Venüs: Akrep'in iğnesi

Hint astrolojisine göre, 25 Aralık'tan itibaren Venüs, Akrep burcunun gölgesinde yürümeye başladı. Bu seyir, 19 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek.

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Venüs: Akrep'in iğnesi

Venüs, Akrep burcunda düşük durumdadır. Güzelliğin yıldızı, kendini her açıdan göstermek ve parlamak isterken Akrep burcunun o gizemli atmosferinde kendini kaybeder.

Biraz ürkütücü gibi gelse de içimize dönmenin, bizi dış dünyanın gürültüsünden kurtaran, kahraman bir yanı da var. Belki de ruhumuz, dış dünya ile bu kadar bağlantıda kaldığında tükeniyor. Bizim hastalık dediğimiz durumlara da ruhsal olarak dinlenmememiz sebep oluyor. Kim bilir?

Venüs Akrep etkisi oluştuğunda, insanların daha fazla iç sorgulamaya yöneldiklerini gördük... Eksikler, hatalar nerede veya kimde ... Bu soruların cevabını bulabileceğimiz nadide bir zaman olacağını söylemek mümkün... Tabi ki bunun için kendinizle hesaplaşmaktan kaçmayacak kadar da yürekli olmak gerekir. Bilinmesi gereken aslında şudur: Herkesten, her şeyden kaçarız da kendimizden, vicdanımızdan asla kaçamayız... Kaçalım derken yine kendimize doğru koşarız...

Peki burçlara göre bu kozmik olayın etkileri bizlere nasıl yansıyacak?

Yükselen burcunuz Koç'sa... Venüs para ve ilişkiler evinizi yönetiyor. Bugünlerde ortak paralar ve hukuki konular gündeminize gelecek. Eşinizden veya ortağınızdan bir hediye alabilirsiniz. Fakat özel hayatınızdaki sorunlarınız sizi biraz rahatsız edebilir. Hukuki bir süreç içindeyseniz, tarihi ertelemenizde fayda var. Çünkü maddi açıdan şanslı bir dönem sayılmaz. Çabalarınız, gayretleriniz başkaları tarafından engellenebilir. Özellikle ortak iş yaptığınız kurum veya kişilere karşı biraz daha dikkatli olmakta fayda var.

Yükselen burcunuz Boğa'ysa... Bekarsanız ilişkilerinizde sevginin ve sadakatin test edilme zamanı. Fedakarlık ölçümü yapılacak:) Şayet evliyseniz eşinizden maddi ve manevi güzel destekler alabilirsiniz. Şansınız yaver gidecek. Mantığınızı iyi kullanırsanız güzel fırsatlarla karşılaşacaksınız. Özellikle çalışan kişiler, güzel maddi fırsatlar yakalayabilir. Yeni şeyler satın alabilirsiniz.

Yükselen burcunuz İkizler'se... Aşk için pek olumlu bir zaman değil. Mevcut durumlar, beklentilerinizin altında kalabilir. O yüzden sabırlı olmakta fayda var. Bu süreç içinde önemli kararlar almamaya çalışın. Dolandırıcılık ihtimali olabilir. İş değiştirmek istiyorsanız, güzel ve uğurlu bir zaman. Fakat net bir cevap almadan işinizi bırakmayın. Beklentileri yüksek tutmamak daha karlı olacaktır.

Yükselen burcunuz Yengeç'se... Harcamalarınızı kontrol altına almanız gerekiyor. Bu ay, gezmek eğlenmek isteyebilirsiniz. Eski dostlarınızla bir araya gelebilirsiniz. Ufak tefek sağlık sorunlarınız olabilir. Dikkat etmeniz gereken nokta ise, eski bir meselenin tekrar gündeme gelmesi... Bu biraz canınızı sıkabilir. Herkesten önce siz fark edin ki sorun olmasın...

Yükselen burcunuz Aslan'sa... Çok şanslı bir süreçtesiniz. Özellikle arkadaş çevrenizin genişleyeceği ve farklı faydalar alabileceğiniz bir zaman olacak. Özellikle karşı cinsten gelen pozitif destekler var. Maddi şans sizi desteklerken aşk durumları için pek olumlu bir dönem olduğu söylenemez. Sabır sevgili Aslanlar...

Yükselen burcunuz Başak'sa... Şans size destek olmaya geliyor. Özellikle medya ve reklam sektöründe iseniz ya da işinizi tanıtmak istiyorsanız bundan daha iyi bir zaman olamaz. Kısa seyahatleriniz olacak. Bundan son derece keyif alacaksınız. Esprili ve pozitif olmanız, çevrenizdeki herkesi size hayran bırakacak.

Yükselen burcunuz Terazi'yse... Güzel maddi kazançlar görünüyor. Bu günlerde ssağlığınıza dikkat etmeniz ve masraflarınızı kontrol etmeniz gerekiyor. Evinizi yeniden düzenlemek isteyebilirsiniz. Sevgi ve aşk durumunuz oldukça keyifli görünüyor. Uzun yolculuklarınız var...

Yükselen burcunuz Akrep'se... İç huzurunuz çoğalıyor. Belki de en şanslısı sizsiniz. Bu süreç, size hayatınızın her alanında mutluluk getirecektir. Arkadaş çevreniz genişleyebilir. Başkaları ile koordineli işler yapabilirsiniz. Beklediğiniz destek, kardeşlerinizden gelecek.

Yükselen burcunuz Yay'sa... Mali açıdan bazı kayıplarınızın oluşma ihtimalini göz ardı etmeyin. Giderlerinizi kontrol altında tutmaya çalışın. Bu süreçte önemli ihtiyaçlar haricinde harcama yapmamaya çalışın. Online alışverişi tercih etmeyin. Kardeşler ve yakınlarınızla bazı konularda tartışmalar yaşayabilirsiniz. Çalışmak istemeyebilirsiniz. Aşk hayatınıza da dikkat etmenizi öneriyorum.

Yükselen burcunuz Oğlak'sa... Uzun zamandır işinizle ilgili bir sıkıntı varsa, bu süreç içinde büyük başarılar elde edebilirsiniz. Deneyin ve görün. Şans sizinle olacak. Arkadaşlarınız da destek olacak. İşinizin getirisi yüksek olacak ama giderlerinizi de kontrol altında tutmanız gerekecek. Karşı cinsinizden gelen destek sizi daha iyi yerlere taşıyabilir.

Yükselen burcunuz Kova'ysa... Aşk hayatınız pozitif enerjilerle dolu... Mesleğiniz, işiniz sizi bir üst seviyeye taşıyabilir. Yeni girişimlerden elde ettiğiniz başarı, kendinize olan inancınızı arttıracak. İsteklerinizi gerçekleştirmek için şans sizden yana olacak. Sadece fark edin ve harekete geçin. Ani finansal kazançlar mümkündür.

Yükselen burcunuz Balık'sa... Çabalarınız, karşılığını bulacak. Yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Bu arkadaşlar maddi açıdan size şans getirecek... Uzak seyahatlere çıkabilirsiniz. Aile üyelerinizle daha sık bir araya geleceksiniz. Bu günlerde ruhsal ve dini konularla daha fazla ilgilenebilirsiniz.