Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Ekşi mayalı Ramazan pidesi yapmaya ne dersiniz? Özenerek hazırlanan sofralara bir de ekşi mayalı Ramazan pidesini eklesek afiyetle yenir. Peki, ekşi mayalı Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte tarifi ve yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaKALORİ
120Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tarifi için Gerekli Malzemeler
- 450 gr un
- 210 ml su
- 130 gr ekşi maya
- 25 gr su+10 gr tuz
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı su
- Çörekotu
- Susam
Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tarifi adım adım yapılışı
1
Un, ekşi maya ve su bir kaba alınarak karıştırılır. Yoğurulur duruma göre su eklemesi yapılabilir. Üzeri kapatılarak 1 saat kadar dinlendirilir.
2
Ardından tuzlu su eklenerek yoğurulmaya devam edilir.
3
45 dakika aralıklarla hamur dörde katlanır. Bu işleme 3-4 defa devam edilir.
4
Katlama işlemi sonrasında şekil verilir üzeri kapatılarak 2-3 saat dinlendirilir. Pide şekli verilir.
5
Yumurta sarısı ve su karıştırılır. Pide üzerine sürülür.
6
Susam ve çörekotu serpilir.
7
210 derece önceden ısınmış fırında kontrollü bir şekilde pişirilir.
yemek
Son kullanma tarihinden sonra asla tüketmemeniz gereken 6 gıda
Sofraların yeni gözdesi 5 farklı kış çorbası tarifi
Oktoberfest başladı: 11 bin TL'ye biftek
Tok tutan 4 chia puding tarifi
Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek
Pratik soğuk çorba tarifleri
Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler
Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata
Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi