'Mavi Ay'a dikkat!

Mavi Ay ve davetsiz 13. Peri enerjisi...

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


'Mavi Ay'a dikkat!

19 Şubat 2015 saat 01:45'te nadiren gerçekleşecek İndigo Mavi Ay enerjisini deneyimleyeceğiz.
Peki bu oluşumun diğerlerinden farkı nedir?
Belki birçoğunuz Şirinler'in Mavi Ay'da bir geçit aracılığı ile boyut değiştirdiği animasyon filmini izlemiştir. Senarist; spiritüel konularda oldukça bilgiliymiş anlaşıldığı üzere.

Vedik astrolojiye göre Kova-Aslan aksında gerçekleşecek bu Yeni Ay bizlere Ego (Aslan Burcu) bireysel düzlemden çıkarak, yüksek toplumsal ve sosyal bilince (Kova Burcu) doğru yelken açma zamanının geldiğini işaret ediyor..
Bir düşünün hangi konularda bencilce isteklerimiz var? Hangi konularda sadece kendi menfaatimizi düşünüyor ve diğerlerinin düşüncelerine dahi gereken önemi vermiyoruz? Hangi isteklerimiz bencilce ve yüksek bilincin hayrına diye başlamıyor cümlelerimiz?
Yeni Ay'ın bu şekilde oluşmasına izin veren kainatın sahibi, neden bu zamanda dikkatimizi çekmek istiyor?
Evet kısaca dua kanallarının ve toplu melek enerjisinin dünya göğüne ineceği ve açılan duygusal ve ruhsal yaraları şifalandıracağı bir döngüye giriyoruz...
Bu dönemde sadece kendinizi düşünerek yaptığınız işlerde değil de herkesin hayrına diye düşünüp yapmaya çalıştığınız işlerde başarı kaçınılmaz olacaktır...

Neden mi böyle söylüyorum? 
Oluşacak Yeni Ay, kadim astroloji bilgilerinde Davetsiz 13. Peri enerjisinin ortaya çıkacağını söylüyor. Bu enerji, yaşadığımız toplumda kadınların yok sayılan özellikleri, erkek egemenliğinin altında kaybolmak zorunda bırakılmış tüm sıkışmış ve dahi ortaya çıkması istenmeyen kadın enerjisidir. Bu dişil enerji zaten aykırı bir durumdur bir de Kova burcunda olacak olması kadınlar tarafından başlatılan ayaklanmaların radikal değişimleri engelleyemeyeceğini işaret ediyor.
Vedik astrolojide Dhanista Nakşatra'da gerçekleşecek. Dhanista Nakşatra'nın simgesi 'Tanrı'nın ışığı'dır. Yani cennetten uzatılan tanrısal yardımdır. Bir anda kalpleri ve zihnimizi ele geçirir. Duygusal transformasyon yaşanır. ''Ne oluyor bana?" diye garip bir duygu kaplar içimizi.
Aynı zamanda varlık ve yaratıcılık yıldızıdır. Unutmayalım, 20 Ocak'ta oluşan Yeni Ay'ın ikinci kısmıdır. Yani tamamlayıcı bir Yeni Ay'dır..
Etkileşimlere bakacak olursak Raja /KarmaDhipati gezegen kombinasyonunu da destekliyor.
Büyük başarılara imza atabiliriz.
Klasik astrolojiye göre Sador sabit yıldızıyla buluşuyor. Sador dalgın düşünce ve rüyaları yönetir. Peki, bu buluşmanın anlamı nedir? Uyanma Vakti! Çünkü sihirli bir el dileklerinizi gerçekleştirmek için son bir sınava tabi tutacak bizleri.

Nadiren gerçekleşen ve bu sebeple “şanslı ay” olarak da adlandırılan “Mavi Ay”, Yeni Ay haritasında An'ın yükseleni Akrep ve yöneticisi Mars, Balık burcunda ve 5. evde Venüs'le kavuşum halinde. Yani, ilişkilerimizdeki blokajı çözmek için harika bir zaman dilimi. 2 gün öncesi ve sonrası etkili olacak bu oluşum evrene açılan özel bir dilek kapısı gibi düşünülebilir. Özel olduğumuza inanırsak başkalarına da bunu hissettirebiliriz. Ayna misali içimiz dışımıza yansır. Siz ne iseniz karşınızdaki onu görür.
Yeni ay henüz ilk aşamada olduğu için yeni şeyler yapmamız ve eskiyi geçmişte bırakmamız gerektiğini görmemizi sağlıyor. Yenilik ve değişikliği sembolize eden Kova burcunda olması ise değişikliğin bize niyet ettiğimiz konuda özgürlüğü getireceğini fısıldıyor.

Kova burcunun yöneticisi Satürn yükselende yani 1. evde. Bu da kişisel değişmenin sizin yararınıza ve size ağırlık veren omuzlarınıza binen ağırlıkları atmak için gönüllü olacağını gösteriyor.

