Güneş tutulmasının etkileri nasıl olacak?

Karmik çöpler dışa atılıyor...

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Güneş tutulmasının etkileri nasıl olacak?

Deniz içindeki çöpler nasıl dalga ile kıyıya atılıyorsa, 1 Eylül'de gerçekleşecek tutulma da aynı bu işlevi görecek.

1 Eylül 2016 tarihinde saat 12:03 itibariyle Aslan burcunda bir Güneş tutulması meydana gelecek. Bu tutulmaya Kuzey düğüm kavuşum etkisi ile katılırken Güney düğüm ve Satürn görünüm yapacaklar. 

Hazır olun veya olmayın, değişim rüzgarları esmeye başladı. Tutulmalar bizi harekete zorlayarak, beklenmedik değişimleri getirecekler. Bu 6 aylık etki süresince ‘’Değişim iyi bir şey olabilir‘’ olumlamasını yapmak daha iyi hissetmemize sebep olacaktır. 

Güneş tutulmaları daha çok dış etkenleri açığa çıkartırken Ay tutulmaları duygusal gelişmeleri tetikleyen etkiler üretir. 

Tutulma esnasında Ay ve Güneş’in bir araya gelmesi, hayatımızdaki olumlu ve olumsuz tüm ihtimallerin şu an ortada olması anlamına gelmektedir. Tüm kartlar açıktır ve değişecek olan ne varsa aslında sadece değişmesi gerektiği için ortaya çıkacaktır. Belki fark edemedik, belki de fark ettik ama değiştirecek gücümüz ya da isteğimiz yoktu. Sebep her neyse daha iyi olması için kapıyı çalıyor. Bu tutulma etkileri bir çoğumuzda derin etkiler meydana getirebilir. Ruhumuzu zehirleyen, içimizde sakladığımız derin korkular ve endişeler bu tutulmayla son bulacak. Daha parlak ve şanslı bir yıla geçiş yapılacak.

Tutulma haritasına göre karma etkilerinin çok fazla olduğunu söylemek mümkün. Bhrigu Bindu dediğimiz karma çakrası da aktif konuma geçecek. Aslında dört bir taraftan karmik reaksiyon üreten dışa vurumlar meydana gelecek.

Tutulma anında etki edecek sabit yıldız ise Zosma. Bu sabit yıldız Vedik astrolojide Pooram olarak bilinir. Bu noktada yerleşen gezegenleri olanların müthiş bir kehanet yeteneği vardır. Bu dönemde kehanetler artabilir. Fakat Güney düğümün bu noktaya etkisi ile gelen ilhamlar sis bulutunun içinde saklanıyor olacaktır. Zubrah yani Aslan yelesini andıran bu nokta İbrahim peygamberin ikametgahıdır. Ya harfi bu menzilin taşıyıcısıdır. Bu harf ise, genele sesleniş ve toplu değişimin işaretçisidir.