile ünlülerdir.  Dağınık bir topuz, belirgin kaşlar ve çilek renkli bir ruj... Hepsi bu kadar...

OĞLAK
Onlar için sağlıklı bir görünüm kadar güzeli yoktur. Saçlarınızı zeytinyağı ile yıkadıklarına emin olabilirsiniz! Görünüşlerini doğal kılan en önemli görünüm, belirgin kaşlarıdır. Bronzlaştırıcı pudralar ve maskara vazgeçilmezlerindendir. Ruj kullanmayı pek sevmezler.

KOVA
Kova kadını, güzelliğiyle hep ön planda olmak ister.  Kendine has bir görüntünün ortaya çıkması şeffafa yakın parlatıcı malzemelerle tamamlanır. Dudaklarında muhakkak parlatıcı vardır. Çocuksu görünmeyi sevdiklerinden saçlarda örgüden hoşlanırlar. Ayrıca papatya taçları, renkli tokalar da en sevdiklerindendir.

BALIK
En duygusal, inanılmaz derecede hassas, endişeli ve meraklı olan Balık kadınları, masumiyeti ve şaşkınlığı ifade eden makyajları severler. Büyük ve ışıltılı gözler, siyah kalın çekilmiş kalem, yumuşak ve dağınık saçlar. Bir Balık kadını için bunlar yeterlidir.