Bonfile rulosu

Bonfile rulosu

Malzemeler
4 adet dana bonfile (şnitzel kadar ince olmalı)
1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 tatlı kaşığı tatlı hardal
4 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 adet orta boy kuru soğan  
2-3 diş sarımsak  
1 yemek kaşığı un
İç harcı için; 
3 adet tost ekmeğinin içi  
1 adet rendelenmiş küçük boy kuru soğan  
1 çay kaşığı tuz, karabiber  
1 adet yumurta 
Sos için  
6 yemek kaşığı domates püresi  
2 su bardağı sıcak et suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen ve kekik



Hazırlanışı: 
Soğan bir kaseye rendelenip üzerine yumurta kırılır. Ekmek içi pirinç tanesi büyüklüğünde ufalanıp, tuz ve karabiber eklenir. Karışım iyice yoğrulup, bir kenarda bekletilir. Dana bonfile kasapta incecik olana dek dövdürülür. Bonfileler mutfak tezgahına yan yana serilir. Üzerlerine tuz, karabiber serpiştirilip, ince bir tabaka halinde hardal sürülür. Hazırlanmış olan ekmek içi bonfilelerin üzerine paylaştırılır. Bonfileler kısa kenarlı ucundan başlanarak rulo yapılır ve iki ucundan kürdanla tutturulur. Zeytinyağı geniş bir tencerede kızdırılır.
Yarımaylar şeklinde doğranmış soğanlar ve bütün haldeki sarımsaklar kızgın yağda karıştırılarak 2-3 dakika kavrulur. Bonfile ruloları hafifçe unlanarak soğanlı yağın içine koyulur ve önlü arkalı 2-3 dakika kızartılır. Sıcak et suyu, domates püresi tencereye aktarılır. Tuz, karabiber, kekik ve fesleğen de serpiştirildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır. Yemek, ocakta kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirilir. Servise sunulmadan önce kürdanlar çıkarılır ve üzerine içinde piştiği sos gezdirilir.