Pideli iskender

Pideli iskender nasıl yapılır?

Malzemeler
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 g kıyma
3 domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yarım ramazan pidesi
Üzeri için
500 g yoğurt
2-3 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıyma, rendelediğiniz domatesler ve salçayı ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kıyma suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Küp doğradığınız pideleri bir servis tabağında alın. Kıymalı harcı üzerine yayın. üzeri için ezdiğiniz sarımsağı hafif çırptığınız yoğurda ilave edip karıştırın. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Kırmızı pul biberi ilave edip ocaktan alın. Kıymalı harcın üzerine yoğurt döküp biberli yağ gezdirin. Sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.