Jüpiter burç değiştiriyor...

Hangi burç, nasıl etkilenecek?

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Jüpiter burç değiştiriyor...

Vedik Astroloji'de gezegen transitler (Gochara) astrologların öngörü için kullandıkları en ilginç araçlardan biridir...
Jüpiter 19 Haziran 2014 tarihinde İkizler burcundan Yengeç burcuna hareket edecek.
Jüpiter Yengeç burcunda iken yücelimdedir ve en iyi etkilerini cömertlikle gösterecektir.

Bu transitten olumlu etki alacak burçlar;
1. İkizler–Jüpiter para evinizde dolaşacak.
2. Başak–Jüpiter hayaller, umutlar evinizde dolaşacak.
3. Akrep–Jüpiter  din, yüksek eğitim ve yurt dışı evinizde dolaşacak.
4. Oğlak–Jüpiter evlilik ve iş evinizde dolaşacak.

Burçlara Göre Etkileri
Yükselen Burcunuz Koç'sa...
Jüpiter gezegeni 19 Haziran'da 4. evinizde şans dağıtmaya başlayacak.Yılın ilk yarısında zorlandığınız konular artık çözüme kavuşacak. Ev ve iş yerinizde oluşan stres ve baskı artık ortadan kalkacak.
Yılın ikinci yarısı Jüpiter'in Yengeç burcuna geçmesiyle birlikte maaşınızda bir artış mümkün olabilir. Bir ev, yeni bir araç veya yeni bir mülk edinmeniz için uygun koşullar yakalayacaksınız. Ev ve aile yaşantınızda uyumlu bir süreç başlayacak.

Yükselen Burcunuz Boğa'ysa...
Sizin şiirsel yeteneğiniz ve hayal gücünüz Jüpiter ile daha üretken ve doyurucu olacak. İnternet ortamında paylaşımlarınıza ve arkadaş gibi görünen kişilerin tuzaklarına düşmemeye çalışın. Şayet internet üzerinden bir iş yapıyorsanız biraz daha uyanık olun. Jüpiter Yengeç transiti sizin iletişim evinizde gerçekleşeceği için insanları fikirsel anlamda beslemek durumunda olacaksınız. İnsanlar sizinle yapılan konuşmalardan keyif duyacaklar. Kısa seyahatler sizlere yeni ve farklı bakış açıları sunacaktır. Komşular, küçük kardeşler ve yakın çevrenizdeki kişilerle güzel bir samimiyet bağı kurulacak. Bu dönemi keyifle geçireceksiniz.

Yükselen Burcunuz İkizler'se...
Yılın ikinci yarısından sonra refah ve zenginlik gelecek. Mülk ve para ile ilgili işlemlerde oldukça şanslı bir sürece girdiniz. Miras alma şansı ortaya çıkabilir. Büyük düşünmek ve risk almak için güzel bir zaman. Hamilelik için uygun bir döneme giriyorsunuz. Konsantrasyon gücünüz yükselecek. Maddi açıdan güzel ve rahat bir zaman sizleri bekliyor. Bu seneyi güzel değerlendirmeye çalışın.

Yükselen Burcunuz Yengeç'se...
Yılın ikinci yarısında şans ayaklarınıza geliyor. Aile içi mutluluk ve kişisel gelişim süreci başladı. Bir yıl boyunca keyifli günler sizleri bekliyor. Jüpiter'in tüm pozitif enerjisi sizleri kuşatacak. Çözmekte zorlandığınız her şey kolaylıkla halledilecek. Fakat kilo problemine karşı dikkatli olmalısınız.

Yükselen Burcunuz Aslan'sa...
Bu yıl ekstra başarı elde etmek istiyorsanız kariyer konusunda hırslı olmalısınız. Fakat bu gayretin karşılığını hemen beklemeyin. Zira 2015 senesinde tüm gayretinizin karşılığını bulacaksınız. Aslanlar beklemeyi ve sabretmeyi bilirler. Jüpiter 2015 yılında sizin burcunuza geçtiği zaman sahne size kalacak. Bir güneş gibi parlayacaksınız.
Aşk ve ilişki cephesinde ise bencil bir tutum sergilemeyin. Çatışmalardan ve gereksiz argümanlardan uzak durun. Yılın ikinci yarısından sonra sosyalleşme ve arkadaş ziyaretleriniz artacak. Risk almayın.

