Starbucks Mozaik Kek Nasıl Yapılır? Adım adım Starbucks Mozaik Kek Tarifi
Kek denilince ilk akla gelenlerden biri mozaik kek. Yeri doldurulamaz klasiklerden biri. Eğer Starbucks’daki lezzeti arıyorsanız doğru yerdesiniz. Peki Starbucks mozaik kek nasıl yapılır? Lezzet editörü Başak Öngel Elele okurları için Starbucks Mozaik Kek Tarifini anlattı...
KAÇ KİŞİLİK
8 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
60 dakikaKALORİ
480Kakao ve vanilyanın birbirine harmanlandığı mozaik kek tarifinin tadı da görüntüsü kadar tatmin edici. Çok güzel kabarıyor, yumuşacık dokusuyla kendine aşık ediyor. Çay saatlerinin de vazgeçilmezi. Yemek sitesi lezzet.com.tr editörü Başak Öngel, Elele okurları için Starbucks mozaik kek tarifini hazırladı. ( Bu tarifin ardından Starbucks Cookie Tarifi ve Starbucks Parfe tarifine göz atabilirsiniz.)
Starbucks Mozaik Kek için Malzemeler
- 150 gr yumuşak tereyağı
- 200 gr şeker
- 4 adet yumurta
- 250 gr un
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- 160 gr süt
- 5 gr vanilin
- 10 gr kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
Starbucks Mozaik Kek Tarifi adım adım yapılışı
1
Tereyağı ve şeker çırpma kabında mikser yardımı ile homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
2
Yumurta ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir.
3
Süt ve sıvıyağ eklenir, homojen bir karışım olduğunda kakao dışındaki kuru malzemeler eklenerek karıştırılır.
4
Karışım tam olarak ikiye bölünür. Bir yarısına kakao eklenerek karıştırılır
5
Yağlı kağıt serili pişirme kabına sırasıyla sade ve kakaolu hamurdan koyulur. Bir bıçak yardımı ile çok olmadan hafifçe karıştırın.
6
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Afiyet olsun!
yemek
Airfryer'da brownie tarifi nasıl yapılır?
Son kullanma tarihinden sonra asla tüketmemeniz gereken 6 gıda
Sofraların yeni gözdesi 5 farklı kış çorbası tarifi
Oktoberfest başladı: 11 bin TL'ye biftek
Tok tutan 4 chia puding tarifi
Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek
Pratik soğuk çorba tarifleri
Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler
Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata