Satürn'ün burç değiştirmesi

Ve burçlara etkileri...

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Satürn'ün burç değiştirmesi

Hint Astrolojisine göre; 2 Kasım 2014 tarihinde Satürn 2,5 sene süren Terazi macerasını geride bıraktı. Şu sıralar Akrep burcunda Avasta (yeni bir burca girdiği için alışma aşaması diyelim) durumda... 26 Ocak 2017 yılına kadar Akrep burcunun ağır misafiri...
Satürn transitleri bize ne kazandırır ya da kaybettirir?
Astrolojiyi yakından takip edenler bilir ki, Satürn geçmişi ve geleceği içinde saklayan ahşap bir sandıktır. Şimdi şu anda bizimle değildir. Geçmişi sorgulatarak geleceğinize şekil verdirir.
Peki Satürn sanıldığı kadar tehditkar ve korkutucu bir gezegen midir?
Şahsi kanaatim aksi yönde. Satürn derinlemesine incelendiğinde karşımıza bizi toyluk ve tecrübesizlikten kurtaran bir şövalye olarak çıkar aslında. Duygularımızı, bilincimizi öylesine eğitir ki, içimizdeki gücü tam da ihtiyacımız olduğu anda bulmanızı sağlar.
Bir vedik astrolog olarak Ay Zodyağını takip ediyorum ve yorumlarımı ona göre yazıyorum. Hint astrolojisine göre Ay burcunuzu bir şekilde tespit edip okursanız daha net sonuçlar elde edersiniz.

Ay Burcunuz Koç'sa...
Satürn, sizleri finansal anlamda mücadele etmeye zorlayacaktır. Özellikle ortaklaşa paylaşımlar (eşten ve ya ortaktan gelen gelirler) konusunda zorlanmalar ve engellerle karşılaşabilirsiniz. Bu durum aynı zamanda çalışma hızınızı da yavaşlatacaktır. Sabır, en büyük erdemdir, unutmayın.

Ay Burcunuz Boğa'ysa...
Satürn, hayatınızdaki tüm ilişkileri sorgulamanızı isteyecektir. Giden gitti, kalan sağlar bizimdir en çok kullanacağınız cümle olabilir. Mecburi bir eleme zamanı diyelim. Hayatınızda ağır aksak ilerleyen,size engeller koyan ve hızınızı yavaşlatan, enerjinizi tüketen kişilerden kurtulma zamanı. Aynı zamanda alacağınız kararlar sizi sosyal anlamda bir adım daha öne taşıyacak. Kendinizle savaşmayın. Sabır ve disiplin sizin anahtar kelimeleriniz.

Ay Burcunuz İkizler'se...
Satürn sağlık, düşmanlar, borç ve meslek konularında sizleri kontrole geliyor. İhmal ettiğiniz sağlık sorunlarınızı daha gözle görülür hale getirecek ki çözüme kavuşturun. Mesleğinizle alakalı çok daha fazla sorumluluk üstlenmek durumunda kalabilirsiniz. Plana ve organizasyona ihtiyacınız artacak. Ödemelerle alakalı bazı zorluklar karşınıza çıkacaktır. İş arkadaşlarınız eskisi gibi sizinle iş birliği içinde olmayabilirler ve hatta mesleki imajınızı zedelemeye çalışabilirler alenen yahut gizliden. Dikkat her zamankinden önemli.

Ay Burcunuz Yengeç'se...
Şu an burcunuzda transit halinde olan Jüpiter'in destekleyici etkisi gündemde... Satürn sizleri, çocuklar, aşk, eğlence, hobiler ve sosyallik anlamında biraz zorlayacaktır. Çocuklarınızı ihmal ediyorsanız, onlarla ilgilenmeniz gereken durumları çıkartacak karşınıza. Çocuklarınıza hak ettikleri ilgiyi gösterene dek sizinle uğraşacaktır. Öğrenciler için 2 katı çalışma dönemi anlamına gelir. Çalışmadan sınava girme dönemini rafa kaldırın. Çalışırsanız kazanacaksınız.

Ay Burcunuz Aslan'sa...
Satürn, genel mutluluk, anne, vatan, sahip olunan menkul ve gayri menkullerle ilgili konulardaki eksiklerinizi tamamlamaya geliyor. Bazı zamanlarda gereksiz bir endişe hali, belki kasvetli ve üzgün hissedebilirsiniz. Bu transit aslında mutlu olmanız için hayatınızdaki eksik parçayı bulmanızı sağlayacak.