Yükselen Burcunuz Başak'sa...
Jüpiter 11. evinizde dolaşmaya başladı bile. Profesyonel büyüme biraz yavaş olacaktır. Meslektaşlarınız veya patron ile tartışmayın. O zaman işler istediğiniz gibi yürüyecek. Yeni iş düşüncesi şimdilik pek sağlıklı değil. Mevcut işinizde kalmaya çalışın. Bu dönemde risk almayın.
Eğer ev inşa ediyorsanız, bu transit süresince tamamlanmış olacaktır. Başkaları için kredi veya kefalet vermeyin. Nakit akışı gayet iyi olacak. Ekstra  giderlerden zorunlu olmadığı müddetçe kaçının.  Varlıkların satışında çok dikkatli olmalısınız .Herhangi bir adım atmadan önce avukatınıza ya da bilir kişiye, gerekli tüm belgeleri kontrol ettirin.Evli çiftler çocuk sahibi olabilir.

Yükselen Burcunuz Terazi'yse...
Gezegen Jüpiter'in geçişi bazı sorunları kolaylaştıracaktır. Para akışı normal seyrinde kalacak. Aileniz ve arkadaşlarınızla daha iyi ilişkiler sizi bekliyor.
İş sahibi olanlar için iyi bir zaman. Mevcut işinizi geliştirme, lüks mal satın alma ve yabancı seyahatler bu dönemde beklenen görülerdir. İşsizler için güzel iş fırsatları çıkacaktır.
Profesyonel hayatınızda babacan ve ilerici bir tutum sergileyeceksiniz. Kişisel güç ve bağımsızlığınız artacak.

Yükselen Burcunuz Akrep'se...

Satürn 12. evinizde yerleşik durumda. Hint astrolojisinde ''Sadhe Sathi'' döneminin ilk periyodunu kasım ayında tamamlamış olacaksınız. İkinci döngü başladığında Jüpiteriniz 9. evinizde transite başlamış olacak. Yani din, yüksek eğitim ve yurt dışı konularında sizi destekleyecek. Bir nevi satürn döngüsünün en ağır periyodunu dine sığınarak daha kolay atlatabileceksiniz. Belki de dini anlayışınız değişecek. Bir şekilde içinizdeki dini veya inancı daha fazla sorgulayacaksınız.
Yılın ikinci yarısında aşk hayatınıza canlılık geliyor. Aile üyeleri ve sevdiğiniz insanlara daha fazla vakit ayırmaya başlayacaksınız.Yakın çevrenizde evlilik veya nişan törenleri olacak.zBir önceki seneye oranla mutluluğunuzda artış olacak.

Yükselen Burcunuz Yay'sa...

Yılın ikinci yarısı aile ilişkileri karışık etkiler alıyor. Sevdiğiniz kişi ile küçük bir anlaşmazlık olabilir ama daha olgun hareket ederek bu sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz. Aile üyelerinden bir kişi ile anlaşmazlık çıkması ihtimali de mümkün. Sabırlı olun ve uzlaşmacı davranmaya çalışın.

Yükselen Burcunuz Oğlak'sa...
Bu transit sizi çalışmaya zorluyor. Eğer hayalinize ulaşmak istiyorsanız çok çalışmalısınız. İşleri kısa yoldan halletmeye çalışmayın. Güzelce araştırın ve net sonuçlar ortaya koyun. Mali anlamda herhangi bir zorluk görünmüyor. Fakat bir iş değişikliğiniz olacak. Bu iş ortağınız da olabilir veya farklı bir iş sahası da olabilir. Eşinizle ilişkiniz size mutluluk getirecek. Size olan desteği ile kendinizi daha rahat hissedeceksiniz. Bekar olanlar için mükemmel bir zaman.

Yükselen Burcunuz Kova'ysa...
Bu dönem iyi bir kariyer, iş başarısı, iyi gelir, iyi sağlık, yabancı seyahat ve yüksek bir statü verir. Ailede finansal gelişim ve kutlamalar sizi neşelendirecek. Çocuklarınız mutluluk kaynağınız olacak. Evlilik, doğum olayları mutluluk verecektir. İş arayanlar iyi iş fırsatları yakalayacak. Çalışan kişilerin ise çalışmaları takdir ve değer bulacak. Aile içi gerginlikleri sabrınızla çözümlemeniz gerekebilir.

Yükselen Burcunuz Balık'sa...
İçinde bulunduğunuz olumsuz koşullardan kurtulma zamanı. Kariyer ve iş anlamında küçük bir gelişme yaşanabilir. Nakit akışınızda bir gelişme beklenmiyor. Aile içi mutluluk çoğalacak. Bekar olanları kalıcı bir ilişki bekliyor.