Gorgonzola peynirli hafif bir başlangıç salatası
Hafif bir başlangıç yapmak isteyenler için gorgonzola peynirli ve özel soslu salata tarifi.

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
120Salata sosu için;
- 75 ml şampanya sirkesi
- 50 ml fındık yağı/üzüm çekirdeği yağı
- 50 gr Dijon hardal
- 1 arpacık soğan
- ince kıyılmış
- 20 gr gorgonzola
- 10 gr bal
Salata için;
- 1 kop salata
- yıkanmış ve kurutulmuş
- 1 avokado
- küp küp kesilmiş
- 4 sarı kiraz domates
- ikiye bölünmüş
- 6 kırmızı kiraz domates
- ikiye bölünmüş
- 70 gr gorgonzola peyniri
- parçalanmış
- İsteğe göre mikro yeşillikler
- İsteğe göre bölünmüş fındık
Gorgonzola peynirli hafif bir başlangıç salatası adım adım yapılışı
1
Sos için gerekli tüm malzemeleri blender’da homojen olana kadar çekin, serin bir yerde saklayın.
2
Ardından salata için gerekli malzemeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz.
3
Kullanacağınız sunum tabağının tabanına, 1 yemek kaşığı sosu döküp gorgonzolanın 1/4 ve 1/4 avokado küpleri ile birkaç parça domatesi yerleştirin.
4
Üstüne marul yapraklarını koyup, her katına 1 tatlı kaşığı sos dökün, tamamladıktan sonra 1/4 avokado, biraz gorgonzola, domates ve mikro yeşillikler ile en üstünü süsleyebilirsiniz.
yemek

Oktoberfest başladı: 11 bin TL'ye biftek

Tok tutan 4 chia puding tarifi

Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri
