Tuzlu lokma nasıl yapılır? Adım adım tuzlu lokma tarifi
Lokma tatlısı, herkesin bildiği ve sevdiği bir sokak lezzeti. Lokmayı tuzlu olarak yapıp kahvaltılarınıza da dahil edebilirsiniz. Tuzlu lokma nasıl yapılır? Tuzlu lokma tarifi ve yapılışı Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor...

KAÇ KİŞİLİK
5 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
100Lokma tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en sevilenlerden biri. Türkiye'deki bazı yörelerde şerbet dökülerek tatlı olarak yenilmesine rağmen, bazı yörelerde pişi gibi şerbetsiz yenilmektedir. Yapımı zahmetli olsa da pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olabilir. Tuzlu lokma nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız tuzlu lokma tarifi Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor... (Bu tarifin ardından şerbetli lokma tarifine de göz atabilirsiniz.)
Tuzlu Lokma tarifi için malzemeler
- 500 gr un
- 100 ml ılık süt
- 1 yumurta
- 200 ml ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 15 gr yaş maya
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
LOKMA HAKKINDA
Tuzlu Lokma Tarifi adım adım yapılışı
1
Yaş maya ılık su ve süt ile beraber karıştırılır. 10 dakika bekletilir.
2
Un ve tuz harmanlanır ardından mayalı karışım ve yumurta eklenerek yoğurulur.
3
Elde edilen hamur cıvık olmalı, 1-1,5 saat dinlendirilir.
4
Yağ tencereye alınır ve kaşıkla hamurdan küçük parçalar alarak hamur kızartılır.
5
Sıcakken servis edilir, afiyet olsun.
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
