Gorgonzola peynirli hafif bir başlangıç salatası

Hafif bir başlangıç yapmak isteyenler için gorgonzola peynirli ve özel soslu salata tarifi.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

120

Salata sosu için;

  • 75 ml şampanya sirkesi
  • 50 ml fındık yağı/üzüm çekirdeği yağı
  • 50 gr Dijon hardal
  • 1 arpacık soğan
  • ince kıyılmış
  • 20 gr gorgonzola
  • 10 gr bal

Salata için;

  • 1 kop salata
  • yıkanmış ve kurutulmuş
  • 1 avokado
  • küp küp kesilmiş
  • 4 sarı kiraz domates
  • ikiye bölünmüş
  • 6 kırmızı kiraz domates
  • ikiye bölünmüş
  • 70 gr gorgonzola peyniri
  • parçalanmış
  • İsteğe göre mikro yeşillikler
  • İsteğe göre bölünmüş fındık

Gorgonzola peynirli hafif bir başlangıç salatası adım adım yapılışı

1 Sos için gerekli tüm malzemeleri blender’da homojen olana kadar çekin, serin bir yerde saklayın.
2 Ardından salata için gerekli malzemeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz.
3 Kullanacağınız sunum tabağının tabanına, 1 yemek kaşığı sosu döküp gorgonzolanın 1/4 ve 1/4 avokado küpleri ile birkaç parça domatesi yerleştirin.
4 Üstüne marul yapraklarını koyup, her katına 1 tatlı kaşığı sos dökün, tamamladıktan sonra 1/4 avokado, biraz gorgonzola, domates ve mikro yeşillikler ile en üstünü süsleyebilirsiniz.