Ünlülerin dekorasyon şifreleri

Mağazalarda indirimler tüm hızıyla sürüyorken, yeni sezon ürünleri de yavaş yavaş vitrinlerde boy göstermeye göstermeye başlamışken, ev ve bahçe alışverişinin tam zamanı. Biz de bu ay ünlülere dekorasyonla ilgili sorular yönelttik. Cevapları alışverişinizde size de fikir verecektir.

Ünlülerin dekorasyon şifreleri

 
Ünlülerin dekorasyon şifreleri - Resim : 1
Evim çocuk odası gibi ama salonumu seviyorum. Ferah, büyük camlarım var. Salonda vakit geçirmeyi, yaşam alanını seviyorum. Tablolarım vazgeçilmezlerim. Yiğit Yazıcı tablolarımı çok seviyorum. Mumlarım olmazsa olmazlarım. Altı Buda heykeli şeklinde bir abajuru çok beğendim, onu almayı düşünüyorum. Duvar kağıdı kullanmayı seviyorum. Aydınlatmaları seviyorum ama direkt olanlar, beyaz ışıkları değil. Direkt ışığı beğenmiyorum. Gizli, loş ama sıcak ışık severim. Balkonum için bambu bir oturma takımı almayı düşünüyorum. Bahçem var ama kullanılmayacak kadar küçük. O yüzden köpeklerime ayırdım bahçeyi. Bu küçük bahçemde küçük tropikal görünümlü ağaçlar seviyorum. Yuka gibi… Aynı zamanda kasımpatılarım var bahçemde. Evin içinde ise orkide tercih ediyorum. Evimin ışığından dolayı orkide çok rahat kullanabiliyorum.

  
Ünlülerin dekorasyon şifreleri - Resim : 2
Evimde en sevdiğim köşe, salonda L koltuğumun köşesi. 100 yıllık antika bir Buda heykeli ile orta sehpamın üzerindeki kokulu mumlar ve sağlıklı atıştırmalıklar ise vazgeçilmezlerim. Evime en son Alaçatı’dan el yapımı renkli kalpler şeklinde süs satın aldım. Doğal, toprak renkleriyle uyumlu, minimalist dekorasyon stili tercih ediyorum. Yaz döneminde yatak örtüsü ve nevresimleri değiştiriyorum; daha hafif kumaşlar ve yaz renklerine geçiyorum. Etiler’deki evimde balkon var; Bodrum’daki yazlığımda bahçe ve balkonum var. Bitki olarak bambuyu seviyorum. Bakımı kolay, rengi ve formu hoşuma gidiyor. Balkonumda bazen menekşe de yetiştiriyorum.

 ÜNLÜLERE SORDUK
- Evinizde en sevdiğiniz köşe neresi?
- Favori objeniz nedir?
- Evinize/bahçenize en son ne aldınız?
- En sevdiğiniz dekorasyon stili hangisi?
- Yaz döneminde ev dekorasyonunda değişiklik yapıyor musunuz?
- Bahçenizde en çok hangi çiçekleri tercih ediyorsunuz? Evinizde kesme çiçeklere yer veriyor musunuz? Vazoda tercih ettiğiniz çiçekler hangisi?

  
Ünlülerin dekorasyon şifreleri - Resim : 3
Evimde en sevdiğim köşe, çatı katındaki balkon. Favori objem, makyaj masam. Taşlı aksesuarlarım ise vazgeçilmezlerim. Evime en son çubuklu oda kokularından aldım. Abartısız, şık ve sade dekorasyon stillerini seviyorum. Yaz döneminde tatilde olduğum için evimde pek fazla değişiklik yapmıyorum. Bahçem yok ama balkonumu bahçe gibi kullanıyorum. Kesme çiçekleri mevsim çiçeklerine göre tercih ediyorum. 

  
Ünlülerin dekorasyon şifreleri - Resim : 4
Evle ilgili yeni, keyifli bir heyecan yaşıyorum. Çeşme’de yaz-kış yaşabileceğimiz bir eve taşındık. Şu an hala dekorasyonu ile uğraşıyoruz. Evimizde pek çok yaşam alanı var tabi ancak benim şimdi en çok sevdiğim yer kış bahçesi. Evim ve bahçem için en son hamak aldım. Pek çok favori parçam var. Eşimle birlikte çıktığımız yurt dışı sehayatlerimizde bit pazarı ve antika pazarlarından çok özel parçalar topladık. Yeni evin dekorasyonu için bunları kullanacağım. Modern bir dekorasyon stiliyle hiçbir zaman aram iyi olmadı. Bohem tarza daha çok eğilimim var. Yaşanmışlıkları olan, sıcak objeleri tercih ediyorum. Ege’nin doğal güzellikleri açısından çok şanslıyız. Bahçemde her türlü begonvilim, limon, mandalina gibi narenciye ağaçlarım bulunuyor. Göletin çevresine meyve ağaçları dikeceğiz. Arka bahçemizde ise zeytinliğimiz var. 
 
Ünlülerin dekorasyon şifreleri - Resim : 5
Evimde en çok mor kanepemi seviyorum. Mor rengi çok sevdiğim için üst üste değiştirdiğim evlerime hep mor kanepe aldım. Vazgeçemediğim aksesuarım ayna. Salonumun duvarında çok güzel, eskitilmiş çerçeveli bir aynam var. Belli bir dekorasyon stiline sadık kalmayı sevmiyorum. Modern ve klasik tarzı bir araya getirmeyi tercih ediyorum. Örneğin ahşap sehpamın önünde metal bir televizyon ünitesi var. Büyük bir müzik seti üzerinde eskitilmiş çerçeveli ayna var. Internetteki dekorasyon sitelerini yakından takip ediyorum. Hemen her gün sipariş veriyorum. Mutfak eşyalarına çok meraklı olduğum için, son olarak saplarında peynir ve biber desenleri olan kahvaltı bıçağı aldım. Çok düzenli bir hayatım olmadığı için evimde çok çiçeğim yok. Ancak yeni evimi tutma sebebim, balkondaki sardunya. Evin balkonunda bu sardunyayı görür görmez, onunla aramda bir bağ oluştu ve “Bu evi tutuyorum” dedim. Sonra o sardunyanın yanına birkaç sardunya ve fesleğen ekledim. Ev ziyaretine gelen iki arkadaşım bunları bilmeden bana saksı çiçekleri getirdi. Böylece çok keyifli bir balkonum oldu. Zaten balkon ya da teras benim için bir evin vazgeçilmezi.