Çökertme kebabı tarifi nasıl yapılır? Adım adım çökertme kebabı tarifi

En alt katına eklenen patates katmanı hatta isteğe göre eklenen pide parçaları, domates sos, çırpılmış yoğurt ve et dilimleri bu lezzete kim hayır diyebilir ki! Çökertme kebabı nasıl yapılır? Evde kolayca yapabileceğiniz çökertme kebabının yapılışını adım adım anlattık

KAÇ KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

600

Patates tabanı için

  • 4 adet patates
  • Sıvıyağ

Et marinasyonu için

  • Jülyen doğranmış 350 gr biftek ya da bonfile
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 5 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos için

  • Sarımsaklı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet rendelenmiş domates

Çökertme Kebabı tarifi adım adım yapılışı

1 Etler marinasyona koyulur.
2 Yoğurt, sıvıyağ, kekik, pul biber, sarımsak, karabiber ve tuz bir kapta karıştırılır.
3 Etler eklenerek buzdolabında birkaç saat bekletilir.
4 Patatesler yıkanır, kabukları soyulur.
5 Patatesler ince kibritler halinde doğranır ve soğuk suya bırakılır.
6 1-2 saat sonunda etler ısınmış sıcak tavaya koyulur. Pişirilir.
7 Bu sırada sıvıyağ kızdırılır ve süzülen ve kurulanan patatesler kızgın yağda kızartılır.
8 Patatesler tabağın en altında koyulur. Sırasıyla üzerine sarımsaklı yoğurt ve et eklenir.
9 Tereyağı bir tavada eritilir içerisine domates rendesi ve biraz tuz eklenerek pişirilir. En üste eklenrek servis edilir. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Üzerine hazırladığınız domates sosu salça ya da sadece pul biber ile hazırlayabilirsiniz.