Hayat bize rağmen akıp geçiyor

Toplumsal olarak çok kolay ve keyifli bir ay geçirmemiş olabiliriz ama o kadar kısa ki hayat; bunu unutmamak lazım. Ne bize ne de sıkıntılarımıza aldırmadan akıp geçiyor işte.

Şeyda Coşkun

Şeyda Coşkun


Hayat bize rağmen akıp geçiyor

Bazen öyle şeyleri kafaya takıyor öyle ufak şeylere üzülüyoruz ve sıkıntı yapıyoruz ki, aslında bunlar için kendimize ve sağlığımıza verdiğimiz zarara asla değmiyor. Ben hayatımda bunu deneyimledim ve bu tip dönemler yaşadığımda da her zaman Mevlana ve Şems’in sözlerinden destek aldım.

Biz ne yaparsak yapalım hayat bize rağmen akıp geçiyor, bu yüzden kendinizi her zaman pozitif şeylere yönlendirmeniz gerekiyor. Sıkıntıların altında ezilmemeliyiz. Ben tabii ki spordan da çok büyük destek alıyorum böyle zamanlarda. Hormonal anlamda tatmin olduğumuz, kendimizi iyi hissettiğimiz şeyleri yapmamız gerekiyor. Bunun için açık havada koşun, yürüyüş yapın, ter atın. Kendinizi ne kadar iyi hissettiğinizi göreceksiniz. Ya da yoga gibi kendinizi rahatlatacak egzersizler yapabilir, spor salonunda dans edebilirsiniz. Emin olun, bunlar da sizi çok rahatlatacak. Asla kendinizi bir şeyin içinde sıkışmış hissetmeyin.

Bol bol nefes alın, oksijeni bol olan ortamlarda olun, denize girin çıkın, doğanın keyfini çıkarın. Zaten şurada 15-20 gün kaldı mevsimin bitişine. Bu ayın tüm nimetlerinden yararlanın. Ruhunuza ve bedeninize iyi gelecek.

Güzel romanlar okuyun. Okumak hayal gücünüzü kuvvetlendirir. Eğer hayal gücümüz tükenirse yaşayamayız, hayal kurmadan da bazı hedeflere ulaşamayız. Hayaller bizim için çok değerli, özellikle de kadınlar için.

Hedefiniz olan şeyin hayalini kurun, üzerine düşünün. İnanın yarı yarıya gerçekleştiğini göreceksiniz.

Bence eylül ayı bizim için çok güzel bir ay olacak. Bu ayın da keyfine varın. Verimli olmak ve enerjimizin en üst seviyede olması için size önerdiğim şeyleri denerseniz çok sevinirim.

Umarım çok keyifli bir döneme girer ve sizin için çok değerli olan güzel kapılar açarsınız.

“Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?” Şems Tebrizi

Ananas deyip geçme!

• Sindirime iyi gelir ve hazımsızlığı giderir.
• Sindirilmesi zor olan proteinlerin yakılmasında etkili rol oynar.
• İçerdiği lifler yardımıyla genel anlamda sindirim sistemine yardımcı olur.
• Ananas suyu doğal bir idrar söktürücüdür ve bu özeliğinin yardımıyla vücuttaki toksinlerden kurtulmamıza yardımcı olur. Ayrıca böbrek sağlığına katkıda bulunur.
• Ananas suyu içerdiği C vitamini, beta karoten ve antioksidanlar kalp sağlığını korumak için vücudumuza yardımcı olurlar. Bunun yanında kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.
• Regl dönemi düzensizliklerini giderir.
• Kemiklerin korunması ve güçlenmesine yardımcı olur. Ananas suyu kemik sağlığı için gerekli olan neredeyse 73 maddeyi içeriyor. Bu özelliği ile yetişkinleri kemik hastalıklarından korurken çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmelerine yardımcı olur.
• Cilt sağlığı için de ananasın içerdiği besinler önemlidir. Önemli bir antioksidan olan ananas, enfeksiyon hastalıklarına karşı cildi korur ve güçlendirir.

Selülit savar çayı
Malzemeler:
• 1 ananasın kabuğu
• 1/2 yemek kaşığı yeşil çay
• 1 yemek kaşığı biberiye
• 1 yemek kaşığı mısır püskülü

Hazırlanışı:
Öncelikle ananas kabuğunu 1 litre suda kaynatın. 10 dakika sonra, 10 dakika kadar diğer malzemelerle demleyin. Soğutup afiyetle günde iki defa içebilirsiniz.

Ayna ayna söyle bana
Cildinizi sadece dışarıdan kremlerle desteklemeniz mümkün değil. Elbette bu ürünler işe yarıyor ama vücudunuzdaki diğer bütün hücreler gibi cildinizdeki hücrelerde temelde içeriden besleniyor. Doğru besinleri tüketerek cildinize gerekli olan vitamin mineral desteğini verebilirsiniz. Örneğin taze ezilmiş ananas, cildiniz için en iyi peeling ajanlarından biridir. Kolajen yenileyici özellikler içerdiği gibi, ölü deri hücrelerinden kurtulmanıza, cildinize olan kan akışının güçlenmesine ve dolayısıyla daha canlı ve sağlıklı görünmesine neden yardımcı olur. Eğer beslenmenize ananas eklerseniz saç köklerinizi güçlendirir. Antioksidanlar ve C vitamini açısından zengindir ve saçınızın daha elastik ve saç tellerinizin daha kalın olmasını sağlar.

‘İnsanın gerçek gücü sıçrayışta değil, sarsılmaz duruşundadır.’ Lev Tolstoy

Şeyda’nın perisi

Kendine acıyarak geçirdiğin günlerin telafisi olmayacaktır. Hiç kimse sen istemediğin sürece kalbini kıramaz.
Şeyda’nın delisi
Zor mu evet, imkansız mı asla! Deli için her şey mümkün.