Merkür 8. evin yani spiritüelliğin ve manevi yaşamın evi olan 8 ile umutlar-dilekler evini yönetiyor. Zodyak'ta kendi yönettiği 3. evde yerleşerek 'dileğin gerçekleşecek' mesajını veriyor. Ruhsal alanlarda önemli açılımlar yaşamamıza olanak sağlıyor. Bugün kendinize olumlu niyetler ile güzel enerjiler yüklemelisiniz.

Yükselen burcunuz Koç'sa... 
Yeni Ay sosyallik, arkadaşlık ve umutlar evinde oluşacak. Özellikle kazançlar konusunda büyük şans kapınızda. Belki de hayalini kurduğunuz bir olay gerçekleşecek. Fırsatları iyi gözlemleyin. Geleceğinize dair yeni bakış açıları geliştirebilirsiniz. Yeni hedefleriniz olabilir. Kariyerinizden elde edeceğiniz kazanımlarınız sizi bir adım öteye taşıyabilir. 

Yükselen burcunuz Boğa'ysa...
Yeni ay kariyer, ün, statü ve iş alanınızda oluşacak. Kadersel bir değişikliğe işaret ediyor. Tenkit, alaycılık vb. konularda aşırıya gitmeyin. Şans sizden yana... Sizi kandırmak ve engellemek isteyen kişiler karşınıza çıkabilir. Mantıklı düşünmeye çalışın ve kimsenin oyununa gelmeden, kimseyle tartışmadan yolunuza devam edin. Çünkü kariyerinizle alakalı güzel, sürpriz bir değişiklik sizi bekliyor. Otorite konumundaki kişilerden fayda görebilirsiniz... 

Yükselen burcunuz İkizler'se... 
Yeni Ay yurt dışı seyahatleri, akademik eğitim, uzak kültürler ve yayıncılık evinizde oluşuyor. 9. ev, uğurlu ev olarak bilinir. Yeni Ay'la birlikte yurt dışı ile ilgili fırsatlar karşınıza çıkabilir. Ülke dışına taşınma kararı alabilirsiniz. Yeni iş ve yeni ikamet şansını yakalayabilirsiniz. Geleceğiniz için renkli günlerin ilk adımlarını atabilirsiniz. Belki de uzun zamandır istediğiniz yurt dışı seyahati için bir fırsat karşınıza çıkabilir. Uluslararası bir şirkette yeni bir işe başlayabilirsiniz.

Yükselen burcunuz Yengeç'se... 
Yeni Ay ortak kazançlar, ortak gelirler alanında oluşuyor. Bu da yeni fırsatlar anlamına geliyor. Ruhsal açıdan kendinizi güçlü hissedebilirsiniz. Fakat bu gücünüzü başkaları üzerinde baskı şeklinde kullanmamaya özen gösterin. Çünkü işler ters gidebilir. Beklemediğiniz tepkiler alabilirsiniz. Şayet insanların sizin tarafınızda yer almasını istiyorsanız biraz daha mülayim olmayı denemeniz gerekecek. Bu arada beklenmedik kazançlar da kapınızda. Yeni ortaklıklar söz konusu olabilir. Hukuki konularda aşamadığınız sorunlar varsa, yeni çözümler üretecek ve de kurtulacaksınız. Yenilenme zamanı! Kendinize güvenin.

Yükselen burcunuz Aslan'sa...
Yeni ay ilişki, anlaşma ve uzlaşma evinizde oluşuyor. Yeni işler, imzalar ve sözleşmeler gündeminizde olacak. Fakat imza atmadan önce çok dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Sürpriz haberler alabilirsiniz. Eşinizden duyacağınız güzel haberleriniz var ya da yeni bir aşk kapınızda. Belki de imza atmanız gereken durum, alacağınız bir evlilik kararı olabilir. 7. ev aynı zamanda düşmanları da işaret eder. Dost gibi görünen düşmanları iyi analiz edin zira isminizi karalamak için uğraşacaklar. Beklemediğiniz iş teklifleri alabilirsiniz.

Yükselen burcunuz Başak'sa...
Yeni ay astlarınız, size bağlı çalışanlar, iş yeriniz, çalışma koşullarınız ve sağlığınız gündemde. İş görüşmeleriniz artabilir. Yahut mesleğinizle ilgili yeni fırsatlar yakalayabilirsiniz.14 Mayıs dolunayında sona eren bazı iş anlaşmalarınıza karşılık yeni sözleşmeler karşınıza çıkabilir. Özellikle sağlıklı yaşam için yeni planlar yapabilirsiniz. Sağlığınızı tehdit eden kötü alışkanlıkları bırakabilirsiniz. Ruhsal ve fiziksel anlamda canlanma başlayacak.

