2014 İlkbahar-Yaz Makyaj Trendleri

Moda haftalarına damgasını vuran defileler ilkbahar-yaz/2014 makyaj trendlerini de belirledi. Podyumlarda göz kamaştıran mankenlerin makyaj tarzları bir kez daha bahar sezonunun güzellik ritüelleri hakkında ipuçları verdi. Koyu mavi gözler, mercan rengi dudaklar, uzatılmış eyeliner’lar, altın yaldızlar ve bahar çiçeklerinden ilham alan pastel tonlar ilkbahar makyajının öne çıkan trendleri arasında.

2014 İlkbahar-Yaz Makyaj Trendleri

KOBALT MAVİSİNİN  ALTIN ÇAĞI
Ne kadar mavi, o kadar iyi… Bu sezon kobalt mavisi altın çağını yaşıyor. Siz de göz kapağınızı tümden maviye boyamaya ne dersiniz? Şimdi cesur olmanın tam zamanı! 2014 bahar makyajının en çarpıcı yeniliklerinden biri turkuaz göz kapakları… Özellikle ten rengi bir makyajda masmavi gözler son derece çarpıcı bir etki uyandırıyor. 

BAHARIN HUZUR VEREN TONLARI
Leylak ve lavanta tonlarıyla romantik bir havaya bürünmeye ne dersiniz? Bu trendi uygulamanın en basit yolu bu tonlardaki göz farlarına sahip olmaktan geçiyor. Göz makyajının ardından benzer tonlarda bir rujla dudaklarınızı daha vurucu bir hale getirebilirsiniz.TEN RENGİ TIRNAKLAR
DKNY ya da Derek Lam’ın da aralarında olduğu birçok marka podyumda ten rengi tırnaklar kullandı. Tarzınız re olursa olsun ten rengi tırnaklar, hem doğal hem temiz hem de yalın görünüşleriyle sandığınızdan daha büyük bir etki uyandıracak. 

TURUNCU DUDAKLAR
Bahar sezonunun en gözde dudak rengi açık turuncu olacak gibi görünüyor. Donna Karan, Prubal Gurung ve Christian Siriano’nun tasarımları podyumları süslerken gözler birbirinden şık tasarımlar kadar açık turuncu dudaklara da çevrildi. 

PARLAYAN BİR YÜZ
Yeni araştırmalar gösteriyor ki daha genç ve sağlıklı bir cilt, parlaklığıyla da göz kamaştıran bir cilttir. Bahar aylarının öne çıkan güzellik trendlerinden biri de ışıldayan bir ten rengi. Bu görüntüye kavuşmak için ışıltılı, renkli bir nemlendiricinin üzerine yanakları hafif bir bronzlukla vurgulamak yeterli. 

RUHANİ BİR TARZ
Neredeyse tümüyle gölgelerden arınmış, sadece beyaz bir farın ya da beyaz eyeliner’ın kullanıldığı göz kapakları ilkbaharda gözlerde ruhani, yalın ama vurucu bir ifade yaratacak. Jenny Packham, Altuzarra ve Alice+Olivia gibi markaların podyum şovlarında kullandığı bu tarz, bahar sabahlarındaki çiy taneciklerini anımsatacak denli taze bir görünüm sunuyor. Uçuk pembe ve parlak beyaz farlarla bu etkiyi yakalayabilirsiniz. 

METALİK EFEKTLER
Birkaç sezon önce kullanılan yaldızlar bu sezon yeniden gözlere dönüyor. Jason Wu, tasarımlarını podyuma taşırken kahverengiyle sınırlandırılmış altın yaldızlardan yararlandı. Altın yaldız hem gözlerinize ışık katacak hem de ten renginizi öne çıkaracak. 

KEDİ GÖZLERİN DÖNÜŞÜ
Siyah eyeliner’ınızı bir köşeye kaldırdıysanız şimdi çıkarmanın tam zamanı, çünkü baharla beraber göz kapağından neredeyse kaş uçlarına kadar uzanan bir tarz altın çağını yaşayacak. Bu tarzın en önemli ipucu temiz, gölgesiz ve ince bir çizgi.

SAÇLARI DÜZENE SOKUYORUZ
Bahar aylarının saç trendlerinden biri de düz saçlar. Dağılmış, kendi haline bırakılmış saçlar artık revaçta değil. Yeni sezon defilelerinde karşımıza çıkan sanki ütülenmiş gibi düzgün saçlarla derli toplu, hatta ciddi bir görüntüye kavuşmamız işten bile değil.