Yaz geldi, bahane bitti

En çok duyduğum cümle; “Ama ben çok dikkat ediyorum, peki nerede hata yapıyorum? Yürüyüş de yapıyorum, yediklerime de dikkat ediyorum, neden kilo alıyorum, neden veremiyorum?”

Şeyda Coşkun

Şeyda Coşkun


Yaz geldi, bahane bitti

Bu sorularınızın yanıtı işin bütününde, yani yaşama biçiminizde saklı. Nedir yaşama biçimi? Sizin seçimleriniz. Hayatınıza aldığınız insanlar, seçtiğiniz iş, oturduğunuz semt, yemeyi tercih ettiğiniz gıdalar, giymeyi seçtiğiniz ayakkabılar, kıyafetler, ulaşım yönteminiz, kahveniz, çayınız...

İşte bütün bunlar sizin bedensel ve ruhsal sağlığınızı belirleyen en önemli faktörler.

Kimse kafanıza silah dayamıyor bunları zorunlu olarak yapmanız için; siz kendi seçimlerinizle bulunduğunuz noktadasınız. Genetik hastalıklar bir elin beş parmağından daha az, hatta belki de genlerinizde o hastalıklar varsa bile, siz yaşama biçiminizi, yerinizi değiştirirseniz aktif olmayacaklar. Araştırmalar, annemizden, babamızdan aldım dediğimiz, genetik olduğu söylenen birçok hastalığın ailesel yani biyolojik anne ve babanızla aynı biçimde yaşamaya devam ettiğiniz için, aynı yanlışlarla büyüdüğünüz için geliştiğini söylüyor. Örneğin siz başka bir aile tarafından büyütülmüş olsanız, gerçek anne babanızın hastalıklarına yakalanma riskiniz çok daha az. İşte bugün her şeyi yeniden gözden geçirme, yeniden başlama günü... Siz nerede hata yapıyorsunuz? Takın kulaklıkları, atın kendinizi sokağa, size iyi gelmeyenleri düşünün, vedalaşın onlarla, teker teker çıkartın hayatınızdan. Unutmayın, sizi mutsuz eden şeyleri hayatınızda tutmaya devam ederseniz, olmasını istediklerinize yer açamazsınız. Onları hemen gönderin ki hayallerinizdeki mutluluklar hayatınızda bir yer bulabilsin.

Hayatımızda hiçbir hastalık kilo vermemize engel olamaz. Unutmamalıyız ki sağlıklı insanlar her zaman doğru beslenen ve doğru kiloda olanlardır.

Her gün tartılıp bir önceki gün yediğimizin bize nasıl geldiğini görmeliyiz. Diyetimizin gidiş hattında en önemli şey bedenimizi tanımamız. Bu sayede intoleransımız olan besinleri de görebilir ve diyet programımızı buna göre şekillendirebiliriz. Bu da kısa sürede daha iyi sonuçlar almamızı sağlar.

Ve asla gıdaları birbiriyle karıştırmayın. Yani pilav, et sote ve irmik helvası aynı öğünde asla yenmemeli.

Değişimi kendiliğinden başlattığında, hayatta karşılaşacağın yeniliklere hayran kalacaksın. Hadi şimdi başla, yenilensin hayat…

Soru
Seyahate gittiğimde çok kilo alıyorum, ne yapmalıyım?

Cevap
Seyahati yemek yemek için bir araç olarak görmeyin. Seyahat demek gezmek, tozmak veya iş için gidilen bir etkinliktir. Mümkünse iki öğün yiyin. Sabah kahvaltıda mutlaka meyve veya yumurta tüketin. Öğleni es geçin. Akşam soslanmamış protein tercih edin. Her yere yürüyerek gidin, akşam yemeğini hak edin.

Yaz geldi, bahane bitti - Resim : 1

Kiraz-badem detoks
Sabah 8.30-09.30
• 180 gr kiraz
Ara 11.00
• 10 tuzsuz badem
Öğlen 12.30-13.30
• 180 gr kiraz
Ara 16.00
• 10 tuzsuz badem
Akşam 18.30-19.30
• 180 gr kiraz

Kiraz sapı çayı
Bir tutam kiraz sapı, zencefil, limon ve 10-12 kirazı 10 dakika kaynatın.

ŞEYDA’NIN perisi
23 Haziran’da kilo vermesen de mutlaka oy ver!

ŞEYDA’NIN delisi
Her kadın bir gün bikini giyme duygusunu tatmalı.