Çavdarlı Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?
Sıcacık, taptaze lezzeti ile Ramazan sofralarında aranan ilk ekmek Ramazan pidesi olmuştur. Ramazan pidesi olmazsa olmaz ama biraz farklılık katalım diyorsanız çavdarlı Ramazan pidesi yapmaya ne dersiniz? İşte çavdarlı Ramazan pidesi için tüm gerekli malzemeler
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
130Çavdarlı Ramazan Pidesi tarifi için gerekli malzemeler
- 200 gr çavdar unu
- 150 gr un
- 245 ml su
- 10 gr instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Susam
- çörekotu
Çavdarlı Ramazan Pidesi tarifi adım adım yapılışı
1
Un, çavdar unu ve tuz bir kapta harmanlanır.
2
Su, şeker ve maya bir kapta karıştırılır.
3
İki karışım birleştirilerek yoğurulur.
4
Dinlenen hamur unlu fırın tepsisine alınarak pide şekli verilir, üzeri kapatılarak 20 dakika daha dinlendirilir. Un yerine tepsiye irmik serpebilirsiniz.
5
Hamur üzerine tekrar pide şekli verilir.
6
Üzeri için yumurta sarısı, zeytinyağı ve süt karıştırılır. Pide üzerine sürülür.
7
Susam ve çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
8
200 derecede kontrollü bir şekilde 20 dakika pişirilir.
yemek
Son kullanma tarihinden sonra asla tüketmemeniz gereken 6 gıda
Sofraların yeni gözdesi 5 farklı kış çorbası tarifi
Oktoberfest başladı: 11 bin TL'ye biftek
Tok tutan 4 chia puding tarifi
Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek
Pratik soğuk çorba tarifleri
Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler
Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata
Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi