Kalp ve aklın dengede olma zamanı

Gerçek sevgiye duyduğumuz özlemin açığa çıktığı bir süreç...

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Kalp ve aklın dengede olma zamanı

Vedik astrolojide ejderhanın başı ve kuyruğu olarak adlandırılan ve karmik bağlantıların kapısı olan kuzey ve güney ay düğümleri 29 Ocak saat 11:37'de 18 aylık Başak-Balık eksenindeki zodyak turunu tamamlayıp Aslan-Kova eksenine geçti.

Bu süreç içerisinde öğreneceğimiz şey, koşulsuz sevgidir. Daha doğrusu gerçek sevgiye duyduğumuz özlemin açığa çıkacağı bir süreçtir.

Kalp ve aklın dengesini kurmamız gerekecek çoğu zaman. 'Sezgilerim mi doğru, yoksa mantığım mı?' gibi düşünce kalıplarının ikileminde kalacağız uzun bir süre...

Şimdiye dek sevgi sandığımız şeyin, aslında kendimizi kandırmaktan ötede olmadığını fark edeceğiz. Her seferinde aklın dehlizlerinde kaybolduğumuzu ve sevgiyi satın aldığımızı göreceğiz. Sezgilerimizi ve kalbimizi kararttığımızı fark edeceğiz. Umutların ve hayallerin ufkun karanlık tarafında kaldığına hayretler içinde şahit olacağız.

Böyle zamanlardaki farkındalık biraz iç acıtıcı olaiblir. Bazı sevgilerin ve ilgilerin içinin boş olduğunu gördüğümüz zaman canımız yanar. Her şey büyük bir yanılgıdan mı ibaretti diye düşünürüz.

Ama unutmayın ve ne kendinizi ne de karşınızdaki insanları bu konuda yargılamayın. Çünkü hayat sadece bizim seçimlerimizden ibarettir. Ne yaşamayı seçmişsek sadece onu yaşarız.

Öz güveni öğreneceğiz. Kendimize güvenmek zorunda olduğumuzu ve elimizdeki tek gerçeğin, kendi gerçeğimiz olduğunu fark edeceğiz.

İçimizdeki çocuğun sesini duyacağız. 'Hadi yaşa hayatı' dediğini işiteceğiz. Başka bir gün daha yok. 'An'da kalmayı ve şimdiyi yaşamayı deneyimleyeceğiz. Yaşamı bir oyun olarak görüp, oyunun kurallarını aslında kendimizin koyduğunu fark edeceğiz. Başkalarına bağımlı yaşamanın büyük bir esaret olduğunu fark edeceğiz.

Kenarda durup seyretme vakti değil... Harekete geçmek için kimseden destek beklemeyin. Kader, harekete geçmeyene yardım etmez. Yönünüzü belirlemek için uzun ve güzel bir süreç sizi bekliyor.

Yüzleşmelerden kaçmayın. Hem kendinize hem de size değer veren insanlara karşı her daim dürüst olmayı deneyin. Ama bunu yaparken kimseyi yargılamayın, özellikle de kendinizi. Çünkü siz elinizden gelenin en iyisini yaptınız. Bu yüzden asla kendinizi suçlamayın.

Her daim şükür içinde olun. Alma-verme dengesini iyi kurun. Nefsinizi tatmin etmek için daha sonra kullanmayacağınız şeylere harcamalar yapmayın. Elinizden geldiğince gösterişten uzak kalmaya çalışın.

Sözün özü, kalp ve akıl dengede olduğu zaman koşulsuz sevgi ortaya çıkar... Bunu sağlamanın tek yolu da teslimiyetten geçer. Zamana ve evrenin yasalarına karşı gelmeye çalışmak, değişime direnmek sadece sizi yorar. Süreç sonunda ödüllerinizi toplamak istiyorsanız, kalbinizi dinleyin. Çünkü o size her zaman en doğruyu fısıldayacaktır...