Balkabaklı kek tarifi nasıl yapılır?
Lora Karal’dan nefis mi nefis balkabaklı kek tarifi.

KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
60 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
55 dakikaKALORİ
520Balkabaklı kek için malzemeler;
- 200 gr balkabağı püresi
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (şekerli sevenler miktarı arttırabilir.)
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı pumpkin spice (tarçın-zencefil-karanfil tozu karışımı)
Süslemesi için;
- Keten tohumu
- Ceviz
Balkabaklı kek tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Balkabaklarını ince ince kesip fırında yumuşayana kadar pişirin ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra çatal yardımıyla ezin.
2
Farklı bir kapta yumurta ve şekeri beyaz kremamsı bir kıvam alana kadar düzenli olarak çırpın.
3
Güzelce çırptıktan sonra balkabağı püresi, sıvı yağ ve suyu ekleyerek karıştırın ve homojen kıvama getirin.
4
Geriye kalan tüm kuru malzemeleri de elekten geçirerek ekleyin ki kek güzelce kabarsın.
5
Kuru malzemeleri ekledikten sonra spatula yardımıyla alttan üste doğru harcı söndürmeden karıştırın.
6
Pürüzsüz kıvama geldikten sonra harcı yağladığınız kalıba dökün.
7
Üst kısmına ise keten tohumu ve ceviz serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında (alt üst ayarda) ortalama kontrollü 45-55 dakika pişirin. (Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmelisiniz.)
yemek

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?

Bir diyetisyene göre 5 farklı fit tatlı

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, pratik 9 tatlı tarifi
