Lokma tarifi nasıl yapılır? Evde lokma tarifi ve püf noktaları
Lokma, Türkiye'den Arabistan'a, Yunanistan’a kadar geniş bir coğrafyada farklı isimlerle tüketilen bir lezzet. Peki, Türk mutfak kültüründe yeri olan lokma tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve püf noktalarıyla lokma tarifi

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
388Lokma; un, maya, su ve tuz ile hazırlanan hamurun, sıvı yağda kızartılmasıyla hazırlanan, şerbetle tatlandırılan bir lezzettir. İzmir’de genellikle şerbet dökülerek tatlı olarak yenilmesine rağmen, bazı yörelerde pişi gibi şerbetsiz, peynir ile de yenilmektedir. İzmir'in geleneksel tatlılarından İzmir Lokması 2017 yılında coğrafi işaret aldı. Raporda ise İzmir Lokması'nın "buğday unu, su, tuz, maya ve toz şekerle tekniğine uygun olarak hazırlanan hamurun fermantasyonundan sonra şekil verilip kızgın yağda kızartılarak şerbette bekletilmesi ile elde edilen bir ürün olduğu" belirtildi. İzmir Lokması, ortası delikli yuvarlak şekliyle Türkiye'nin farklı şehirlerindeki lokmalardan farklılaşıyor. Lokma İzmir gibi bazı şehirlerde genellikle şerbet dökülerek tatlı olarak tüketilir; bazı yörelerde pişi gibi şerbetsiz, peynir ile yenilir. (Çikolatalı sufle tarifi, Sütlü irmik tatlısı, fırın sütlaç tarifi,
Lokma tarifi için gerekli malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1
- 5 su bardağı ılık su
- 15 gr yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Şerbet için
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Üzeri için
- Tarçın
Lokma tarifi adım adım yapılışı
PÜF NOKTASI
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
