Güneş tutulması ve saklı mesajlar

20 Mart tarihine dikkat!

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Güneş tutulması ve saklı mesajlar

20 Mart 2015 Türkiye saati ile 10:53'de başlayacak olan tutulma,11:57'de zirve noktasına ulaşacak ve 13:02'de bitecek. Türkiye'den parçalı tutulma şeklinde izlenebilecek. Tam tutulma ise, Norveç'e bağlı bir takımada olan Svalbard ve Danimarka'nın kuzeyindeki Faroe Adalarından izlenebilecek.
Güneş tutulmaları eski defterleri kapatıp yeni sayfalar açmak için harika zamanlardır. Bu kozmik olaya her yıl iki kez şahit oluyoruz.
Tutulmanın astronomik kimliğine bakacak olursak, 20 Mart tarihinde yaşanacak güneş tutulması zodyağın ucu olan Balık burcunun 29º oluşacak. Beta Pegasus (Scheat) takım yıldızı ile kavuşum yaparken bu tarihte gerileme hareketine başlayan Satürn ve Juno ile gayet olumlu görünümde olacak. Scheat sabit yıldızı Mars-Merkür karakterinde olup ve talihsizlik getirdiği bilinir. Satürn geri hareketli olduğunda tahammül gücümüz yükselir ve karşılaştığımız zor olaylara karşı dayanıklılığımız artar. Peki ya Juno? Yaratıcı gücü ve hayatı, gençliği sembolize eder, doğum ile ilişkilidir.

Bu verileri astrolojik olarak yorumlamak gerekirse; tutulmanın bir gün sonrası bahar başlangıcı ve Güneş aynı gün Koç burcuna geçiş yapacak. Şimdiye kadar içinde bulunduğumuz talihsizliklerden kurtulma, negatif enerjilerden arınma, dünyaya farklı bir açıdan bakma ve yeniliğin, değişimin olmasına izin verme zamanın geldiğini işaret ediyor. Satürn'ün ve Juno'nun yenilikleri bizlere zorlu değişim enerjisiyle sunan tutulmaya eşlik edecek olmaları da içimizdeki gücü fark etme zamanının geldiğini anlatıyor.

Ruhsal ve zihinsel olarak çiçek açmanın vakti geldi. Yenilenme enerjisi evrenden bize ulaşmak için izin istiyor. Bazen teslimiyet en güzel karardan daha iyidir. Kontrolcülük, sadece ruha zarar verir. Bir kitap,bir ses ya da bir rüya farkındalığı fark etmeniz için karşınıza çıkacaktır. Kendinizle uğraşmayın. Sadece evrenin ve yüksek aklın enerjisine kanalize olun.
Bu tutulma zodyağın son burcunun son derecesinde oluşarak bizlere diyor ki, teslimiyet ve fedakarlık (Balık burcu) olmazsa güzel başlangıçların oluşmasına (Koç burcu) izin vermeyeceğim.

Şimdi hatırlayın, sizi üzen, engelleyen ve hatta karamsarlığa iten huylarınızı. Kendinizi unutup başkaları için canhıraş yaptığınız fedakarlıkları. Yeni bir sayfa açıyor evren herkesin yüksek hayrına. Kozmik bilinç birçok şeyi yeniden başlatacak.

Tutulmanın bazı olumsuz etkileri de yok değil. Tutulma su grubuna ait bir burçta olduğu için suyla ilgili yüksek riskleri de beraberinde getiriyor. Tutulma (5 gün öncesi ve sonrası dönemde) özellikle dünya genelinde ordu hareketlerini, sansasyonel kamu olayları ve siyasal değişiklikleri, iş gücü sorunlarını, grevleri, deniz veya nehir kazaları, salgın hastalıklar, sel tehlikesi ve ölüme neden olabilir.

Tutulmanın yükselen burçlara göre etkileri:

Yükseleniniz Koç'sa
Hayatınızın ölü noktalarına el atma zamanı. Korkularınızla bir bir yüzleşin. Onlar sizden önce davranmadan. Eksik yönlerinizi görün, vedalaşın. Size kendinizi kötü hissettiren bağımlılıklarınızdan arının. Ruhunuzdaki enerjiyi serbest bırakın. İçsel anlamda özgürleşin.?6 ay sonunda yepyeni bir kişilik ortaya çıkacak. Şimdiye kadar uğraştığınız her şey size anlamsız gelebilir ve maneviyatınızın güçlenmesi adına geri plana çekilebilirsiniz. Tutulmanın etkisiyle birlikte daha önce fark etmediğiniz yönlerinizi keşfedebilir, bilinç altınıza attığınız sorunları çözüp, ruhunuzu özgür kılmak isteyebilirsiniz. Dış dünya ile iletişiminiz, Merkür'ün de Balık'ta olmasıyla içe dönme ve geri çekilme isteğiniz artabilir. Yeni Ay'ın da vereceği etki ile aktif zaman öncesi kabuğuna çekilme ve yenilenme vakti diyebiliriz. İyileşmeyen, çözülmemiş konulara bilişsel ve sezgisel kapıların açılacağı döneminizi iyi değerlendirin.

