Güneş tutulması nasıl etkileyecek?

29 Nisan'da Halkalı Güneş Tutulması Boğa-Akrep aksında gerçekleşecek.

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Güneş tutulması nasıl etkileyecek?

Tutulmalar, değişimin işaretleridir. Gelişmek veya geliştirmek zorunda olduğumuz konuları işaret eder. 29 Nisan'da Halkalı Güneş Tutulması Boğa -Akrep aksında gerçekleşecek. Para, sahip olduğumuz maddi varlıklarla birlikte kendimizi güvende hissetme ihtiyacının açığa çıkacağı astrolojik bir olaya şahit olacağız. Aynı gün Boğa burcunda Yeni Ay oluşacak. Bu nedenle etkileri derinden hissedilecek.
23 Nisan'da yaşadığımız büyük kare hayatımızda yeni oluşumlar için bir çok kapı açtı. Belki de uzun zamandır cesaret edemediğimiz birçok konuyu artık nasıl çözeceğimizin yollarını gösterdi. Bu tutulma ve yeni ay ile ''Yeni Hayatımızın İlk Günleri''ni yaşamak için adım atmaya zorlanabiliriz.




Yükselen burcunuz Koç'sa
Odak noktanız 5 ay boyunca  maddi ve manevi değerlerinizdeki değişimler olacak. Para ile ilgili konulara bakış açınız değişebilir. Kişisel haritanıza göre Yeni Ay'ın da etkisiyle kazançlar veya kayıplar yaşanabilir. Paranızın ya da sahip olduğunuz değerlerin size ne anlam ifade ettiğini sorgulayacaksınız. Mal varlığınızı arttırmak isteyebilir ve bunun için yeni arayışlar içine girebilirsiniz. Fakat tutulmanın etkisi haritanızda ortak gelirler ve paylaşım evini de etkileyeceğinden paylaşmayı ve yardımlaşmayı da unutmamanız gerekiyor.

Yükselen burcunuz Boğa'ysa
5 ay boyunca hayatınızdaki tek konu, kendiniz ve hayattan beklentileriniz olacak. Kendinizle ilgilenmek, hobilerinize ve sevdiğiniz her şeye vakit ayırmak isteyeceksiniz. Fakat tutulma etkisi ilişkiler evinizi de etkileyeceği için uzun süredir ihmal ettiğiniz kişilerle de ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu tutulmanın size vereceği en büyük etki, kişisel anlamdaki eksiklerinizi görüp düzeltmek olacaktır. Gelişmenizi, olgunlaşmanızı engelleyen noktaları tespit etmeniz için güzel bir fırsat. Uzun zamandır beklediğiniz ya da kendinizle alakalı yapmak istediğiniz değişimler gündeminizde olacak. Boğa burçları değişime en çok direnen sabit kişilerdir. Değişime direnmeyin. Direndiğiniz ölçüde kişisel krizler  kaçınılmaz olacaktır. Yeni başlangıçlar yapmanın en kolay yolu hayatın size sunduklarını görmezden gelmekten değil, kabullenmekten geçer.

Yükselen burcunuz İkizler'se
5 ay boyunca ruhsal gelişiminizin önündeki engellerden ve bilinçaltına itilen korkulardan arınmak; odak noktanız haline gelecek. İç dünyanızı temizlemek ve yeni başlangıçlar yapmak için eski defterleri kapatmak isteyeceksiniz. 5 ay sonunda yepyeni bir kişilik ortaya çıkacak. Şimdiye kadar uğraştığınız her şey size anlamsız gelebilir ve maneviyatınızın güçlenmesi adına geri plana çekilebilirsiniz. Tutulmanın etkisiyle birlikte daha önce fark etmediğiniz yönlerinizi keşfedebilir, bilinç altınıza attığınız sorunları çözüp, ruhunuzu özgür kılmak isteyebilirsiniz. Dış dünya ile iletişiminiz Merkür'ünde Boğa'da olmasıyla durma noktasına gelebilir. İfade yeteneğinizin azaldığını hissedebilirsiniz. Yeni Ay'ın da vereceği etki ile aktif zaman öncesi kabuğuna çekilme ve yenilenme vakti diyebiliriz.
İyileşmeyen, çözülmemiş konulara bilişsel ve sezgisel kapıların açılacağı döneminizi iyi değerlendirin.

Yükselen burcunuz Yengeç'se
Tutulma ve Yeni Ay, gelecek ve arkadaş ilişkileri alanında etkili olacak. Geleceğinize dair hedefler ve planlar değişebilir. Bulunduğunuz arkadaş çevresini Yeni Ay'ın da etkisiyle değiştirme kararı alabilirsiniz. Dahil olduğunuz arkadaş grubunuz içinde bir anda oluşan fikir ayrılıkları ve kopmalar oluşabilir. Jüpiter'in hala burcunuzda olması da bu süreci şanslı olarak değerlendirebileceğinizi gösteriyor. Kariyerden elde edeceğiniz gelirleriniz artabilir. Yeni tanıştığınız arkadaşlarınızın yardımıyla ümitlerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Yükselen burcunuz Aslan'sa
Kariyerinizde bir değişiklik olabilir.Ya yeni bir iş ya da çalıştığınız kurumda bir terfi söz konusu. Kişisel haritanıza göre işsiz kalma ve ya mesleki anlamda dışlanma, gözden düşme riskleri de mevcut. Fakat Yeni Ay durumu beklenilen kadar vahim olmaktan kurtarıyor. Yeni bir sektör, yeni bir uğraş ve yeni bir sosyal imaj değişikliklerine hazır olmalısınız.