Yükselen burcunuz Terazi'yse...
Yeni Ay, sizin hobiler, çocuklar evinizde gerçekleşiyor. Düşünceleriniz netleşiyor. Özellikle de duygusal anlamda yaşadığınız sorunlara çözüm bulacaksınız. Mars'ın da düz hareketine geçmesiyle ilişkinizdeki pürüzler kalkacak. Belki de sizi sıkan ve yoran ilişkiden kurtulup yeni bir aşka doğru kanatlanacaksınız. Bir kişiye bağlılık düşüncesi sizi bunaltabilir. Duygusal anlamda bağlayıcı ilişkilerden kaçmak isteyebilirsiniz. Gerçek duygularınızı söylemek yerine karşınızdakilerin duymak istediklerini söyleyebilirsiniz. Olumlu ve şanslı bir sürece giriyorsunuz. Kendinizle ilgili yeni başlangıçlar ve sizi eğlendiren yeni aktiviteler bulabilirsiniz. Çocuklarınız varsa onlarla birlikte olmanı hazzını duyabilirsiniz. Hamilelik için uygun ve uğurlu bir dönem. 

Yükselen burcunuz Akrep'se... 
Yeni Ay aile, ikamet edilen ev ve anne evinizde oluşuyor. Uzun zamandır yapmayı planladığınız tadilat, bakım, onarım veya temizlik için uygun bir zaman. Bazılarınız ikametgahını değiştirme, ev taşıma kararı alabilirler. Yeni Ay'la birlikte alınan bu karar hayırlı olacaktır. Şansınız yüksek. Maddi anlamda fırsatlar, yeni işler ve ortaklıklar için uğurlu bir zaman. Evinize ve ailenize daha fazla zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Ülke genelinde olan konular dikkatinizi çekebilir ve araştırma gereği hissedebilirsiniz.

Yükselen burcunuz Yay'sa... 
Yeni Ay sizin için yeni ufuklar, yeni  yollar, maddi konularda yeni fırsatlar anlamına geliyor. Kısaca kazanç getirecek değişimler yaşatabilir. Eskiden tanıdığınız sevgiliniz veya arkadaşınız bugünlerde karşınıza çıkabilir. Risk içeren konularda  şansınız oldukça yüksek. Yakın çevrenizle, arkadaşlarınızla, kardeşlerinizle iletişim trafiğiniz artacak. Eğitim ve yayın alanında yeni projeler veya yeni bir işle ilgili başlangıçlar yapabilirsiniz. Kısa seyahatler yapılabilir. Bu seyahatlerden kar elde edebilirsiniz. 

Yükselen burcunuz Oğlak'sa...
Yeni ay maddi kazanç evinizde oluşacak. Yeni bir ortaklık, yeni bir anlaşma gündeme gelebilir. İş için seyahat etmek durumunda kalabilirsiniz. Yahut başka bir şehirden anlaşma imzalamak için iş ortaklarınızı ağırlayabilirsiniz. Satın almak ve ya satmak istediğiniz emtia alıcısını bulabilir. Bu konuda kazancınız belki de beklediğinizden fazla olabilir. İçinde bulunduğunuz maddi sıkıntıdan sizi kurtarabilir. Beklenmedik kazançlar mümkün. Şayet fırsatları değerlendirirseniz paraya kolayca ulaşacaksınız. Ayrıca maddi anlamda risk içeren konular hakkında kararsızsanız şansınız oldukça yüksek.

Yükselen burcunuz Kova'ysa... 
Yeni Ay burcunuzda oluşuyor. Eski kültürlerde  hilal zamanları uygulanan özel dua ritüelleri vardır. Yeni Ay'ın göründüğünde uğur getireceğine ve duaların,dileklerin kabul edileceği inancı kuvvetlidir. Eğer bir sıkıntınız varsa, kolayca çözüme ulaşabilir, sizi umutsuzluğa sürükleyen bir durumdan kurtulabilirsiniz. Bu Yeni Ay'la birlikte sorunların asıl kaynağını keşfedecek ve hızlı şekilde çözüm üreteceksiniz. Dolunay'ın zorlayan enerjisi bununla birlikte sona eriyor. Kendinizle alakalı kökten bir değişme isteği canlanabilir. Beklemediğiniz fırsatlar karşınıza çıkacaktır. 

Yükselen burcunuz Balık'sa... 
Yeni Ay, maneviyatın kapısı 12. evde doğacak. Ruhsal teslimiyetin sizlere sunacağı hazzı keşfetme imkanı bulacaksınız. Gizli kalması gereken ve arzu ettiğiniz bir konu gündeme gelebilir. Gerçekleşme ihtimali yüksek ancak bunu şimdilik kimse ile paylaşmamaya özen gösterin. Yeni Ay, sırların ortaya çıkmasını sağlayabilir. Ortaya çıkan bu sırlar sizi şaşırtabilir.