Yükseleniniz Boğa'ysa
Şayet mümkünse arkadaşlarınızla ilişkilerinizi iyileştirmeye çalışın. Çabanıza rağmen yol kat edemiyorsanız, onları kendi hallerine bırakın. Bu hayat sizin, kontrol de sizde olmalı, başkaların da değil. Tutulma ve Yeni Ay, gelecek ve arkadaş ilişkileri alanında etkili olacak. Geleceğinize dair hedefler ve planlar değişebilir. Bulunduğunuz arkadaş çevresini Yeni Ay'ın da etkisiyle değiştirme kararı alabilirsiniz. Dahil olduğunuz arkadaş grubunuz içinde bir anda oluşan fikir ayrılıkları ve kopmalar oluşabilir. Kariyerden elde edeceğiniz gelirleriniz artabilir. Yeni tanıştığınız arkadaşlarınızın yardımıyla ümitlerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Yükseleniniz İkizler'se
Kariyerinizde bir değişiklik olabilir. Ya yeni bir iş ya da çalıştığınız kurumda bir terfi söz konusu. Kişisel haritanıza göre işsiz kalma veya mesleki anlamda dışlanma, gözden düşme riskleri de mevcut. Fakat Yeni Ay durumu beklenilen kadar vahim olmaktan kurtarıyor. Yeni bir sektör, yeni bir uğraş ve sosyal imaj değişikliklerine hazır olmalısınız. Aileniz ve çocuklarınızla iletişiminizi güçlendirin. Tutulma ile onların sizin için ne kadar önemli olduklarını anlayacaksınız. İş mi? Aileden daha önemli değil. Sizin enerji kaynağınız, ebeveynleriniz, partneriniz ve çocuklarınız.

Yükseleniniz Yengeç'se
Var olduğunuz ortamda güçlü olmanın ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. Şimdiye kadar imrendiğiniz güç sahibi insanlardan bir eksiğiniz olmadığını da fark edeceksiniz. Sizi diğerlerinden ayıran güç, ötelerden geliyor. Madde ve mana alemindeki yüksek enerjiniz sizin fark edilmenizi sağlayacak en güçlü unsur. İnandığınız konuları sorgulama ve ciddi araştırmalar için uygun bir zaman olacak. Neye ve neden inandığınızı kendinize sorup tatmin olma ihtiyacınız olacak.Yeni ay bu bölgede inanç değişimleri yaşayacağınıza da işaret eder. Felsefi anlamda bir rehbere ihtiyaç duyabilir ve bir bilgeyle karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda yüksek eğitim için bir fırsat yakalayabilirsiniz. Yurt dışı seyahatleri gündeme gelebilir. Kültürel amaçlı geziler veya araştırmalar için güzel bir zaman olacak.

Yükseleniniz Aslan'sa
Odak noktanız ortaklık ve paylaşım üzerine olacak. Eşinizin geliri ile ilgili olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Miras gibi konularda sorunlar varsa çözüme ulaşabilir. Nafaka veya sigorta konularında olumlu bir süreç. Seks hayatınızda agresifleşme, cinsel dürtülerinizde hareketlenme söz konusu olabilir. Metafizik konular dikkatinizi çekebilir.?

Yükseleniniz Başak'sa
Enerjinizi tüketen ilişkileri kesip atma ve özgürleşme zamanı. Kendinizden çok başkalarına ayırdığınızın zamanın ve ilginin sonuna geldiniz. Cesaret içinizde. Duygusal gelişim için en önemli konu uyum ve dengeyi yakalayabilmektir. Sizin bu tutulmadan alacağınız ders bu. Evlilik ve iş ortağınızla ilişkiler konusu 6 ay süreyle odak noktanız. İlişkiler ya biter ya da sorunları çözüp, denge ve uyumu sağlayıp yoluna devam eder. Uzun zamandır çözülmesi beklenen fakat ertelenen sorunlar tekrar açığa çıkabilir. Yeni Ay'ın etkisiyle olumlu sonuçlara varabilirsiniz. Netice ne olursa olsun yeni başlangıçlar yaşayacaksınız. Hayatınızın sorunlu bölgesini düzeltmek için değişimden korkmayın.

Yükseleniniz Terazi'yse
Diyete başlayın. Sağlıklı yaşam için maddi-manevi bağımlılıklarınızdan kurtulun. Omuzlarınızdaki yükü bırakın, biraz da başkası taşısın. Bu kozmik olaydan zümrüdü anka kuşu gibi yeniden doğarak yükselin. Güç sizin elinizde. Kişisel sağlık, çevresel gelişim ve iş ilişkileri 6 ay boyunca ilgileneceğiniz konular arasında. Rutinleriniz değişebilir. İş sorumluluğunuz ve yükünüz artabilir. İhmal ettiğiniz konular gün yüzüne çıkabilir. İş şartlarınız aniden değişebilir. Artan iş sorumluluğunuz yüzünden sağlığınızı ihmal edebilirsiniz. Fakat Yeni Ay size istediğiniz enerjiyi gönderecek ve kurtulmak istediğiniz zararlı alışkanlıklarınızın üstesinden geleceksiniz. Alkol, sigara veya fazla kilolardan kurtulmak için mükemmel bir zaman.

