Başlıyoruz!

Bu sayfa sayesinde sizlerle el ele verip, birlikte hayatınızda yeni bir sayfa açmayı hedefliyorum. Konuşmak, karşılıklı bir göz teması olduğu için çok daha kolay ve etkileyici. Ama yazılarımda da aynı etkiyi vermek için elimden gelen her şeyi yapacağım.

Şeyda Coşkun

Şeyda Coşkun


Başlıyoruz!

Kadınların hayatının belli dönüm noktaları vardır, mevsimler gibidir kadınlar da. Özellikle mevsim girişlerinde kendini hep bir sorgular hep bir yargılar. Kadın en acımasız eleştiriyi kendine yapar. Hayat, kadının kendisini sevmesiyle güzeldir aslında, aynada nasıl görüyorsa öyle iyi hisseder, hayatının her aşamasına bu yansır. Sizin de benimle beraber bu sayfalardan bir enerji bulmasını sağlayacağım. Hayatınıza güzel bir ışık olmak istiyorum. Buradan size ufak tüyolarımla birlikte aynı zamanda sporla ilgili ilham verici, harekete geçirici, ayağa kaldırıcı, enerjik konularımız olacak.

Yeni yıl geliyor, o yüzden hepimizin yeni yılla ilgili yenilenme ihtiyacı yaşadığımız bir dönem. Yeni yılda kadının özellikle, aynanın karşısında kendini sorgulamasının fizik olarak önemi büyük. Genelde kışın vücut yağlanmaya dönüyor. Bu yüzden de bu yağlanmayı hafif çaplı atlatmak için sizlere değişik ipuçları vereceğim.

Yürüyün
Her zaman söylüyorum, yürümek kişinin kendi iç dünyası açısından da çok önemli. En ufacık bir sıkıntıda kendinizi sokağa attığınızda bunun ne kadar olumlu döndüğünü göreceksiniz. Evdeki ufacık bir tartışmanın arkasından derin bir nefes alıp cevap bile vermeden belki de yollara düşüp yürümek bunun cevabının en güzelini size verdirecek. Asla bu konudaki azminizi kaybetmeyin.

Hedef belirleyin
Ayrıca yeni yılda kendinize bir nesne seçin. Mesela kırmızı bir elbise ve aksesuar. Bunlara ulaşmak için iş hayatınızda ve spor hayatınızda farklı farklı hedefler belirleyin.

Yarım bırakmayın
Başladığınız şeyi mutlaka bitirmeye çalışın. Başlamak kadar bitirmek de çok önemlidir, asla başladığınız şeyi yarım bırakmayın. Bu sizin öz güveninizin yok olmasına neden olacaktır.

Faydasını düşünün
Bir şey yaparken kendiniz için nasıl bir fayda sağlayacağını düşünün. Başkalarına nasıl etki edeceğini bundan sonraki etapta düşünün. Siz kendinizi ne kadar iyi hissediyorsanız unutmayın ki hayatınızdaki insanlar da kendini o kadar iyi hissedecek. Yaşamın içindeki acımasızlıklar sizleri asla hayata karşı yıldırmasın!

Değişik aktiviteler
Kışın, tabii ki genelde hayatımız kapalı alanlarda geçiyor. Bu yüzden de kapalı alanlar içinde yapabileceğimiz değişik aktiviteler bulabiliriz. Ben son dönemde özellikle yürüyüşlerim sonrasında hafif egzersizler yapıyorum. Bunların içinde de TRX, dönem dönem kickboks gibi stres atıcı ve kendimi iyi hissettirici egzersizleri tercih ediyorum.

Ayna ayna söyle bana
Yediklerimizin cilde çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Çok fazla meyve tüketen biriyim ve meyve asitleri cildime çok iyi geliyor. Yıllardır göz makyajımı badem sütüyle temizlerim, tonik olarak da gül suyu kullanırım. Aslında ihtiyacımız olan her şeyi doğa bize sunuyor, yeter ki faydalanmayı bilelim.

Başlıyoruz! - Resim : 1

Bal kabağı deyip geçmeyin!
Kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden bal kabağının faydaları...
• Bağışıklık sistemini güçlendirir.
• İçerdiği beta karoten sayesinde güçlü bir antioksidandır.
• Kandaki yağ oranının düşmesine yardımcı olur.
• Bol miktarda lif içerdiği için bağırsak hareketlerini hızlandırır.
• Tok tutar.
• Güzel bir detokstur.

Bal kabaklı sufle
Hazırlama süresi: 20 dakika
1 kişilik
Malzemeler
• 70 gr bal kabağı
• 50 gr hurma
• 1 yumurta
• 3 gr vanilya
• 3 gr kabartma tozu
• 40 gr glutensiz un
• 20 gr bitter çikolata

Hazırlanışı
Yumurtaların beyazını, kar beyazı haline gelene kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurtanın sarısını, bitter çikolata hariç diğer malzemelerle birlikte çırpın. Yumurta beyazı ile birlikte karıştırın ve sufle kabına alın. Bitter çikolataları üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Başlıyoruz! - Resim : 2

Doğru bilinen yanlışlar
• Sauna ve hamam gibi sıcak ortamlar, toksin atabilme özelliğinin yanı sıra vücutta şişkinlik de yapar. Çünkü sıcak hava vücudu her zaman şişirir; soğuk havalarsa vücudun daha sağlam ve sıkı olmasını sağlar. Bu yüzden sauna veya hamama giriyorsanız, çıkışta mutlaka buzla masaj yaptırın ya da vücudunuzu soğuk suya tutun. Ayrıca çok ödeminiz varsa ve özel bir davete gidecekseniz, bacak bölgenizi sodayla yıkayabilirsiniz. Bu yöntem, özellikle düğün öncesi çok etkilidir.

• Ananas, vücuttaki ödemi atmak için çok etkili bir meyve. Şekerli olduğunu düşünüp yememezlik yapmayın çünkü ananasın şekeri, sizlerin yediği şekerin yanında devede kulak kalır! Ödemli olduğunuzu düşündüğünüz veya gece dışarı çıktığınız günlerin sabahında, iki dilim ananas yiyerek öğlene kadar olan süreci geçirebilirsiniz. Ayrıca ananasın kabuğu, selülit için çok faydalı. Kabuğunu kaynatıp kendinize selülit çayı yapabilirsiniz.

ŞEYDA’NIN perisi
Sevgiliye kızıp yürüyüşe çıkmak, güzel günlere yol almak…

ŞEYDA’NIN delisi
Sevgiliye kızıp cheesecake yemek.