Kuşbaşılı etli pide tarifi nasıl yapılır?
Pide olmazsa olmaz lezzetlerden biri hem kahvaltılarda hem beş çayında yenilebilecek lezzetlerin arasında yerini alıyor. Ayrıca bir gün sonra ısıtıp yiyebileceğiniz bu tarif oldukça pratik. Peki kuşbaşılı etli pide nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları..
KAÇ KİŞİLİK
3 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
45 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
530Kuşbaşılı etli pide tarifi için gerekli malzemeler
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 500 g un
- Tuz
Üzeri için
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 soğan
- 250 g kuşbaşı kuzu eti
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri için
- Taze biberiye
Kuşbaşılı etli pide tarifi adım adım yapılışı
1
Pide hamuru için, mayayı ılık suyla ezip kabarıncaya kadar bekletin.
2
Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayalı su ve tuzu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
3
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp iki misli kabarıncaya kadar bekletin.
4
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Küp doğradığınız soğan ve kuşbaşı etleri kavurun.
5
Et suyunu çekince küp doğradığınız domates, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın, üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
6
Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Her birine pide şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
7
Üzerine etli karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
8
Taze biberiye dalları ile süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
yemek
Son kullanma tarihinden sonra asla tüketmemeniz gereken 6 gıda
Sofraların yeni gözdesi 5 farklı kış çorbası tarifi
Oktoberfest başladı: 11 bin TL'ye biftek
Tok tutan 4 chia puding tarifi
Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek
Pratik soğuk çorba tarifleri
Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler
Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata
Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi