Rotanızı seçin!

Kim demiş kışın, açık havada aktivite yapılmaz diye! İşte size çocuklarla gidebileceğiniz keyifli rotalar...

Rotanızı seçin!

Kültür aşılamak için

DARICA HAYVANAT BAHÇESİ
1993 yılından beri açık olan Darıca Hayvanat Bahçesi, 350 çeşit kuş türü, 500 çeşit bitki ve aralarında sürüngenler, balıklar ve memeli hayvanların da bulunduğu 100’ü aşkın hayvan türünü bünyesinde barındırıyor. 

Neden gitmeli?
Çocuğunuzun, hayvanları sadece kitaplardan öğrenmesini istemiyorsanız, ona canlı hallerini göstermelisiniz. İçinde müzeler, hediyelik eşya dükkanı, kafeterya, çocuk parkı ve Japon bahçesi bulunan hayvanat bahçesinde, kafeslerin önünde yer alan panolar sayesinde, hayvan türleri hakkında detaylı bilgi de alabiliyorsunuz. Çocuğunuzun bu bilgileri hiç unutmayacağından emin olabilirsiniz. Darıca’ya kişisel arabanızla gidebileceğiniz gibi otobüsle de ulaşabilirsiniz. Giriş dört yaşa kadar ücretsiz. Öğrenciler 10 lira, yetişkinlerse 15 lira ödeyerek içeriye girebiliyor.
Detaylı bilgi için: (0262) 653 66 66

İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKI
1937 yılında Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içerisinde 18 dönüme kurulan Fuar Hayvanat Bahçesi, 2008 yılında Çiğli Sasalı’da Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkı’na
dönüştürülmüş. Hayvanların doğal ortamında yaşadığı, 125’ten fazla türde 1500’e yakın hayvanı ve 250’den fazla bitki türünü bünyesinde barındıran bu park, nesli tehlike altında olan canlıları korumayı amaçlıyor. 

Neden gitmeli?
Hem doğaya olan özleminizi giderecek hem de çocuğunuzun hayvan türleri hakkında daha fazla bilgi edinmesini sağlayacaksınız. Hayvan sayıları ve çeşitliliği her geçen gün
artarken, çocukların eğitimleri de düşünülüyor. 
Detaylı bilgi için: (0232) 327 30 16

Eğlenmek için

VİALAND
İstanbul’un Eyüp ilçesine bağlı olan Vialand, Türkiye’de temalı olarak inşa edilen ilk park. 600 bin metrekarelik arazide kurulan Vialand’ın 200 bin metrekarelik kısmında tema park,
100 bin metrekarelik kısmında gösteri merkezi, 350 bin metrekarelik kısmında alışveriş merkezi yer alıyor. Otomobiller için ise 8000 araçlık otoparkı mevcut. 

Neden gitmeli?
Burası tam bir eğlence cenneti! Neşeli çiftlikte çocuklarınıza doğal hayatı öğretecek, hayal makinesinde macera dolu filmler izleyecek, atlıkarınca ile keyifli bir yolculuğa çıkacaksınız. Giriş yaptıktan sonra tüm gün geçerli olan biletlerin fiyatları, 12 yaş ve üzeri 55 lira, 4-11 yaş arası 44 lira. 
Detaylı bilgi için: 444 85 63

HARİKALAR DİYARI
Harikalar Diyarı, Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Fatih semtinde bulunuyor. 1 milyon 300 bin metrekarelik alanıyla Avrupa’nın en büyük parkı unvanını taşıyor. 2004 yılında açılan bu devasa parkta halı sahalar, tenis kortları, mini golf sahaları, go kart alanı, kaykay pisti ve 5 bin kişi oturma kapasiteli Nejat Uygur amfi tiyatrosu var.

Neden gitmeli?
Bu diyarda tüm sportif ve kültürel faaliyetleri gerçekleştirmeniz mümkün. Eğer çok yorulacağınızı düşünüyorsanız, parkı tren ile gezmeniz de mümkün. Parka giriş ücretsiz. Ancak ekstra alan ve tren kullanımları ücretli. 
Detaylı bilgi için: (0312) 273 60 04Mevsim kış, hava soğuk diye evde oturmak zorunda değilsiniz...Soğuk kış günlerinde de çocuğunuzu yanınıza alıp keyifli bir geziye çıkabilirsiniz. Üstelik bu sırada ona eğlence, huzur ve kültür aşılayabilirsiniz! İşte size birkaç alternatif rota: Sakinleşmek için; Emirgan Korusu, Adalar... Kültür aşılamak için; Darıca Hayvanat Bahçesi, İzmir Doğal Yaşam 
Parkı... Eğlenmek için; Vialand, Harikalar Diyarı...

Yazı: İpek Koşan

ADALAR
İstanbul’a hem yakın hem uzak olmak için Adalar’ı tercih edebilirsiniz. Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve son olarak Büyükada olarak sıralanan bu adalara, Kabataş, Kadıköy ve  Bostancı’dan kalkan vapur ve motorlarla ulaşabilirsiniz. Dilerseniz İstanbul Deniz Otobüsü (İDO) seferleri ile de daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz. En yakın noktaya ulaşım 25 dakika sürerken, en uzak noktaya 1.5 saatte varabiliyorsunuz. 

Neden gitmeli?
Araba girmeyen bu tarihi sokaklarda çocuğunuzla özgürce dolaşabilirsiniz. Onunla faytona binip ada turu atabilir, bisiklet kiralayarak onu arkanızdaki özel bebek koltuklarına oturtup gezebilirsiniz. Geziye biraz kültür katmak için ise Büyükada Aya Nikola Koyu’nda bulunan Adalar Müzesi’ni gezebilirsiniz. Ayrıca Büyükada Lunapark Meydanı’nda bulunan süslü eşeklerle yapılan gezi sayesinde gününüze neşe katabilirsiniz. 

Sakinleşmek için...

EMİRGAN KORUSU
İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı olan Emirgan Korusu, Emirgan-İstinye semtleri arasında kalıyor. Emirgan Parkı olarak da bilinen bu koru, 17’inci yüzyılda Osmanlı padişahı Dördüncü Murat tarafından İranlı Emir Güne Han’a armağan edilmiş. Önceleri Feridun Bahçeleri olarak anılan bölge, daha sonra Emirgan Korusu adını almış. 19’uncu yüzyılda ise Osmanlı padişahı Abdülaziz tarafından Mısır Hıdivi İsmail Paşa’ya verilmiş. 187-1878 yılları arasında koru içine üç köşk yaptırılmış. Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk olarak adlandırılan bu yerler, 1940 yılında, İstanbul Belediye Başkanı Lütfi Kırdar’ın girişimiyle, park olarak düzenlenip halka açılmış. 

Neden gitmeli?
Geniş yeşil alanı sayesinde çocuklarınıza özgürlük sunan bu huzurlu parkta bol bol fotoğraf çekebilir, çocuğunuzun daha fazla oksijen almasını sağlayabilirsiniz. Minikler için golf sahası, oyun grupları, salıncaklar, kaydıraklar, gölette yüzen ördekleriyle Emirgan Korusu’nda huzur bulabilirsiniz. Diğer yandan köşklerde bulunan yemek hizmetleriyle kahvaltı, öğle ya da akşam yemeğinizi bu köşklerde tadabilirsiniz. Açık büfe yemek için ise Beyaz Köşk’ün restoranını tercih etmelisiniz. Fiyatlar, 5-30 lira arasında.