Çakra; Bir Doğu Bilgeliği

Çakralar bedenimizde bulunan enerji merkezleridir.

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Çakra; Bir Doğu Bilgeliği

Bu enerji noktaları vücudumuzda pleksus adı verilen sinir ağları merkezlerinin üzerinde yer alır. Akapunktur gibi alternatif tedavilerin kaynağını teşkil eder. Bu enerji merkezleri fiziksel ve psikolojik yönlerimizi dengede tutmak için spiritüel kanallardır.

1. çakramız omurganın bitiminde yer alan Kök çakradır.  Hayatta kalma, canlılık, gerçeklik, güvenlik, destek,  istikrar, cinsellik, bireysellik, cesaret gücü ile bağlantılıdır. Mars gezegeni tarafından yönetilir ve rengi kırmızıdır.

Kendinize sorun:
Anemi, yorgunluk, obezite, anüs, rektum (hemoroid), kabızlık, soğuk algınlığı, ateş, mesane enfeksiyonu, kan ile ilgili hastalıklar gibi hastalıklara sık yakalanıyorsanız  veya bu sorunlar kronikleşmişse 1. çakranız sorunlu çalışıyor demektir.

2. çakramız kasık bölgesinde yer alır. Bu nokta, Merkür tarafından yönetilir. Rengi  turuncudur. Hislerimiz, duygularımız, samimiyet, doğurganlık, duygusallık, güven, sosyallik, özgürlük ve hareket kabiliyetimizle bağlantılıdır. Merkür  astrolojide yaratıcı zekayı temsil eder. Dış dünyayı algılama ve hissetme enerjisini yönetir.

Kendinize sorun: İktidarsızlık, cinsel soğukluk, yumurtalıklarda ve  rahimde sorunlar, yeme bozuklukları, uyuşturucu kullanımı, depresyon, alkolizm, gut, alerji, astım (oksijen eksikliği) gibi sağlık sorunlarınız varsa 2. çakranız sorunlu çalışıyor demektir.

3. çakra karın bölgemizde yer alan Göbek çakrasıdır. Bu çakra kişisel güç, istek, bilgi, espri, kahkaha, zihinsel açıklık, mizah, iyimserlik, kendini kontrol, merak, farkındalık gücümüzle bağlantılıdır. Yönetici gezegeni Jüpiter’dir. Rengi sarıdır.

Kendinize sorun: Ülser, şeker hastalığı, hepatit, hipoglisemi, kabızlık, sinirlilik ve çekingenlik hali, bağımlılık yapan uyarıcılar, bağırsaklardaki parazitler & solucanlar, sarılık, zayıf hafıza gibi sorunlar yaşıyorsanız 3. çakranız sorunlu çalışıyor demektir.

4. çakra Kalp çakramızdır. İlişkiler, aşk, kabullenme, kendini kontrol edebilme yeteneği, şefkat, suçluluk duyabilme, mağfiret, uyum, barış, yenileme, büyüme gücümüzle bağlantılıdır. Yönetici gezegeni Venüs'tür. Rengi yeşildir.

Kendinize sorun: Yüksek tansiyon, pasiflik, letarji, astım, bağışıklık sistemindeki zayıflıklar, nefes alma zorlukları, pnömoni, Amfizem, kas rahatsızlıkları, kalp sorunları, göğüs ağrısı gibi sorunlarınız varsa 4. çakranız sorunlu çalışıyor demektir.

5. çakra Boğaz çakrasıdır. İletişim, bilgelik, konuşma kabiliyeti, güven hissi, yaratıcı ifade, organizasyon ve planlama becerisi,dikkat ve konsantrasyon gücümüzle bağlantılıdır. Satürn tarafından yönetilir ve rengi mavidir.

Kendinize sorun: Tiroid, grip,ateş, enfeksiyonlar, kaşıntı, yaralar, bademcik iltihabı, diş ağrıları,konuşma bozuklukları, hiperaktivite, melankoli, hormonal sorunlar, şişlik, hıçkırık, MS, karamsa ruh hali sorunlarınız varsa 5.çakranız sorunlu çalışıyor demektir.

6. çakra alın bölgesinde yer alan 3. Göz  çakrasıdır. Sezgi, yeni buluşlar, psişik yetenekler, kendini bilme, algı, anlayış, bellek, korkusuzluk gücümüzle bağlantılıdır. Güneş tarafından yönetilir ve rengi çivit mavidir. Antik uygarlıklarda özellikle Mısır'da tek göz simgesi de ruhsal güçle bağdaştırılmıştır. İnsanın içinde yaşayan kutsal enerjinin işaretidir. 6. çakrası tıkanmış bir kişide egoistlik, bencil davranışlar ve empati kuramama gibi sorunlar ortaya çıkar.

Kendinize sorun: Körlük, görme sorunları, baş ağrısı, migren, kabuslar, uyku bozuklukları, korku, manik depresyon, anksiyete, şizofreni, paranoya, psikolojik dengesizlikler gibi sorunlar yaşıyorsanız 6.çakranız sorunlu çalışıyor demektir.

7. çakra Tepe ya da Taç çakrası, bıngıldak denilen yumuşak bölgededir. Yönetici gezegeni, Ay’dır. Rengi mordur. Ay duyguları ve zihni yönetir. 7. çakranın blokajının kaldırılması ile içimizdeki enerjinin kainat enerjisi ile bütünleşmesini sağlar. Evrenle olan bağımızı sağlamlaştırmak için bu enerji noktasının açılmasını sağlamamız gereklidir. Ruhsal enerjinin iyileştirici yönünü kullanabilmek adına kendimize vakit ayırmamız gerekiyor.  Bilgelik, ilham, karizma, farkındalık, yüksek bilince ulaşma, meditasyon, fedakarlık gücümüzle bağlantılıdır.

Kendinize sorun: Depresyon, akıl hastalıkları, nevralji, içsel karışıklık, yaşlılık, kan damarları, lenf sistemi, bakteri, siğiller, deri döküntüleri, egzama gibi sorunlarınız varsa Tepe çakranız sorunlu çalışıyor demektir.