Ayva Reçeli Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Ayva Reçeli Tarifi

Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetleri arasında kahvaltıları süsleyen ayva reçeli yer alıyor. Peki ayva reçeli nasıl yapılır? Püf noktaları neler? Ayva reçelinin nasıl hazırlandığını merak ediyorsanız, gelin tüm detayları ve püf noktaları ile birlikte bakalım...

KAÇ KİŞİLİK

10 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

55 dakika

KALORİ

140

Tokluk süresini uzatmaktan saçları güçlendirmeye, mide-bağırsak hastalıklarından korumadan cildin genç kalmasına katkı sağlamasına kadar pek çok faydası olan ayvanın kalorisi de bir o kadar düşük. Bu tarifimizde yemek sitesi editörü Başak Öngel ayva reçeli tarifi nasıl yapılır sorusuna yanıt veriyor. İşte ayva reçeli tarifi için gerekli malzemeler, püf noktaları ve tarifin yapım aşamaları...   (Bu makalenin ardından videolu kahvaltılık krep tarifi haberlerimize de bakabilirsiniz)

Ayva Reçeli İçin Malzemeler

  • 5 Adet ayva
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 adet karanfil
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Ayva Reçeli Tarifi adım adım yapılışı

1 Ayvaların kabukları soyulur, ikiye bölünür ve çekirdekleri bir kenara alınır.
2 Ayvalar küçük küpler halinde doğranır.
3 Ayvalar tencereye alınır ve üzerine şeker koyulur. Şeker ve ayvalar kapağı kapalı şekilde birkaç saat ayvalar sulanana kadar bekletilir.
4 Ayvaların üzerine su ve ayva çekirdekleri eklenerek karıştırılır, kaynamaya bırakılır.
5 Ayva kıvam almaya başladığında karanfil eklenerek 5 dakika daha kaynatılır.
6 Sıcakken kavanozlara koyulur ve kapakları kapatılarak soğutulur.
7 Soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Ayva çekirdekleri reçele renk ve kıvam vermede önemli rol oynar.