Cevizli baklava tarifi nasıl yapılır?

Baklava fıstıklı mı daha iyi olur yoksa cevizli mi? Bizce her ikisi de! O yüzden cevizli baklava tarifini sizler için hazırladık. Ev yapımı cevizli baklava nasıl yapılır? Evde cevizli baklava tarifinin tüm gerekli malzemelerini ve adım adım yapılışını hazırladık.

KAÇ KİŞİLİK

7 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

300

Cevizli baklava tarifi için gerekli malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • ½ su bardağı yoğurt
  • ½ su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çimdik tuz

Üzeri için

  • 130 gr tereyağı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

İçi için

  • Ceviz

Cevizli baklava tarifi adım adım yapılışı

1 Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın, 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu ekleyerek altını kapatın ve soğumaya bırakın.
2 Hamur için bütün malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun. Hamuru 5-10 dakika dinlendirin.
3 Hamuru bezelere ayırın ve nişastalı tezgahta hamuru açın.
4 Tereyağını tencerede eritin. Seçtiğiniz ısıya dayanıklı kaba bir kat yağ bir kat hamur gelecek şekilde dizin.
5 Orta kısma geldiğinizde ceviz ekleyin ve devam edin.
6 Tepsideki baklavayı baklava dilimleri şeklinde kesin, kalan yağı üzerine dökün.
7 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
8 Baklava sıcak, şerbet soğukken şerbeti dökün ve servis edin.

PÜF NOKTASI

Ölçüler küçük tepsi için verilmiştir, normal boyutta tepsiye yapmak isterseniz ölçüyü arttırmanız gerekir.