Yükseleniniz Akrep'se
Sizin için aşk zamanı. İçinizdeki coşkuyu sonuna kadar yaşayın. Sevdiğinizi söylemekten çekinmeyin. İlişkinizde kahraman siz olacaksınız. Hayatınızda biri yoksa karşılaşmaya hazır olun. Sevgi, bu dünyadaki en güçlü enerji. Şansınız varken iyi değerlendirin.

Yükseleniniz Yay'sa
Aileniz, yaşadığınız ev, konfor ve güvenlik ihtiyacınız 6 ay boyunca etki alacak konular. Ev değiştirme, taşınma, yaşadığınız evde tamir, yeniden dekore etme istekleri veya zorunlulukları ortaya çıkabilir. İşinizden dolayı ülke değiştirme durumunuz olabilir. Aile içi kişilerle daha fazla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Evinizi temizleyin. Yaşadığınız alanda eskileri kaldırıp atın ki, yenilerine yer açılsın. Sembolik olarak bile olsa eskileri hem hayatınızdan hem de evinizden çıkartın. Yeni enerjilere yer açın.

Yükseleniniz Oğlak'sa
İlişkileri tamir zamanı. Kardeşlerle, komşularla, yakın çevreyle... Ya da tam tersi zorluk çıkarmaya ve sizi yormaya devam ediyorlarsa kesip atın... Fedakarlığın bir sınırı olduğunu herkese gösterin. Entellüktüel ve iletişimsel ihtiyaçlar 6 ay boyunca gündeminizde olacak. Her şeyi dinleyin. Rüyalarınızı, hislerinizi ve vücudunuzun size söylediklerini duymaya çalışın. Yeni bir eğitim, sözleşmeler ve yolculuk yapmanızı gerektirecek durumlar ortaya çıkabilir. Eğitiminizde yeni bir sayfa açabilirsiniz. Yakın çevrenizde beklenmedik değişimler yaşanabilir. Yeni bir mahalleye taşınabilir veya yeni komşular edinebilirsiniz. Sizden küçük kardeşlerinizle alakalı haberler alabilir ve sevinebilirsiniz. Yeni eşyalar veya yeni bir araç satın almak ta mümkün görünüyor. Zihinsel anlamda aktif olacağınız bir döneme gireceksiniz. Beklenmedik haberler, beklenmedik şekilde gelebilir.

Yükseleniniz Kova'ysa
Mali anlamda köklü değişim süreciniz başladı. Fakat ihtiyacınız dışında kalan kısımları bağışlamanız gerekiyor. Gökyüzü, bağışta ve hayır işlerinde görmek istiyor sizi. Elbette para koleksiyonu yapmıyorsanız:) Odak noktanız 6 ay boyunca maddi ve manevi değerlerinizdeki değişimler olacak. Para ile ilgili konulara bakış açınız değişebilir. Kişisel haritanıza göre Yeni Ay'ın da etkisiyle kazançlar veya kayıplar yaşanabilir. Paranızın ya da sahip olduğunuz değerlerin size ne anlam ifade ettiğini sorgulayabilirsiniz. Mal varlığınızı arttırmak isteyebilir ve bunun için yeni arayışlar içine girebilirsiniz. Fakat tutulmanın etkisi haritanızda ortak gelirler ve paylaşım evini de etkileyeceğinden paylaşmayı ve yardımlaşmayı da unutmamanız gerekiyor.

Yükseleniniz Balık'sa
Kendinizi baştan yaratın! Başkaları üzerinde derin bir ilk izlenim oluşturacaksınız. Tüm gözler, ruhunuzdaki sırra erişmeye çalışacak. Kendinizi sakın hafife almayın. Bırakın da hak ettiğiniz değeri evren size göndersin. Enerjiyi kucaklayın. 6 ay boyunca hayatınızdaki tek konu, kendiniz ve hayattan beklentileriniz olacak. Kendinizle ilgilenmek, hobilerinize ve sevdiğiniz her şeye vakit ayırmak isteyeceksiniz. Fakat tutulma etkisi ilişkiler evinizi de etkileyeceği için uzun süredir ihmal ettiğiniz kişilerle de ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu tutulmanın size vereceği en büyük etki, kişisel anlamdaki eksiklerinizi görüp düzeltmek olacaktır. Gelişmenizi, olgunlaşmanızı engelleyen noktaları tespit etmeniz için güzel bir fırsat. Uzun zamandır beklediğiniz ya da kendinizle alakalı yapmak istediğiniz değişimler gündeminizde olacak. Yeni başlangıçlar yapmanın en kolay yolu hayatın size sunduklarını görmezden gelmekten değil, kabullenmekten geçer.

Tanrı'nın bilinçaltı kanalınızı kullanarak gönderdiği saklı mesajları fark etmeniz dileğiyle...