Ilık peynirli ve bal soslu salata

Ilık peynirli ve bal soslu salata tek başına öğün olacak kadar besleyici...

Malzemeler:
1 demet roka
1 demet kuzu kulağı
1 küçük salkım kiraz domates
2 salatalık
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık (Kavrulmuş)
100 g keçi peyniri
100 g beyaz peynir
100 g tulum peyniri
4 çorba kaşığı un
4 tatlı kaşığı galeta unu
2 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı süt
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu için
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı bal
1 çorba kaşığı portakal suyu

Hazırlanışı:
Peynirleri çukur bir kapta rendeledikten sonra yoğurun ve mini top peynirler hazırlayın. Karışımı 4’e ayırın ve avucunuzda yuvarlayıp yassılaştırın. Her peynir topunu önce una, sonra sütle çırpılmış yumurta sarılı karışıma, en son da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızarttıktan sonra tel bir süzgeç yardımı ile iyice süzün ve fazla yağının alınması için kağıt havlu üzerine aktarın. Yeşillikleri yıkayıp süzün ve elinizle irice doğrayın. Salatalıkları da istediğiniz şekilde doğrayın. Doğradığınız salataları geniş bir kapta harmanlayın. Sosunu ve dolmalık fıstıkları ekleyip tatlandırın. Servis tabağına aktarın, üzerine kızarttığınız keçi peynirini yerleştirin. Hemen servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.