İşkembe çorbası tarifi kolayca nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve tarifi

Dünyanın pek çok mutfağında farklı malzemeler eklenerek yapılan işkembe çorbasına rastlanır. Genellikle zahmetli olduğu düşünülür. Peki, en pratik şekilde işkembe çorbası nasıl yapılır? İşte işkembe çorbası için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

70 dakika

KALORİ

73

İşkembe çorbası Türkiye'de sevilen ve sağlıklı olduğuna inanılan lezzetler arasında. Mideyi rahatlatan işkembe çorbası kolajen üretime destek olur, bağışıklık sistemini güçlendirir. Peki, işkembe çorbası nasıl yapılır? Lezzet mutfak şefi Başak Öngel tüm püf noktaları ve ayrıntılarıyla işkembe çorbası tarifi verdi... (Bu tarifin ardından Tarhana Çorbası tarifi veya Mantar çorbası tarifine göz  atabilirsiniz.)

İşkembe Çorbası Tarifi için malzemeler

  • 1 kg işkembe

Terbiyesi için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Su

Sarımsak Sos;

  • 12-13 diş sarımsak rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke

İşkembe Çorbası Tarifi adım adım yapılışı

1 İşkembe yıkanır ardından 4-5 diş sarımsak ve su ile beraber haşlanmaya bırakılır.
2 Sarımsak sos için bütün malzemeler karıştırılır.
3 Haşlanan işkembeler suyun içerisinden çıkartılarak küçük küpler halinde doğranır. Geri çorbaya alınır.
4 Terbiye ile çorba karıştırılır. Pişirildikten sonra sarımsak sos ve isteğe göre acı sos ile servis edilir.