Gulaş tarifi nasıl yapılır? Gulaş tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gulaş, Macaristan'a özgü bir et yemeği olarak biliniyor. Temelde bir et yemeği olan gulaş, kuşbaşı doğranmış etlerle bir nevi çorba tarzında sunuluyor. Kağıt kalemi hazırlayın! Gulaş tarifi, malzemeleri ve yapılışı Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

291

Gulaşın kökeni, 9. yüzyılda Macar çobanların yediği bir haşlama yemeği. Yemeğin adı, Macarcada "sığır güden kişi, çoban" anlamına gelir. Bol et ve baharatlarla hazırlanan bu tarif,  özel günlerde sofralardaki yerini alır. Yumaşacık dana etinin ağızda dağılmasıyla damakta muazzam bir tat bırakan gulaş tarifini denemeye ne dersiniz? Lezzet editörü Başak Öngel'in gulaş tarifi tam size göre! (Bu tarifin ardından Fırında barbekü soslu köfte tarifine göz atabilirsiniz.)

Gulaş Tarifi için Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • küp doğranmış
  • 2 diş sarımsak
  • ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr dana kuşbaşı
  • 1 adet domates
  • rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı mercanköşk
  • Tuz
  • Karabiber

GULAŞ HAKKINDA

Kökleri 9. yüzyıla kadar dayanan Macar gulaş; sebze, et ve kırmızı biber gibi malzemelerden yapılan ve tas kebabına da benzetilen bir yemektir. Orijinal tarif, Orta Avrupa'da bulunan ve Sırbistan'ın hemen yanındaki küçük bir ülke olan Macaristan'a aittir. Macaristan’ın önemli lezzetlerinden olan Macar gulaş; Orta ve Doğu Avrupa’da da sıkça tercih edilen ve beğenilen bir yemektir.

Gulaş Tarifi adım adım yapılışı

1 Yağlar tencereye alınır ve soğan ile sarımsak yağda renk alan kadar kavrulur.
2 Et ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Kapağı kapatılarak et pişmeye bırakılır.
3 Salça ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır.
4 Domates ve su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.