Tereyağlı börek

Tereyağlı börek

Malzemeler
4 adet yufka
½ paket tereyağı
1 kalıp beyaz peynir
1 adet yumurta
Üzerini süslemek için:
Yoğurt
Üzerine serpmek için:
Susam, çörekotu

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağını parçalara ayırıp bir kaba alın. Üzerine ezilmiş beyaz peyniri ve yumurtayı da ekleyip karıştırın. Dilerseniz karabiber ve pul biber de ekleyebilirsiniz. Yufkayı serip arasına hiçbir şey su¨rmeden ikiye katlayın. Yarım daire şeklindeki yufkayı 4 parçaya kesin. Oluşan üçgenlerin geniş kenarına tereyağlıbeyaz peynirli harçtan koyup kalınca sarın. Yağladığınız fırın tepsisine birbirine bitiştirmeden dizin. Böreklerin üzerine yoğurt sürüp, susam veya çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında
kızarana kadar pişirin.