Özgürlük...

18 Aralık' da saat 09.30' u gösterirken Yay burcunun ilk derecelerinde bir yeniay meydana gelecek. Yeniay'ın teması da oluştuğu burcun niteliklerini taşıdığı için karamsarlığa karşın iyimserliğin, esaret duygusuna rağmen özgürlüğün, uzaklara gitme ve bir nevi kendinden kaçma duygularını da beraberinde getirecektir.

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Özgürlük...

Vedik astrolojisine göre, Moola takımyıldızının sınırları içinde gerçekleşecek olan bu oluşum, Mars ve Jüpiter karakterinde olacaktır. Bizlere, adalet ve özgürlük duygusu için mücadele etme isteği ve gücünü verecektir.

Peki bizlere bu gücü nereden bulacağımızı da işaret ediyor mu?

Elbette. Moola takımyıldızı galaksinin tam merkezinde yerleşen bir yıldız kümesidir. İnsan merkez olarak içine dönmeli ve çözümü dışarıda aramamalı mesajını iletmektedir. Yay burcunda olan her oluşum bana göre, mana ikliminde değişimleri de beraberinde getiriyor. İnsan, dönüp kendine bakmalı ve ruhuyla ilgilenmeli mesajını veriyor. Özellikle manevi olgular unutulmaya yüz tutmuşken... Özgürlük... Ruhunuzda sizi esir eden bağımlılıkları görmeye niyet edin... Ayağınıza zinciri vuran el, kime ait... Acaba bu siz olabilir misiniz?

İyimserlik... Kalbinizdeki ışığı söndüren nedir... Bunu anlamaya niyet edin...

Burçlara göre incelendiğinde ise;
Koç: Sizi yaşama bağlayan ve ruhunuzu besleyen her şeyi sorgulama zamanı. İnançlarınız, yaşama nedeniniz, var olma sebebiniz... Bu olguların ne kadarı size ait ve ne kadarı çevreniz ya da aileniz tarafından dayatıldığı için kabullenmiş gibi göründünüz? Bunu düşünün... Şimdiye kadar ki inançlarınızın ne kadarı kendinize ait... Hayatınıza ait planların ne kadarını siz yaptınız? Hayatınızı yöneten, geleceğinizle ilgili kararları alan siz misiniz yoksa aileniz, çevreniz mi?

Boğa: Kimsenin sizin kadar yeni bir başlangıca daha ihtiyacı olmamıştır. Ruhsal olarak bir cendereye kapatıldığınızı hissetmeniz ve belki de çaresizlik duygusunun ne kadar gerçek hayata ait olduğunu bugünlerde fark ediyorsunuz. Yeniden uyanış zorlu bir süreçtir. Küllerinden doğmak , yeni bir hayatı da beraberinde getirecektir. Borçlarınız, alamadıklarınız, iflaslarınız (maddi/manevi) sizi dibe hızlıca çekse de tekrar yukarı çıkacağınızı da müjdelemektedir. Her zorluğun yanında bir kolaylık vardır.

İkizler: İlişkilerinizde yeniden düzenlenmesi gereken pürüzler var. Bunları fark etme zamanı. Ne kadarını düzeltebilirsiniz? Alışkanlıklar ve bağımlılıklar yüzünden hem kendinizin hem de partnerinizin özgürlüğünü kısıtlıyor olabilir misiniz? Herkesin kendi gibi olmasına izin veriyor musunuz?

Yengeç: Sağlığınıza dikkat edin. Mesleki olarak bazı değişimler yapmanız da mümkündür. Belki çalıştığınız yer (bu evinizde olabilir), belki de çalışma arkadaşlarınız hakkında bazı yeni düzenlemeler yapılmalı. Hayvanlarla ilgili gönüllü çalışmalar yapabilirsiniz. Hiç olmadı, güvercinlere yem dağıtın. Kapınızın önüne yiyecek bırakın...

