Mayısta aşk başkadır

Vücudumuzun ısınan hava, çiçek açan tabiat ve bizi çağıran denizle buluşmasına bu kadar az kalmışken, ruhumuz da cıvıldamaya başladı.

Şeyda Coşkun

Şeyda Coşkun


Mayısta aşk başkadır

Peki bahar yenilenmesi; hatta kışın kirinin, pasının atılması için ne yapmalıyız? Kum saati akmaya başladı. Panikle inceltme aletleri, vakumla zayıflama, ay şu iğne, bu ilaç diye kendinizi bir yerlere atmayın. Çözüm doğada ve siz de bunu hiç unutmayın!

Mevsim meyveleri ve sebzeleriyle buluşmanın onları bol proteinli menülerle zenginleştirmenin tam zamanı. Kafamız biraz karışık değil mi? Acaba baharın sebzeleri neydi, çilek her mevsim var, muz da öyle... Doğal akıştan çıktığımızdan mı, hayatın zorlayıcı temposundan mı; mevsimler birbirine karıştı, bizim de kafalarımız! Hadi hatırlayalım, yeşil erik ilk çıktığında bizim de hayatımız nasıl yeşerirdi. Domatesler eskiden mis gibi kokardı. Çağla, kiraz yemeye doyamazdık kısacık zaman diliminde... Gelin bu bahar doğayla buluşsun bedenimiz, midemiz ve böylece ruhumuz da ‘aşk’la dolsun. Ben yine söylüyorum ve söylemekten de vazgeçmeyeceğim; hadi bedeninize olan borcunuzu ödemek için yürüyüşe... Haftanın beş günü günde bir saat yürüyüş size neler katacak, aklınız da inanmayacak. Sonrasında mı? İşte size ve ilkbahara özel tavsiyeler...

Pazartesi: Temizlik günü; alkali menüler, belki juice.
Salı: Yumurtamı salı yerim, çarşamba bir yemek çıkarsa fizik olarak mutlu gideyim.
Çarşamba: Akşam dışarıdayım. 15.00’e kadar sadece ananas yerim. Sonra 12-18 adet badem. Akşam yemeğinde et veya balık.
Perşembe: Sabah pişmanlık başlarsa sade kahve içer geçerim, pirinç günü ile akşamki ödemimi atarım, sonra evde hafif sebze yemeği yerim.
Cuma: Vücutta bir şenlik havası; hiç huzurumu bozmak istemem, bir yemek programı yoksa evde fırın tavuk, brokoli beni keser.
Hafta sonu eşim ve oğlumla sağlıklı ama farklı yemekler günüm... Mutlaka kendi tarifim bir tatlı yerim.

Sebzeler
Enginar, bezelye, taze fasulye, sarımsak, kuşkonmaz, taze bakla, soğan, taze patates, domates

Meyveler
Çilek, erik

Mayısta aşk başkadır - Resim : 1
Yeşil alkali
Malzemeler

• 5 dal pazı, saplarıyla birlikte
• 2 tane küçük çiçek brokoli
• 2 dal kereviz sapı, büyük ise 1 dal
• 1 adet yeşil elma
• 1 küçük ince dilim zencefil
• Yarım limon kabuğu, soyulmuş
• Yarım çay bardağı su

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağında sıkarak tüketin.

Mayısta aşk başkadır - Resim : 2
Hayat mottom
“Güzel günler sana gelmez, sen onlara yürüyeceksin.”
Mevlana


Şeyda’nın sportif perisi
Benim için spor su içmek gibi vazgeçilmez bir hayat kaynağı, zaten günde ortalama 15-20 km yürüyüş yaprak günlük kardiyo ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyorum. Ama stretch ve özellikle doğru kas çalışması için 11 yıldır aktif olarak pilates yapıyorum. Aynı hoca ile ve her yıl vücut yaşıma uygun özel bir programla... Spor alışkanlığı herkeste var olmayabilir. Ama bir başladıktan sonra vazgeçilmez bir tutkudur. Bu güzel duyguyu herkes yaşamalı.

Şeyda’nın delisi
Yaz bize gelmeden biz yaza gidelim artık... Hazırlıklar başlasın.