Yükselen burcunuz Başak'sa
Tutulmadan itibaren 5 ay boyunca inançlarınıza kitlenebilirsiniz. İnandığınız konuları sorgulama ve ciddi araştırmalar için uygun bir zaman olacak. Neye ve neden inandığınızı kendinize sorup tatmin olma ihtiyacınız olacak.Yeni ay bu bölgede inanç değişimleri yaşayacağınıza da işaret eder. Felsefi anlamda bir rehbere ihtiyaç duyabilir ve bir bilgeyle karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda yüksek eğitim için bir fırsat yakalayabilirsiniz. Yurtdışı seyahatleri gündeme gelebilir. Kültürel amaçlı geziler ve ya araştırmalar için güzel bir zaman olacak. Dini seyahatlerde bulunabilirsiniz.

Yükselen burcunuz Terazi 'yse
Odak noktanız ortaklık ve paylaşım üzerine olacak. Eşinizin geliri ile ilgili olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Miras gibi konularda sorunlar varsa çözüme ulaşabilir. Nafaka ve ya sigorta konularında olumlu bir süreç. Seks hayatınızda agresifleşme, cinsel dürtülerinizde hareketlenme söz konusu olabilir. Metafizik konular dikkatinizi çekebilir.

Yükselen burcunuz Akrep'se
Duygusal gelişim için en önemli konu uyum ve dengeyi yakalayabilmektir. Sizin bu tutulmadan alacağınız ders bu. Evlilik ve iş ortağınızla ilişkiler konusu 5 ay süreyle odak noktanız. İlişkiler ya biter ya da sorunları çözüp, denge ve uyumu sağlayıp yoluna devam eder. Uzun zamandır çözülmesi beklenen fakat ertelenen sorunlar tekrar açığa çıkabilir.
Yeni Ay'ın etkisiyle olumlu sonuçlara varabilirsiniz. Netice ne olursa olsun yeni başlangıçlar  ve hayatınızın sorunlu bölgesini düzeltmek için değişimden korkmayın.

Yükselen burcunuz Yay'sa
Kişisel sağlık, çevresel gelişim ve iş ilişkileri 5 ay boyunca ilgileneceğiniz konular arasında. Rutinleriniz değişebilir. İş sorumluluğunuz ve yükünüz artabilir. İhmal ettiğiniz konular gün yüzüne çıkabilir. İş şartlarınız aniden değişebilir. Artan iş sorumluluğunuz yüzünden sağlığınızı ihmal edebilirsiniz. Fakat Yeni Ay size istediğiniz enerjiyi gönderecek ve kurtulmak istediğiniz zararlı alışkanlıklarınızın üstesinden geleceksiniz. Alkol, sigara veya fazla kilolardan kurtulmak için mükemmel bir zaman.

Yükselen burcunuz Oğlak'sa
Çocuklar, risk ve aşk. Bir çoğunuz yeni bir çocukla ödüllendirilebilirsiniz. Risk almanızı gerektirecek durumlar ya da kişilerle karşılaşabilirsiniz. Yeni Ay, aşk arayan Oğlaklar için ideal bir zaman. Aradığınız aşkı bulabillirsiniz. Oğlak burcunda halen transit halinde bulunan Pluto , size bu konularla ilgili derin değişimler yaptırabilir. Adımlarınızı dikkatli atıyorsanız tedirgin olmanıza gerek kalmayacak.

Yükselen burcunuz Kova'ysa
Ailemiz, yaşadığımız ev, konfor ve güvenlik ihtiyacımız 5 ay boyunca etki alacak konulardır. Ev değiştirme, taşınma, yaşadığımız evde tamir ve ya yeniden dekore etme istekleri ve ya zorunlulukları ortaya çıkabilir. İşinizden dolayı ülke değiştirme durumunuz olabilir. Aile içi kişilerle daha fazla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Anne veya baba ile ilgili değişimler mümkündür.

Yükselen burcunuz Balık'sa
Entellüktüel ve iletişimsel ihtiyaçlar 5 ay boyunca gündeminizde olacak. Her şeyi dinleyin. Rüyalarınızı, hislerinizi ve vücudunuzun size söylediklerini duymaya çalışın. Yeni bir eğitim, sözleşmeler ve yolculuk yapmanızı gerektirecek durumlar ortaya çıkabilir. Eğitiminizde yeni bir sayfa açabilirsiniz.Yakın çevrenizde beklenmedik değişimler yaşanabilir. Yeni bir mahalleye taşınabilir ve ya yeni komşular edinebilirsiniz. Sizden küçük kardeşlerinizle alakalı haberler alabilir ve sevinebilirsiniz. Yeni eşyalar veya yeni bir araç satın almak ta mümkün görünüyor. Zihinsel anlamda aktif olacağınız bir döneme gireceksiniz. Beklenmedik haberler, beklenmedik şekilde gelebilir.