Tam Ay Tutulması

8 Ekim 2014 tarihli ay tutulması hangi burcu nasıl etkileyecek?

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Tam Ay Tutulması

8 Ekim 2014 Çarşamba günü gerçekleşecek bu yılki ikinci tam ay tutulması Kuzey Amerika'nın batısında, Pasifik Okyanusu'nun tamamında, Avustralya ve Asya'nın kuzeydoğusundan izlenebilecek. Tutulma Afrika, Avrupa ve Ortadoğu'nun büyük bölümünde hiç görülmeyecek. Tam ay tutulması, TSİ ile 08.15'te başlayacak, tam tutulma ise saat 10.54'de yaşanacak. 8 Ekim’de gerçekleşecek olan tam Ay tutulması ülkemizden ay batarken yarı-gölge tutulması şeklinde görülebilecek.
Venüsyen bir ay tutulması yaşayacağız. Duygusallığın,dünyevi ve maddi konfor duygumuzun, lüks ihtiyaçlarımızın daha öne çıkacağı bir dönem başlıyor olacak.Tutulmalar tek başlarına bir anlam ifade etmezler. Kontakt içerisinde olduğu diğer gezegenleri de incelemek gerekmektedir. Böylelikle tutulmaların bizi tam olarak nasıl etkileyeceğini öğrenme fırsatı buluruz. 8 Ekim'de gerçekleşecek olan Tam Ay Tutulmasının baş rolünde Uranüs var ve  Ay ile kavuşum halinde olacak. Radikal ve köklü değişikliklerin haberini veriyor.
Tutulmanın diğer kontakları Jüpiter ve Mars ile olacak .Bu iki gezegenden gelen iyicil açılar oluşacak radikal değişimlerin güzel sürprizler olarak hayatımıza gireceğini işaret ediyor.

Hangi burç, nasıl etkilenecek?

Yükselen burcunuz Koç ise...
Tutulma Koç burcunda olacağı için en çok etki alacak olan kişiler sizler olacaksınız. Tutulmayla birlikte kişisel kavramların yeniden düzenlenmesi gerektiğinin farkındalığına ulaşacaksınız. Tutulmayı takip eden 6 aylık bir süreci etkileyecek olan dönemde dış dünyaya yeni bir kişilik sunmak ve değişik bir imaj sergilemek isteyeceksiniz. İlişkilerinizin odak noktası, siz olacaksınız.

Yükselen burcunuz Boğa ise...
Yalnız kalma isteği, ruhsal iyileşme, iş, hizmet, sağlık ve egzersiz tutulma sürecini takip eden 6 aylık dönemin ana başlıkları olacak. Kendinizi dinlemek için her şeyden geri durmak, sizi rahatsız eden her ortamdan ve kişiden uzak kalmak isteyebilirsiniz. Sağlığınızla ilgili yeni bir diyet veya spora başlama isteğiniz artabilir. Özellikle mevcut sağlık sorunlarınızdan ruhsal arınma yoluyla kurtulabilirsiniz.

Yükselen burcunuz İkizler ise...
Arkadaşlar, sosyal gruplar,internet üzerinden iletişim, kendini ifade etme, yaratıcılık, çocuklar ve aşk ilişkileri tutulma sürecini takip eden 6 aylık dönemde etkileneceğiz konular olacak.Marjinal sosyal gruplara dahil olabilir ve ya sıra dışı projelerde yer alabilirsiniz.Arkadaş ortamında ani duygusal bir yakınlaşma söz konusu.Kariyerden elde edeceğiniz maddi fırsatlar da yakalayacaksınız.

Yükselen burcunuz Yengeç ise...
Kariyer, uzmanlık alanınız, aileniz ve eviniz tutulma sürecini takip eden 6 aylık dönemde etkileneceğiz konuların başında geliyor. İşlerinizin yoğunluğu ailenizi ihmal etmenize neden olabilir. Özellikle son zamanlarda kariyerinizi bir üst kademeye çıkartmak için fazlasıyla yoruldunuz. Mesleki stres, ailenize yansıdı. Fakat ailenizin de sizden istekleri bu dönemde artacaktır. Sizinle daha fazla vakit geçirmek isteyeceklerdir. Bu isteklerine biraz sabır ve anlayışla yaklaşmanız da fayda var.

Yükselen burcunuz Aslan ise...