Ay Burcunuz Başak'sa...
Kardeşler, arkadaşlar, akrabalar, ilişkiler, kısa seyahatler, macera ve başarılarla ilişkili olan evinizde 2,5 sene kalacak olan Satürn, bu konularda sıkıntılar verebilir. Bu bağlamda çevrenizdeki kişilerle fikir ayrılıklarınız çoğalacak. Bu süreçte cereyan eden konularda siz de işin mantık boyutu ağır basarken, diğerlerinin görüşleri daha havai gelecek. Bu yüzden iletişim anlamında yaşayacağınız zorluklar Satürn'ün olağan sonuçları...

Ay Burcunuz Terazi'yse...
Satürn; zenginlik, maddi amaçlar, maddi başarılar ve aile konularında bir sınav hazırlıyor sizlere. Ayrıca son 5 senedir içinde olduğunuz Sadhe Sathi adlı Satürn periyodunun son fazında olacaksınız. Neredeyse tüm sıkıntılarınız bitecek, biraz daha sabır. Bu dönemde maddi zorluklarla karşılacaksınız. Hazırlıklı olmakta fayda var. Harcamalarınızı planlı yapabilirsiniz. Gereksiz harcamalarınızı kısabilirsiniz. Bu dönemde elinizden geldiği kadar bağış, sadaka vb.işlevler size iyi gelecektir. Kendinizden daha çok ihtiyacı olanları düşünme zamanının geldiğini hatırlatıyor Satürn.

Ay Burcunuz Akrep'se...
Satürn, doğum anınızda Akrep burcunda bulunan Ay ile kavuşum yapacağı için özellikle duygusal anlamda en etkilenecek burç siz olacaksınız. Bu dönemde biraz endişeli hissedebilirsiniz. Aynı zamanda zihinsel ve fiziksel olarak yorgun hissedebilirsiniz. Bu nedenle özellikle bağış yapmak gerekir. Kısacası sizin yardımlarınız karşılığında alacağınız iyi niyetler ve dualar size pozitif enerji olarak yansıyacak...

Ay Burcunuz Yay'sa...
Evet sevgili Yay burçları... Sizinle biraz dertleşelim mi, ne dersiniz? Satürn sizin için 7.5 sene sürecek bir gelişme ve olgunlaşma eğitimi için hazırlıklar yapmaya başladı. Kaçma şansınız var mı? Sanırım yok. 2,5 sene boyunca kayıplar, giderler, borçlar ve hukuki konularda sizi biraz yoracak. Mali yükümlülükler ve maddi sorunlar bu dönemde artacakt. Jüpiter size göre olumsuz bir konumda olduğu için pek bir faydası olmayacak. Sanırım biraz dünya işlerinden kendinizi soyutlamanızı ve içinizdeki çocuğu olgunlaştırmanızı istiyor.

Ay Burcunuz Oğlak'sa...
Sevgili Oğlaklar, sizin için tembellik zamanı. Özellikle öğrenciler ve yüksek ihtisas yapmak isteyenler varsa okul hayatı sizlere sıkıcı gelecektir. Arkadaş ortamlarında sürekli fikir ayrılıkları ve görüş değişiklikleri yüzünden tartışmalar çıkabilir. Şöyle düşünün, herkesin fikri sadece kendisini bağlar. Uymak ve uygulamak zorunda değilsiniz.

Ay Burcunuz Kova'ysa...
Meslek, kariyer, şan, itibar ve baba... Bunlar da sizin sınav sorularınız :) Profesyonel anlamda kariyerinizle alakalı yapacağınız girişimler için engeller çıkacaktır .Bu dönemin geçmesini beklemek sanırım daha yararlı olur... Çünkü her başarısız girişim sizlere üzüntü olarak dönecek. Buna fırsat verecek misiniz? Üzülmek yok, bu da sizin öğrenmeniz gereken bir durum. İş kurmak, yeni bir mesleğe geçiş yapmak için olumlu bir zaman değil. Yön değiştirmek şimdilik düşünce olarak kalsın. Evet, baba... Bu dönemde baba ile görüş farklılıklarınız artacaktır. Onları incitmeden, dünyaya geliş sebebimiz olan bu varlığı üzmeden kabullenme içinde olun.

Ay Burcunuz Balık'sa...
Satürn, şans evinizden geçiyor. Dolayısı ile kendinizi şanssız hissedeceğiniz vakitler olacak. Aynı zamanda Yaratıcı ile ilişki bir ev olduğundan dini inançlarınızı sorgulatacaktır. Belki de inandığınız varlığın sizi unuttuğunu dahi düşüneceksiniz. Buradaki maksat, inanç konusundaki eksiklerinizi fark etmenizdir. Yaşama bakış açınız ve hayat felsefeniz değişecek. Daha derin ve planlı düşünmeye başlayacaksınız.