Cevizli baklava tarifi nasıl yapılır?
Baklava fıstıklı mı daha iyi olur yoksa cevizli mi? Bizce her ikisi de! O yüzden cevizli baklava tarifini sizler için hazırladık. Ev yapımı cevizli baklava nasıl yapılır? Evde cevizli baklava tarifinin tüm gerekli malzemelerini ve adım adım yapılışını hazırladık.

KAÇ KİŞİLİK
7 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
300Cevizli baklava tarifi için gerekli malzemeler
- 5 su bardağı un
- ½ su bardağı yoğurt
- ½ su bardağı su
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- 1 çimdik tuz
Üzeri için
- 130 gr tereyağı
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
İçi için
- Ceviz
Cevizli baklava tarifi adım adım yapılışı
1
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın, 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu ekleyerek altını kapatın ve soğumaya bırakın.
2
Hamur için bütün malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun. Hamuru 5-10 dakika dinlendirin.
3
Hamuru bezelere ayırın ve nişastalı tezgahta hamuru açın.
4
Tereyağını tencerede eritin. Seçtiğiniz ısıya dayanıklı kaba bir kat yağ bir kat hamur gelecek şekilde dizin.
5
Orta kısma geldiğinizde ceviz ekleyin ve devam edin.
6
Tepsideki baklavayı baklava dilimleri şeklinde kesin, kalan yağı üzerine dökün.
7
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
8
Baklava sıcak, şerbet soğukken şerbeti dökün ve servis edin.
PÜF NOKTASI
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
