Aşkınız da bedeniniz kadar hafif olmalı!

Çünkü aşk ilişkinin ağırlığı ile ezilmek değil, beraber kanatlanıp uçmaktır.

Şeyda Coşkun

Şeyda Coşkun


Aşkınız da bedeniniz kadar hafif olmalı!

Ne güzel bir histir aşık olmak, karnında uçan kelebeklerle başlar belirtiler… Yüzlerde hep bir tebessüm, adrenalin yükselir, elin ayağın birbirine dolaşır, hep heyecanlısındır, yere göğe sığdıramazsın kalbini aynı zamanda iştahın kesilir, hiçbir şey yemek istemezsin çünkü ruhunu besler aşk...

Acısıyla tatlısıyla aşk hissedebileceğiniz en güzel duygulardan biridir. İki insanı birleştiren bazen bir tesadüftür, bazen tek bir bakış, gülümseyiş… Ayıran ne olursa olsun ne ruhunuza ne de bedeninize zarar vermesine izin vermeyin.

Hayatımızın bazı dönemlerinde üzerimizde taşıdığımız, bizi yoran yükler olabiliyor. Bunlar bazen bir arkadaşımız bazen sevgilimiz, eşimiz olabiliyor. Artık eskisi gibi hissetmediğimiz bir ilişkide sadece bir şeyleri bitirebilecek cesarette olmadığımız veya hayır diyemediğimiz için vücudumuza istemeden de olsa zarar verebiliriz. Öncelikle açlığımızın nedenini bulmamız lazım. Açlığımız acaba mideden mi yoksa ruhumuzdan mı kaynaklıyor? Bazen çok yemek yemiş olmamıza rağmen kendimizi aç hissedebiliriz. İşte bu açlık ruhsal açlığımız. Bizi bu açlığa sürükleyen kişiyi veya duyguyu bulup, bununla yüzleşip, hayatımızdan çıkarmalıyız. Bu duyguyu ertelemek veya bundan korkmak ruhumuza olduğu kadar bedenimize de zarar verir. Ruhunuza iyi gelmeyen hiçbir duygu bedeninize de iyi gelmeyecektir.

Bedeniniz ne kadar hafiflerse kendinizi o kadar özgüvenli ve dinamik hissedersiniz, kimseye ağırlık vermezsiniz. Bütün komplekslerinizden bütün kaygılarınızdan uzaklaşırsınız ve o zaman daha yalın bir ilişki yaşarsınız, siz olursunuz.

Duygusal açlığınızla baş  etmek  için...
• Bedeninizi sevin.

• Ayna ile arkadaş ve tartı ile barışık olun.

• Güzel gıdalarla bedeninizi ve ruhunuzu onurlandırın. Bedeniniz sağlıklı, besleyici, çiğ sebzeleri, renkli meyveleri, taze gıdaları, organik ürünleri, yağsız, hormonsuz etleri hak ediyor!

• Kendinizi sevgi ile besleyin.

• Duygusal yemek yeme isteğinden kaçının. Duygunuzu hissetmek için kendinize izin verin. Mutfağa girmek yerine, vücudunuzu hareket ettirin ve 20 dakika yürüyün.

• Hadi hep beraber ruhsal bir detoks yapalım ve hayatımızda olmasını istemediğimiz duyguyu veya insanı hayatımızdan çıkartıp ruhumuzu da bedenimizle birlikte arındıralım.

Aşkınız da bedeniniz kadar hafif olmalı! - Resim : 1

Yaban mersini deyip geçmeyin
• Hücre yenilenmesini destekler ve yaşlanma belirtilerinin gecikmesine yardımcı olur.

• Cildi besler ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

• Yaban mersini çok iyi bir C vitamini kaynağıdır.

• Sakinleştirici özelliği vardır.

• Taze olarak yenildiğinde kanı temizler.

Aşk çayı
Malzemeler

• 3 gr limon çiçeği
• 15 gr kuşburnu
• 10 gr hibiskus
• 1 yeşil elma
• 3 gr karanfil

Hazırlanışı
1 litre suya kuşburnu ve karanfili atın ve 10 dakika kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yeşil elma ekleyin ve beş dakika daha kaynatın. En son hibiskus ve limon çiçeğini atarak, kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.

Ayna ayna söyle bana
Şubat ayı eminim ki hepimize Sevgililer Günü’nü hatırlatıyor. Nereye gitsek, ne giysem, ne hediye alsam?
Kırmızı güller serpiştirilmiş masalar, kalpli balonlarla, mumlarla dekore edilmiş mekanlar, abartılı kıyafetler, makyajlar, hediyeler bana hep beklentilerin ve stresin yüksek olduğu, sanki mutlu olma garantisiyle telkin edilmiş kutlamalar gibi geliyor. Bence sevgiliye verilebilecek en güzel hediye o anı en yalın, en huzurlu, aşk dolu haliyle paylaşabilmek… Birlikte hazırlayabileceğiniz bir yemek, yeni yerler keşfedebileceğiniz keyifli bir tatil, birbirinizin gözlerinin içine bakarak geçirebileceğiniz romantik bir gece ve kendinizi içinde özgür ve hafif hissedebileceğiniz bir elbise ile nude tonlarda doğal bir makyaj tercih edebilirsiniz.

Şeyda’nın perisi
Aşk acısı çekip kendini yemeğe vermek!

Şeyda’nın delisi
Biten aşkın üzerinden yeni bir enerji geleceğine inanıp kendini doğaya, spora ve yürüyüşe vermek!