Seyahat ve keşif, komşular ve kardeşler, evinize yakın bölgelerde iş fırsatları yakalamak bu dönemin ana konuları arasında yer alıyor. Uzun zamandır beklediğiniz yurt dışı seyahatiniz gerçekleşebilir. Yüksek eğitim fırsatları yakalayabilirsiniz. Dini ziyaretleriniz bu dönemde artacaktır. Hayata bakış açınızı sorgulayabilir ve neye inanmak istediğinizi kendinize anlatabilirsiniz.

Yükselen burcunuz Başak ise...
Ortaklaşa gelen paralar, başka insanlardan bize gelecek maddi destekler, ortak işler, kişisel mülk ve maddi değerler önümüzdeki 6 aylık dönemde ilgileneceğiniz konular olacak. Bu tutulma bir bakıma ani fırsatları ayağınıza kadar getirecek. Mahkemede sürüncemede kalmış, hukuki sorunlarınız varsa istediğinizi alacağınızı söyleyebiliriz. Ruhsal boyutta kendinize ve dış dünyaya farklı bir pencereden bakmak isteyeceksiniz.

Yükselen burcunuz Terazi ise...

İlişkiler, evlilikler, kişisel amaçlarımız ve kişisel bakım bu tutulmayı takip eden 6 aylık süreci etkileyecek. Ani evlilikler, ani boşanmalar veya ortaklıktan çekilmeler olabileceği gibi yakın ilişkide bulunduğunuz kişiler sayesinde hayatta farklı bir konuma da yükselebilirsiniz. Kişisel amaçlarınıza odaklanacaksınız ve çevrenizdeki insanlardan beklemediğiniz desteği alacaksınız.

Yükselen burcunuz Akrep ise...
Yalnız kalma isteği, ruhsal iyileşme, iş, hizmet, sağlık ve egzersiz tutulma sürecini takip eden 6 aylık dönemin ana başlıkları olacak.Yükselen Boğa burçları ile hemen hemen aynı etkileri yaşayacak olsanız da sağlık kısmı sizde biraz daha fiziksel boyutta olacak.İş hayatınızda ani değişimlere hazırlıklı olun. Meslek alanınız veya çevreniz, ki buna iş arkadaşlarınız da dahil, ani bir değişime uğrayabilir. Kronik hastalıklarınız nüksedebilir. Bu tutulma size özellikle mesleğinizle alakalı beklediğiniz sonuçları sunacak.

Yükselen burcunuz Yay ise...
Tutulma ile kendini ifade etme, yaratıcılık, çocuklar ve aşk ilişkileri, arkadaşlar, sosyal gruplar ve sosyal medya ile 6 aylık bir döneme girmiş olacaksınız. Yeteneklerinizin daha göz önünde olacağı ve hatta farklılıklarınızın fark edileceği bir süreç olacak sizin için. Çocuklarınızla ilgili güzel değişimler ve güzel haberler alabilirsiniz. Belki de bebek isteyen çiftler, bebek beklediklerini öğrenebilirler.

Yükselen burcunuz Oğlak ise...
Aile, ebeveynler, kariyer ve uzmanlık alanınız tutulmadan sonra daha fazla vakit ayırmanınız gereken konular olacak.İ şinizden kalan zamanı ailenizle geçirmek isteyeceksiniz. Dinlenme arzunuz artabilir. Aile büyüklerinizle keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Yükselen burcunuz Kova ise...
Kısa seyahatler, keşif, komşular ve kardeşler, evinize yakın bölgelerde iş fırsatları yakalamak ve iletişim bu dönemin ana konuları arasında yer alıyor. Yakın çevrenizle olan iletişiminiz artarken yaptığınız işi tanıtmak için fırsatlar yakalayacaksınız. Kısa seyahatleriniz iş amaçlı olacak. Önümüzdeki 6 aylık dönemde işinizle alakalı görüşmeleriniz ve iletişim trafiğiniz artacak. Yeni bir eğitim ya da kurs alma durumunuz ortaya çıkabilir.

Yükselen burcunuz Balık ise...

Kişisel mülk ve maddi değerler, ortaklaşa gelen paralar,başka insanlardan bize gelecek maddi destekler, ortak işler önümüzdeki 6 aylık süreci etkileyecek konular olacak. Yeni gelir kaynakları bulabilir ve lüks harcamalar yapabilirsiniz. Bu durumda gelir gider dengenizi iyi muhafaza etmeniz gerekebilir.