Duygusal enerji zirve yapacak

22 Mayıs'ta Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay burçları nasıl etkileyecek?

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Duygusal enerji zirve yapacak

Hint astrolojisine göre, 22 Mayıs’ta 00:14 itibariyle gökyüzünde bir dolunay oluşumuna şahit olacağız. Dolunay esnasında Ay, Mars ile kavuşum halinde olacak. Bu da duygusal enerjinin zirve yapacağını işaret ediyor. Duygusal reaksiyonlar düşünmeden ve plansız ortaya çıkarken karşı taraf için de kırıcı olabilir. Dürüstlük dozunda ise, faydalıdır. Düşünmeden yapılacak her hareket , daha sonra üzüleceğiniz sonuçları da beraberinde getirecektir. O yüzden her konuda dikkatli ve sabırlı olmakta fayda var.

Gökyüzünde şu an itibariyle Satürn, Mars ve Merkür gerileme halindeler. Mars ve Satürn Akrep burcunda agresif enerji yayarken, iletişim gezegeni olan Merkür de Koç burcunda bulunuyor. 

Dolunay’ın burçlara etkisi nasıl olacak?

Yükselen burcunuz Koç’sa…
Hem maddi hem manevi borçlarınızı fark etme zamanı. Sebebi yokken ruhunuz sıkılıyorsa diyetini ödemeniz gereken bir durum vardır muhakkak. Görmeye çalışın. Maddi açıdan (kredi, nafaka) beklediğiniz bir para varsa sonuç alma zamanınız gelmiştir. Hem ruhsal hem de madde açısından dönüşümünüz başlayacak.

Yükselen burcunuz Boğa’ysa…
Bu dolunayın temel konusu; ilişkileriniz olacak. Özellikle iş yaptığınız ya da yapmayı düşündüğünüz kişiler de bu enerjiden etkilenecekler. Uzun zamandır canınızı sıkan ve bir türlü rayına oturmayan iş ilişkileriniz varsa, sonlanma zamanı geldi demektir. Aynı sonuç, yolunda gitmeyen evlilikler için de söz konusu olacaktır.

Yükselen burcunuz İkizler’se…
Sağlığınız konusunda biraz dikkatli olmakta fayda var. Şimdiye kadar ertelediğiniz sağlık sorunlarınızı artık ele alma zamanı. Hayatınızdaki bir rutini bırakabilirsiniz. Artık hizmet etmenizi gerektirecek bir konu olmaktan çıkacaktır. Size yakın birinin düşmanlığı ile de karşılaşabilirsiniz. Mental açıdan sizi yorabilir. Ama bunlar sadece daha iyi olmanız için bir işaret. Sebeplere takılmayın.

Yükselen burcunuz Yengeç’se…
Uzun zamandır ettiğiniz bir dua veya dilek nihayete erişecektir. Hafızanızda kalan anılarınız sizi duygusal yönden yorabilir. Ama hepsi yaşamanızdaki eksik noktanın ne olduğunu bulabilmeniz için vardır. Aşk hayatınızda bir sonuca ulaşabilirsiniz. Kararsız kaldığınız bir kişi ile ya devam ya tamam kararı alabilirsiniz. Sindirim sisteminizle ilgili bazı hassasiyetler oluşabilir. Dikkat!

Yükselen burcunuz Aslan’sa…
Özellikle Ocak ayından itibaren yönünüzü kaybetmiş gibi hissedebilirsiniz. Yaptığınız şeyler sizi tatmin etmeyebilir. Fakat bu dolunayın enerjisi ile ruhunuz yeniden hareketlenecek. Bahar sizin için yeni başlıyor. Özellikle özgüveninizi yeniden kazanacağınız güzel ve bereketli işler olacak. Kilo almamaya dikkat edin …

Yükselen burcunuz Başak’sa…
Kısa yolculuklarınız olacak. İletişim trafiğiniz artacak. İşlerinizle ilgili yeni görüşmeler ve sözleşmeler mümkün. Kulaklarınızla ilgili bazı hassasiyetler oluşabilir. Hayatınızla ilgili cesur kararlar alabilirsiniz.

Yükselen burcunuz Terazi’yse…
Gelirinizi ilgilendiren konular gündeminizde olacak. Bir iş biterken başka yeni bir işe başlayabilirsiniz. Aile içi konularda bazı kararlar almanız gerekecek. Bütçenizi iyi kontrol etmeniz gerekecek. Lüks harcamalardan kaçınmaya çalışın.

Yükselen burcunuz Akrep’se…
Dış görünüşünüz ve imajınızı tazeleme ihtiyacında olabilirsiniz. Fikirleriniz değişime uğrayabilir. Özellikle sizi bağlayan ve hatta sıkan kişilerden uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Bu dönemde baş ağrılarınız artabilir. Kendinize dönmeniz gerekiyor. Belli bir müddet dinlenmeye çalışın.

Yükselen burcunuz Yay’sa…
Kendinizi sürekli uyku halinde ve yorgun hissedebilirsiniz. Bu etki ile gayet normal bir durum. Korkmanıza gerek yok. Hayalleriniz her zamankinden daha fazla olacaktır. Çok sık rüya görebilirsiniz. Bu da sizde zihinsel yorgunluk etkisi oluşturabilir. Bol bol dinlenin.

Yükselen burcunuz Oğlak’sa…
Arzular, ümitler ve istekler… Uzun zamandır arzuladığınız ya da planını yaptığınız bir isteğinize ulaşmanız mümkün. Kazançlarınızda bir artış olabilir. Bu kazançlar kalabalık ortamlardan tanıştığınız kişiler sayesinde artacaktır. Fırsatları iyi değerlendirmeye çalışın.

Yükselen burcunuz Kova’ysa…
Dolunay’ın etkisi karmanızı tetikleyebilir. Toplum içindeki yerinizi sağlamlaştırmak için hayır işlerinden uzak kalmamanız gerekiyor. Bağışlar, sadakalar yapmanız gerekenler arasında. Üzerinizde gerekenden fazla yük hissediyorsanız karşılıksız iyilik yapmaya çalışın.

Yükselen burcunuz Balık’sa…
Bu enerji ile bu dünyaya gelme sebebinizi bulabilirsiniz. Bence en şanslı etki size ait. Çünkü bu dönem içinde yapacağınız sorgulamalar ile ruhsal açıdan neye ihtiyacınız olduğunu fark edebilir ve içsel mutluluğa erişebilirsiniz.