Aslan: Aşk... En sevdiğiniz olgu... Sevmek ve sevilmek için bu dünyaya geldiğinizi biliyorsunuz. Ancak sevginin bu dünyanın her olumsuzluğunu düzelteceğini biliyorsunuz. Sevginin tek ilaç olduğunu biliyorsunuz. Aşk duygunuz kısa bir süre için restorasyonda... Kurallar yeniden belirlenecek. Duygularınız yeniden inşa edilecek. Çocuklarınız varsa, güzel haberlerini duyacaksınız. Yeni uğraşlar ve yeni hobiler edinmek isteyeceksiniz. Bu yeni ayla birlikte başlayacağınız her şey köklenecek ve hayatınızda kalıcı olacaklar.

Başak: Aile... Yeni bir birey aileye katılabilir. İkametiniz değişebilir. Ev içi değişiklikler sizlere iyi gelecektir. Aile ile ilgili yeni sorumluluklar alınabilir. 

Terazi: İletişim... Kısa yolculuklar ve yazılı/sözlü iletişimde yeniliklerin olacağı bir süreç. Fakat zihinsel olarak bazı zorlanmalar, iletişimde zorluklar ve kısıtlanmışlık hissi de bu arada kendini hissettirebilir. Karamsar duygulara esir olmamaya çalışın. Bu dönem sadece sizi çevrenizden ve size ait olmayan düşünceleri ayrıştırmanız adına oluşan bir etki üretiyor. Artık kendi düşünce sisteminizi devreye sokmalısınız. Sizin adına başkaları karar vermemeli. Tüm düşünceleriniz size ait olmalı.

Akrep: Para ve emek... Sizin için değerli olan ne varsa bunları korumak isteyeceksiniz. Belki bunu yaparken bir miktar zorlanabilirsiniz ama en sonunda sahip olduğunuz şeylerin kıymetini de anlamış olacaksınız. Yeni bir gelir kapısı açılabilir. Fakat bu daha fazla çalışmanız gerekeceğini de işaret ediyor.

Yay: Tek odak noktası; kendiniz... Satürn'ün ekim ayında burcunuza geçmiş olmasıyla birlikte şimdiye kadar eksik bıraktığınız (fiziksel/ruhsal) her noktayı görme zamanı geldi. Bunlar biraz canınızı sıkabilir. Çünkü kendinizle vakit geçirmek zorunluluğu doğmuş oldu. Bu süreç içerisinde yalnızlık hissi de baskın olacaktır. Çünkü Kainat, sizi iyileştirmek istiyor. Bu da kendinize dönmediğiniz müddetçe gerçekleşemeyecektir. İlişkileriniz konusunda ise yeni bir kararın eşiğindesiniz. Burada tamamen kendi çıkarlarınızı düşünerek bir karar alma eğiliminde olacağınız görülüyor.

Oğlak: Tüm sıkıntılardan kurtulmaya ve nefes almaya ihtiyaç duyuyorsunuz... Bu yeniayla birlikte gerçekleşecek. Sadece görmeye niyet edin. Yeniay zamanında dua etmeye çalışın. Her şey ya sonuç itibariyle ya da yaratılış itibariyle hayırlıdır. Unutmayın...

Kova: Kariyerinizi ilgilendiren teklifleri kabul etmeden önce dikkatlice incelemekte fayda var. Bu yeniayla birlikte çalışma temponuz hem ev hem de işte yoğunlaşacak.  Dinlenmek için kendinize vakit ayırmayı ihmal etmeyin. Bu yeniayın size sürpriz para girişleriniz var.  Riskli işlerden uzak durun. Yeni arkadaş çevresi oluşturacaksınız. Sosyal çevreniz değişecek.

Balık: Bu yeniayda sorumluluklarınız ile aileniz arasında kalabilirsiniz. Denge kurmanız gerekiyor. Mevcut ilişkinizde bazı tartışmalar yaşayabilirsiniz. Yeniayla birlikte ilişkinizdeki romantizm yükseliyor. İlişkisi olmayanlar için sürpriz aşklar kapıda.