İncir pestili nasıl yapılır? Adım adım evde incir pestili tarifi
Farklı meyvelerle yapılabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yerinde meyveleri tüm yıl saklayabilmek ve afiyetle tüketebilmek adına yapılır. Peki incir pestilini mutfaklarınızda denemeye ne dersiniz? Adım adım evde incir pestili tarifi...

KAÇ KİŞİLİK
20 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
240 dakikaKALORİ
350Pestiller, meyvelerin çekirdeklerinin ve posalarının ayrılmasıyla ortaya çıkarılan özlerinden elde ediliyor. Sağlığa oldukça faydalı ve iyi bir enerji kaynağı olan pestilleri birkaç ayrıntıya dikkat ederek evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İncir pestili tarifi arayanlar için en kolay tarifi sizlerle paylaşıyoruz!
İncir Pestili Tarifi için malzemeler
- 2 kg taze olgunlaşmış incir
- 1 su bardağı kırık fındık ya da ceviz
İncir Pestili Tarifi adım adım yapılışı
1
İncirlerin kabukları soyulur ve 2-3 parçaya bölünür.
2
Tencereye alınır, ocağın altı açılır ve kısık ateşte pişirmeye başlanır.
3
İncirler iyice yumuşadıktan sonra blenderdan geçirilir.
4
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince bir şekilde yayılır.
5
Fındık ya da ceviz isterseniz üzerine serpilir.
6
Fırında ya da güneş altında kurutun.
7
Dilimleyip sararak servis edin. Afiyet olsun.
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
