Vişneli ve frambuazlı cheesecake

Vişneli ve frambuazlı cheesecake tarifi

Malzemeler:
Tabanı için
1 paket yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
90 gr tereyağı
Dolgusu için
200 gr labne peyniri
100 gr krem peynir
100 ml krema
1 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
250 gr frambuaz
1 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için Çekirdeksiz vişne
File Antep fıstığı

Hazırlanışı:

Frambuaz ve 1 yemek kaşığı şekeri tencereye alıp yumuşayana ve ezilene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Yulaflı bisküviyi ezerek ufalayın. Tereyağını eritip fındıkla birlikte ekleyin ve karıştırın. Karışımı 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın. Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. Labne peyniri, krem peynir, vanilya, ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtayı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp oda ısısında ılınmaya bırakın. Üzerine frambuaz püresini yayın. Buzdolabında 3 saat bekletin. Vişneler ve file Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.