Böğürtlenli Panna Cotta Nasıl Yapılır? Danilo Zanna'dan Böğürtlenli Panna Cotta Tarifi

Dünya mutfağının leziz tarifleri arasında yer alan Panna Cotta, glüten hassasiyeti olanların tercih ettiği tarifler arasında. Peki, Böğürtlenli Panna Cotta Nasıl Yapılır? İşte ünlü şef Danilo Zanna'nın Elele Dergisi'nde yer alan Böğürtlenli Panna Cotta Tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

140

Panna Cotta, ana malzemesi süt ve krema olan, İtalya'nın sevilen lezzetlerinden biri.  Sütlü birçok tatlıya rakip olacak Panna Cotta tatlısını evde de hızlıca hazırlayabilirsiniz.  Bu yazımızda ünlü şef Danilo Zanna'nın Elele Dergisi'nde yer alan Böğürtlenli Panna Cotta tarifini sunuyoruz. (Bu tarifin ardından 9 farklı Panna Cotta Tarifine de göz atabilirsiniz.)

Böğürtlenli Panna Cotta için Malzemeler

  • 600 ml krema
  • 20 gr yaprak jelatin
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı böğürtlen

Tart için

  • 200 gr tereyağı
  • 75 gr pudra şekeri
  • 4 gr su
  • 300 gr un
  • 2 gr tuz
  • 1 adet yumurta sarısı

Havyar için

  • 1/2 lt vişne suyu
  • 1/2 lt portakal suyu
  • 2 çay kaşığı agar agar (Su yosunlarından elde edilen bir tür jelatin)
  • 1/2 lt ayçiçek yağı
  • 1/2 lt su

PANNA COTTA HAKKINDA

Panna cotta; vanilya çekirdeklerinin tadına tat kattığı, karbonhidrat grubu ürün içermeyen ve çok az toz şekerle hazırlanan hafif bir İtalyan tatlısı. "Pişmiş krema" anlamına gelen ve kremanın keşfinden itibaren var olan tatlı, kıvamını yaprak jelatinden, kalorisini kremadan alıyor.

Böğürtlenli Panna Cotta Tarifi adım adım yapılışı

1 Panna Cotta için; krema ve şekeri ocakta hafif kaynatın.
2 Önceden ıslanan yaprak jelatinleri ocaktaki karışıma ekleyin.
3 Böğürtlenleri başka bir tavada üzerine hafif şeker ekleyerek soteleyin ve blender’dan geçirin.
4 Püre haline gelen böğürtlenleri süzgeçten geçirerek kremaya ekleyin. Ardından kalıplara koyun ve buzdolabında bekletin.
5 Tart hamurunu hazırlamak için tart malzemelerini bir kabın içine koyun ve karıştırın. İstenilen kıvama geldikten sonra buzdolabında yaklaşık bir saat dinlenmeye bırakın.
6 Buzdolabından çıkardıktan sonra yarım ay şeklinde kalıplara yerleştirin ve 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
7 Havyar yapılışı için yarım litre vişne suyunu tencereye koyup ısıtmaya bırakın. Hafif ısındıktan sonra 2 çay kaşığı agar agar ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve hafif soğuması için kenarda bekletin.
8 Aynı işlemi portakal suyu içinde uygulayın.
9 Bir kaseye yarım litre ayçiçek yağı ve başka bir kaseye yarım litre su koyun. Şırıngayla karışımdan alın ve önce yağa sıkın. Daha sonra oluşan havyarları süzgeç yardımıyla alın ve suya koyun. Sudan aldıktan sonra başka bir kaseye koyun.
10 Bu havyarları panna cottayı süslemek için kullanabilirsiniz.
11 Buzlukta beklettiğiniz malzemeleri çıkarıp servis tabağına koyun ve arzuya göre nane ile de süsleyebilirsiniz.